Sony SmartBand – så smart er det

TEST: SmartBand holder øje med hvor meget du bevæger dig og kortlægger smartphone-forbruget. Sonys wearable fungerer ret godt!

Det vrimler med bærbar elektronik og mængden vil i de kommende år kun stige. Det interessante er, at når disse wearables er indarbejdet i vores hverdag, så tænker vi slet ikke over dem.

Sony SmartBand er kategorimæssigt i familie med Nike Fuelband og FitBit Flex, som jeg tidligere har testet. Det er et tracking-device og ikke et smartwatch som Samsung Gear 2 eller Sony Smartwatch 2..

Test: Samsung Gear 2 – bedre end forgængeren

SmartBands koncept er livstracking. Hvor meget motionerer du, hvordan sover du om natten og hvor meget har du kommunikeret, er nogle af de elementer der kan køres statistik på.

I sig selv er Sony SmartBand intet værd. Det er mappen Sony LifeLog der sparker liv i produktet.

Lækkert og nogenlunde diskret

Livsnerven i Sony SmartBand er den lille ”core” på 40,7 x 15,3 x 7,8 mm. Den har micro-USB opladestik, tre små hvide lysdioder og én enkelt knap. Vægten på tracker-dimsen er seks gram. Inklusive armbåndet i lækkert blødt silikone kommer vi op på 20 gram.

Designet er lækkert og nogenlunde diskret. Det skriger ikke ”se mig jeg er en gadget”, noget jeg synes er MEGET positivt. Faktisk sidder det så behageligt, at jeg ofte glemmer det er der.

Jeg har været udsat for, at armbåndet er faldet af, fordi det har hængt fast i noget, og en læser skrev til mig, at hun kendte en der havde tabt tracker-enheden ud af armbåndet. Så pas godt på SmartBand og sørg for det sidder præcist på håndleddet.

Hvis stilen på det sorte armbånd ikke lige er dig, kan du købe andre. I alt findes der ni farvevarianter.

Armbåndet med trackermodulet kan være hele dagen over alt, også i badet. Det er støv- og vandtæt efter IP58 standarden, og elektronikken fungerer mellem -20 og +60 grader.

Test: Samsung Gear Fit – fint bud på fitness-tracking

Interessante informationer

LifeLog applikationen aflæser løbende informationerne fra armbåndet der kombineres med telefonens data, og det kommer der interessante resultater ud af.

Du kan f.eks. se hvor meget tid der er gået med kommunikation på Facebook, SMS, opkald, mail, Twitter osv. Men også hvor mange fotos der tages og hvor meget der bruges internet, er der styr på i Lifelog.

Naturligvis trackes også hvor mange skridt der nås, og om de er brugt på at løbe eller gå. Ens søvnkvalitet kan ligeledes ses som en grafisk fremstilling.

Hvis der sker noget særligt spændende i ens liv, kan der sættes et Life Bookmark, ved at trykke armbåndets knap. Det er også denne knap der bestemmer om dags- eller nattilstand er aktiveret.

Derudover kan du se på et kort hvor du en given dag har befundet dig.

Nu hvor der overvåges på så mange forskellige ting, forstår jeg ikke hvorfor der ikke er mulighed for at angive ens vægt i loggen. Vægten er jo ellers et rimeligt vigtigt element når der kigges på et sundhedsmæssigt aspekt.

Dataene der indsamles om forbruget på smartphonen samt motionen og søvnen, kan give et interessant billede af, hvad tiden bliver brugt på. Til tider skræmmende.

Screenshots fra Sony Lifelog

Mange indstillinger

Softwaren til Sony SmartBand indeholder en række brugbare indstillinger. Nattilstand kan aktiveres inden for en bestemt tidsperiode, og armbåndet kan vibrere når der kommer et opkald eller en besked.

Der er også mulighed for ”Smartvækning”. Her registreres kroppens bevægelser, og du vækkes på det tidspunkt i din søvncyklus, hvor det er bedst at blive vækket. Det kan aktivere denne type vækning inden for en bestemt tidsramme, f.eks. mellem 6.00 og 6.30.

En sjov ekstrafunktion er en kameraudvidelse der aktiverer SmartBand som udløser for kameraet i telefonen.

Baggrund: Wearables bliver det næste store

Bedst med konstant mobilforbindelse

Tracker-modulet indeholder 256 KB flash-hukommelse og 16 KB RAM. Det gør SmartBand i stand til at holde styr på bevægelserne, også når telefonen ikke er i nærheden.

Det eneste man ikke får, når telefonen eksempelvis ikke er med på løbeturen, er kort over ruten. Armbåndet indeholder nemlig ikke GPS.

Når SmartBand igen har forbindelse til smartphonen, overføres dataene automatisk. Forbindelsen opretholdes via Bluetooth 4.0 (low energy) så du skal ikke være bekymret for, at batteriet tømmes på ingen tid.

Sony angiver driftstiden til fem dage, og det kan jeg udmærket tilslutte mig. Via app’en kan batteristatus følges.

Test: Fitbit Flex tracker skridt og søvn

Virker ikke kun med Sony

Sony SmartBand fungerer i princippet med alle smartphones der kører minimum Android 4.4 og benytter Bluetooth 4.0 eller nyere. Så snart der skabes forbindelse mellem telefonen og SmartBand via NFC, findes de relevante programmer frem i Google Play Store.

Men! Jeg har testet på både Sony Xperia Z2 og Samsung Galaxy S5. Sony kører nærmest upåklageligt. Derimod var det en udfordring på Galaxy S5. Konstant mistede den forbindelsen til armbåndet, og der skulle gen-forbindes med NFC jævnligt. Derudover begyndte mobilen at bruge uhyggeligt meget strøm.

Jeg kan derfor kun anbefale at bruge SmartBand sammen med et Sony-produkt.

Test: Sony Xperia Z2 – Sony overgår sig selv

Konklusion: Et næsten smart band

Jeg kan godt blive fascineret af de tracking-muligheder elektronikken giver os, særligt når produktet er så relativt diskret som Sony SmartBand SWR10.

Softwaren Sony Lifelog er genial og flot udført på den grafiske side. Som nævnt savner jeg muligheden for at følge vægten. Derudover er det en kæmpe mangelvare, som jeg har beskrevet det ved nogle af Samsungs produkter, at der ikke er GPS-chip i armbåndet.

En anden underlig ting er, at når SmartBand med Lifelog bruges på Sony-telefonen bliver man tvunget til at logge ind med en Sony-konto, mens det på Galaxy S5 var muligt at bruge ens almindelige Gmail-konto. Grundlæggende synes jeg, at sådanne data skal placeres ét sted, der er tilgængelig fra alle platforme.

Sony SmartBand koster i løs vægt mellem 600 og 700 kroner. Det er altså på niveau med FitBit Flex. Jeg synes prisen i forhold til udbyttet matcher meget godt med hinanden.

Sony SmartBand ender på fem ud af seks stjerner.

Web-TV: Et kig på SmartBand og andre wearables

Fordele og ulemper

Fordele

– Tracker mange detaljer om ens liv
– Lang batteritid
– God pasform og diskret produkt

Ulemper

– Mangler GPS
– Kører mest optimalt med Sony smartphone
– Vægt kan ikke logges

Video: Sonys egen præsentation af SmartBand

https://www.youtube.com/watch?v=Xue9YLqPDwg

Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Spar 20 procent på den roste Galaxy Ring konkurrent

RABATKODE: Ultrahuman Ring Air er en stærk konkurrent til Samsung Galaxy Ring. I en kort periode kan du spare hele 20 procent på ringen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram