Sony satser på mobiler og tablets – sælger PC-delen

Sony har valgt, at vil sætte fokus på de mobile enheder, hvilket betyder at deres PC-forretning sælges fra til en investeringsfond.

Sony VAIO Fit 11A

Sony VAIO Fit 11A (Foto: Sony)

Der er ingen tvivl om, at computerbranchen har fået enorm hård konkurrence fra smartphones og tablets, som er nemme at have med og kan det meste af det en PC kan.

– iPads og andre tablets presser computeren i 2014

Det har nu også haft en betydning for Sony, da de har valgt at sælge deres Vaio computer-afdeling fra. Den potentielle køber er en investeringsfond, oplyser Sony ifølge Cnet.com.

 – “Selskabet har besluttet, at koncentrere sig om den mobile produkt-linie af smartphones og tablets. Overførslen af PC-forretningen til et nyt selskab oprettet af JIP, er den optimale løsning. Sony og Japan Industrial Partners (JIP) vil nu fortsætte med at forhandle de nærmere vilkår og betingelser for virksomhedsoverdragelsen på plads. Det forventes, at aftalen er endeligt indgået inden udgangen af ​​marts 2014,” skriver Sony i pressemeddelelsen.

Varemærket Vaio skal fortsætte, men etableres i et nyt selskab, der så skal føre produkterne videre. Det vil i første omgang være det japanske marked, som er i fokus, hvilket kan betyde at Vaio-enhederne udgår fra det nordiske marked.

– Sony VAIO Fit 11A – kompakt multi PC’er

Håbet er at overføringen af Sonys PC-afdeling og alle detaljer mellem parterne kan komme på plads inden 1. juli 2014.

Mere til historien

Fremfor PC’er vil Sony nu satse på deres gamle kerne områder TV og spilkonsoller (det er Sony, som står bag PlayStation) og de nye produktkategorier tablets og smartphones. Den seneste smartphone fra Sony er Xperia Z1 Compact, som er den første ”mini-model”, der ikke går på kompromis, men stadig har poweren fra den store topmodel.

 – WEB-TV: Sony Xperia Z1 Compact – se testen

Læs også:
 – Her er Sonys Xperia Z-familie

Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram