Mode og wearables skal elske hinanden

0

WEB-TV: Mode og wearables er uadskillelige hvis bærbars gadgets skal blive et hit. Kom tæt på iværksættere, der har fået øjnene op for sammensmeltningen.

Wearables JonLou
Wearables er også denne tanske fra JonLou der oplader telefonen

Mangler wearables bedre design for at slå igennem i den brede målgruppe? Ja! Vil de fleste kvinder svare. Det samme vil modebevidste mænd.

Elektronik du kan tage på, også kendt som wearable gadgets, eller bare ”wearables”, minder mest af alt om mandenørdet ingeniørarbejde i fodboldklubben.

Med meget få undtagelser har de ikke stil, men det vil ændre sig, når mode og wearables i fremtiden mødes, og udnytter hinandens styrker.

Indtil videre har salget af smartwatches ikke været prangende, men teknologi-interesserede er i højere grad begyndt at tage smartbands til sig, som eksempelvis Fitbit Flex, Garmin Vivofit, Nike Fuelband, Jawbone og Sony SmartBand. Men der er stadig langt til et egentlig modeprodukt.

Nogle af branchens aktører er opmærksomme på det. Fitbit har for eksempel indgået et samarbejde med designeren Tory Burch. De nye Fitbits kommer til Danmark senere på året.

Designet sælger

Modeindustrien har endnu ikke taget wearables til sig, men i USA begynder særligt iværksættere, at markere en ny dagsorden. Natasha Friis Saxberg fra Jyskebank.tv besøgt nogle af dem.

Tendensen er tydelig. God teknologi er nødt til at følges med lækkert design.

– ”Hvis ikke du kan lide armbåndet så køber du det ikke, uanset hvad det så end måtte kunne,” lyder det fra professor Amanda Parkes fra MIT Media Lab, et research laboratorium under Massachusetts Institute of Technology.

Hun er således tydelig omkring, at teknologibranchen er nødt til at tænke design, og ikke kun teknik, hvis der for alvor skal sælges produkter.

Baggrund: Wearbles – så meget vil de sælge

Wearables armbånd
Wearables er også armbånd

Tasken oplader telefonen

Smartwatches og sportsarmbånd er allerede kendte wearables, men området er meget mere end det.

Eksempelvis JewlieBots, smykker som teenagere selv kan programmere efter eget ønske. F.eks. kan et tryk på knappen sende en vibration til veninde der sidder i selskabet. Vibrationen kan være aftalt til at betyde, at en smart fyr går forbi.

Der er også modetasken fra JonLou som kan oplade smartphonen eller ens tablet. Der er strøm nok til at oplade en iPhone 14 gange, inden JonLou selv skal en tur i opladeren.


Web-TV: Første kig på Samsung Gear 2

TV: Kom tæt på udviklingen inden for mode og wearables

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

Mere til historien

Markedet for wearables vil eksplodere de kommende år. Analysehuset IDC anslår, at markedet vil have en vækst på 78 procent om året, frem til 2018 hvor der vil blive solgt omkring 112 millioner enheder om året. Producenterne af wearables er nødt til at tænke mode ind. I USA er det nemlig kvinder der står for 75 procent af indkøbene til hjemmet.

Læs også:
Test af Fitbit Flex
Flere artikler om wearables

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer