Slip af med din smartphone-afhængighed

GUIDE: Er det din smartphone, som styrer dig og ikke omvend? Her er nogle gode råd til, hvordan du bliver din smartphoneafhængighed kvit.

Smartphonen har ret meget kontrol over de fleste af os. Vil du ud af din afhængighed, så får du her nogle gode råd til, hvordan du igen kan få kontrollen – både over dig selv, men også over telefonen.

Imran Rashid, som er læge og har skrevet bøger om digital afhængighed, fortæller, at der faktisk er ret stor chance for, at det er din telefon, som styrer dig og ikke omvendt. Det skriver DR.dk.

Kort sagt forklarer Imran Rashid, at de der er afhængige, har fået vaner, som er kravlet så langt ned i hjernen, at de ikke længere har kontrol over dem.

Fem råd mod smartphone afhængighed

En 2. klasse på Fynslundskolen i Kolding har sendt et kæmpe opråb, der i al sin enkelthed går ud på, at de ønsker mere tid og nærvær med deres forældre.

Dette er yderst tankevækkende. De fleste af os kan nok nikke genkendende til, at mobilen får alt for meget opmærksomhed – både når vi er alene og sammen med andre.

Er du en af dem, som godt er klar over, at du bruger for meget tid og opmærksomhed på din smartphone. Så er der nogle få råd fra Imran Rashid, der kan hjælpe dig ud af afhængigheden.

Telefonerne i dag er også gode til, at gøre opmærksom på, hvor meget vi faktisk bruger dem. Eksempelvis giver iOS 12 dig indsigt i din mobilafhængighed.

Smartphonen ud af soveværelse

Mange vil nok undskylde sig med, at smartphonen er deres vækkeur, så den skal med ”i seng”. Men før smartphonens indtog kunne man benytte et gammeldags vækkeur – og det skal bare i brug igen.

Det kan give en markant bedre og uforstyrret søvn, at lade smartphonen blive væk fra soveværelset.

Mobilen ødelægger din søvn

Sæt telefonen i flytilstand

Er du sammen med venner, familie eller andet og bange for, at de mange notifikationer eller andet vil forstyrre din tilstedeværelse, så kan en god idé være at sætte telefonen i flytilstand.

Så kan du helt undgå diverse notifikationer, telefonen der ringer osv.

Slå notifikationerne fra

Der er ingen tvivl om, at notifikationer er rare at have. Men de kan også virkelig stresse en, da man måske føler man skal reagere.

Det kan krible helt vildt i fingrene for at se hvad det er, når mobilen vibrerer eller lyser. Derfor kan det hjælpe på din opmærksomhed at slå notifikationer fra.

Det er også muligt at slå notifikationerne fra ved nogle ting, så man fortsat har det ved de vigtigste ting. Det kan i hvert fald mindske ”afhængigheden” lidt.

Mobilregler ved socialt samvær

En anden god ting kan være at lave nogle regler for mobilbrug. Det kan eksempelvis være, at telefonen skal være væk under måltider og når man generelt er sammen med venner, familie eller andet. Så man er mere nærværende.

Det kan også være, at man siger fra kl. 16.30-20.00 er mobilen bandlyst. Man kan selv vurdere hvilke regler, som virker i ens egen familie. Men noget struktur er ikke dumt.

Hvis man er ”modig” laver man også en ”mobilkasse”, som ens gæster lægger telefonen i, når de kommer hjem og besøger jer.

Mere til historien

DR har lavet en test, hvor du kan få afsløret om du er afhængig af din smartphone.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er systemet til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram