450 Mbit/s på Australsk 4G net

0

Australierne demonstrere fremtidens 4G netværk – og det går stærkt!

Australsk teleoperatør Telstra logo
Australsk teleoperatør Telstra logo

Det Australske teleselskab Telstra har gennemført en succesfuld test af selskabets 4G LTE advanced (LTE-A) netværk. I testen demonstrerede teleselskabet, at det er muligt at levere op til 450 Mbit/s downloadhastighed. Det skriver Cellular-news.com.

For at opnå den høje downloadhastighed benyttede Telstra carrier aggregation på selskabets 1800 og 2600 MHz frekvenser. Teleselskabet benyttede 20 MHz på 1800 MHz, som allerede er tilgængelig for selskabets kunder, og dertil tilkoblede teleselskabet 2 x 20 MHz på 2600 MHz ved hjælp af carrier aggregation. I alt bundlede teleselskabet 3 x 20 MHz, hvilket med MIMO 2×2 LTE-A teknologien giver mulighed for at op til 450 Mbit/sdownloadhastighed.

For at opnå de høje downloadhastigheder forudsætter det dog forudsat, at man benytter et LTE kategori 9 modem, hvilket på nuværende tidspunkt ikke er i kommerciel produktion. Testen viser dog hvilke muligheder, som teleselskaberne kan tilbyde deres kunder inden for et par år.

Læs mere om de avancede 4G LTE Advanced teknologier i Meremobil.dks baggrundsartikeler om LTE kategorierMIMO  og Carrier Aggregation.

Mere til historien

I Danmark råder TT-netværket over lignende frekvensspektrum, og Telia/Telenor kan i princippet gøre som Telstra.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer