Apples aktie falder med 8 procent – investorerne var skuffede

0

Til trods for, at julesalget var rekordhøjt, så skuffede Apple investorerne, hvilket betød at aktien faldt med 8 procent.

Apple logo
Apple logo

Apples julesalg af iPhones, iPads og øvrige Apple-produkter var rekordhøjt, men til trods for det, så var det langt under forventningerne. Det betyder også, at selskabets aktie faldt med omkring 8 procent. Det skriver Business.dk.

 – Apple sætter salgsrekord med iPhone og iPad

Vi skrev i går, at Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea, forventede mindst 53 millioner iPhones i kvartalet, mens der i udlandet nogle steder var en forventning på op mod 57 millioner solgte iPhones. Apple solgte kun 51 millioner, hvilket altså var under forventningerne.

 – Pres på Apple for fremgang i dagens regnskab

Også på salget af Macs blev der sat rekord, her blev i fjerde kvartal solgt 4,8 millioner styk, dette var en fremgang på 17 procent.

Selvom der var fremgang på både salg af iPhones, Mac og iPads, så var det altså ikke nok til at tilfredsstille investorerne, som også var skuffede over Apples salgsprognose for det igangværende kvartal.

Apple forventer i første kvartal 2014 et salg på mellem 42 og 44 milliarder dollars, mens analytikerne har en forventning på 46 milliarder dollars.

Mere til historien

Apple skuffede dog ikke analytikerne på alle punkter, for i dollars overgik Apples julesalg forventningerne marginalt. I fjerde kvartal omsatte Apple for 57,6 milliarder dollars, og analytikernes forventningerne havde været på 57,5 milliarder dollars.

Også på indtjeningen kom Apple over forventningerne, da Apple tjente 14,50 dollar pr. aktie i fjerde kvartal – forventningerne havde været på 14,07 dollar pr. aktie.

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer