Pres på Apple for fremgang i dagens regnskab

0

Der er et stort pres på Apple for, at dagens regnskabstal skal vise fremgang efter de to seneste kvartaler har vist tilbagegang, det siger analytiker.

Apple
Apple

Der var en gang, hvor Apple gang på gang kunne levere positive kvartalsregnskaber, som hver eneste gang viste fremgang. Men sådan er det ikke helt længere og de seneste to kvartalsregnskaber har fremvist tilbagegang, men forventningerne er skruet i vejret til Apple der i dag (i aften dansk tid) offentliggør regnskabet, hvor den vigtige julehandel er med.

Chefrådgiver i Nordea, Michael Borre, har også store forventninger og vil holde øje med tre ting, fortæller han til Business.dk.

 – Mobiljulegaven 2013 er en iPhone

– ”Lønsomheden må ikke falde. Der skal være solgt 53 millioner iPhones i kvartalet. Og der skal være vækst i omsætningen,” fortæller han til Business.dk.

De seneste kvartaler har Apple været presset på den traditionelle indtjening, da mange køber de ældre modeller af både iPhone og iPad i stedet for de nyeste modeller.

 – Læs også: 5 nye facts om Apple, iPhone og iPad

iPhone er Apples vigtigste produkt netop nu, derfor er det også vigtigt for hele Apples overskud, at de får succes på dette punkt. For teknologiproducenter er det helt normalt, at de næsten kan hente op mod en tredjedel af hele årets omsætning i kvartalet op mod jul (oktober-december). Dette kvartal er ligeledes det første hele kvartal med de to nyeste modeller – iPhone 5S og iPhone 5C.

Det ventes også, at Apple i 2014 vil lancere to nye iPhones, begge med større skærm end den 4 tommer, som kendes fra iPhone 5, iPhone 5C og iPhone 5S.

Mere til historien

Michael Borre forventer også, at hvis Apple formår at vise fremgang i regnskaberne, så vil den tidligere rekord de havde med deres aktiekurs atter være i sigte. Det kræver dog, at de kommer med nye produkt-kategorier, men det ventes også, at i 2014 kommer med deres bud på et smartwatch og måske et Apple TV og en ny og større iPhone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer