Apples aktie falder med 8 procent – investorerne var skuffede

Til trods for, at julesalget var rekordhøjt, så skuffede Apple investorerne, hvilket betød at aktien faldt med 8 procent.

Apple logo

Apple logo

Apples julesalg af iPhones, iPads og øvrige Apple-produkter var rekordhøjt, men til trods for det, så var det langt under forventningerne. Det betyder også, at selskabets aktie faldt med omkring 8 procent. Det skriver Business.dk.

 – Apple sætter salgsrekord med iPhone og iPad

Vi skrev i går, at Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea, forventede mindst 53 millioner iPhones i kvartalet, mens der i udlandet nogle steder var en forventning på op mod 57 millioner solgte iPhones. Apple solgte kun 51 millioner, hvilket altså var under forventningerne.

 – Pres på Apple for fremgang i dagens regnskab

Også på salget af Macs blev der sat rekord, her blev i fjerde kvartal solgt 4,8 millioner styk, dette var en fremgang på 17 procent.

Selvom der var fremgang på både salg af iPhones, Mac og iPads, så var det altså ikke nok til at tilfredsstille investorerne, som også var skuffede over Apples salgsprognose for det igangværende kvartal.

Apple forventer i første kvartal 2014 et salg på mellem 42 og 44 milliarder dollars, mens analytikerne har en forventning på 46 milliarder dollars.

Mere til historien

Apple skuffede dog ikke analytikerne på alle punkter, for i dollars overgik Apples julesalg forventningerne marginalt. I fjerde kvartal omsatte Apple for 57,6 milliarder dollars, og analytikernes forventningerne havde været på 57,5 milliarder dollars.

Også på indtjeningen kom Apple over forventningerne, da Apple tjente 14,50 dollar pr. aktie i fjerde kvartal – forventningerne havde været på 14,07 dollar pr. aktie.

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram