Apple forbereder kæmpe obligationssalg

0

Et af de største salg af erhvervsobligationer nogensinde er netop nu ved at blive forberedt. Hele 92 milliarder kroner vil Apple sælge obligationer for.

17 milliarder dollar, eller omkring 92 milliarder danske kroner, det er hvad Apple vil sælge obligationer for. Ifølge Financial Times skal pengene blandt andet gå til aktietilbagekøb til glæde for aktionærerne. Det skriver Business.dk.

De langtløbende obligationer og Apples høje kreditværdighed, som ventes at være en del af udbuddet, vil ifølge flere analytikere gøre disse obligationer til et hit – særligt hos blandt andet pensions- og forsikringsselskaber.

– “En obligationsudstedelse fra Apple vil med stor sandsynlighed blive hilst velkommen med åbne arme af investeringsmarkedet,” udtaler Jack Ablin, chefinvestor i Harris Private Bank, til Financial Times.

Apple har valgt, at udstede obligationerne i stedet for, at tage penge fra deres “pengetank” til aktionærerne, da det også vil kunne ende med at blive en dyr løsning. Størstedelen af overskuddet er nemlig i udenlandske afdelinger og vil medføre skat på op til 35 procent, hvis de skal hentes hjem til USA.

Apple oplyste i sidste uge, at de planlagte aktietilbagekøb øges fra 60 til 90 milliarder dollars.

Dette salg af obligationer vil være det næststørste i erhvervshistorien og overgås kun af Verizons salg af obligationer for 49 milliarder dollars sidste år.

iPad salget falder – iPhone stadig populær

Mere til historien

Apple har tjent omkring 150 milliarder dollars på salgets af iPads, iPods, iPhones og Mac-computere. Størstedelen af disse penge, omkring 130 milliarder dollars, findes i Apples udenlandske afdelinger og det kan betyde, at der skal betales skat på op til 35 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer