Fem råd mod smartphone afhængighed

Særligt de unge bruger meget tid med smartphonen. En ekspert advarer mod forbruget og giver fem råd mod smartphone afhængighed.

Smartphonen er efterhånden med alle steder lige fra sengen, til toilettet og ved bordet – med mindre der er regler, som gør den ikke er velkommen.

Der er gode ting ved en smartphone, men faktisk er den også blevet så uundværlig, at flere unge udvikler abstinenser, når den ikke er i nærheden – man får smartphone afhængighed. Det skriver MetroXpress.dk.

Flere danskere bliver smartphone-afhængige

En ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov for MetroXpress i perioden 9-11. maj 2014 viser, at mere end halvdelen af de adspurgte personer i alderen 18-29 år bruger mere end en time om dagen med deres smartphone, mens kun 5 procent bruger under 15 minutter.

Derfor bliver du afhængig af din smartphone

– “De unge har brug for de små kick, det giver at være online. Så længe de er på telefonen, er de glade og tilfredse, men der opstår abstinenssymptomer, når den bliver lagt væk. De bliver irriterede og rastløse. Og flere undersøgelser peger på, at det svækker deres koncentrationsevne,” siger psykolog Morten Fenger, der har forsket på området.

Hos de unge under 18 år er forbruget endnu større, hvilket kan bekymre Morten Fenger, der også fortæller det kan påvirke måden de unge er sammen på, samt dermed gå ud over deres hjerne.

– “Vores hjerner er opbygget til at være i direkte kontakt – ikke virtuel kontakt. Den nye form for samvær, som går via smartphone, er en form for pseudosamvær. Det kan påvirke hjernen, som er under udvikling, og det kan være farligt, for vi kender endnu ikke konsekvenserne,” lyder advarslen fra Morten Fenger.

5 gode råd til smartphone afhængighed

1: Fastsæt tidspunkter, hvor du er online. Skriv eksplicit på din mail eller Facebook, at du tjekker din indbakke på et givent tidspunkt. Lav en fælles aftale med skolekammerater eller omgangskreds.

2: Vær bevidst om, hvad telefonen skal bruges til. Planlægning, kommunikation, kalender er i orden. Skær de ‘tomme kalorier’ væk, hvor du bruger telefonen uden formål.

3: Sørg for at indgå i sport, fysiske aktiviteter og hobbyer, hvor kroppen og sanserne aktiveres, og hvor telefonen ikke indgår.

4: Gør det til en sport at være nærværende uden smartphonen.

5: Vær til stede i det, du laver, i stedet for at have telefonen i hænderne. Vask op, hvis du vasker op. Gå tur, hvis du går en tur. Læs lektier, hvis du læser lektier.

Mere til historien

Flere steder er der begyndt at komme mobilfrie-zoner, dog er der fortsat mange mennesker, som stadigvæk er mere tilstede på telefonen, end der hvor de befinder sig.

Læs også:
Hvornår må børn få deres første smartphone?

Parterapeut: Smartphonen ødelægger parforhold

90 procent af de par, som går i parterapi, nævner smartphonen som et problem, da den slår nærværet i ihjel.

(mere…)
Slip af med din smartphone-afhængighed

GUIDE: Er det din smartphone, som styrer dig og ikke omvend? Her er nogle gode råd til, hvordan du bliver din smartphoneafhængighed kvit.

(mere…)
iOS 12 giver dig indsigt i din mobilafhængighed

Den kommende udgave af iOS gør det muligt at kontrollere og begrænse ens brug af specifikke apps som Facebook og YouTube.

(mere…)
Sociale medier kan give dig stress

Et nyt stort studie viser, at brugen af de sociale medier faktisk kan måles på dit stressniveau.

(mere…)
Danskere: Jeg bruger min mobil mindre end mine venner

To ud af tre danskere mener, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet og 80 procent mener, at folk er afhængige af deres mobil. Det viser ny undersøgelse fra Sony Mobile.

(mere…)
Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

En ny applikation til iPhone kan afsløre din smartphone-afhængighed samt give dig besked, når du har nået det ønskede forbrug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram