Apples aktie falder med 8 procent - investorerne var skuffede

Til trods for, at julesalget var rekordhøjt, så skuffede Apple investorerne, hvilket betød at aktien faldt med 8 procent.

Apple logo

Apple logo

Apples julesalg af iPhones, iPads og øvrige Apple-produkter var rekordhøjt, men til trods for det, så var det langt under forventningerne. Det betyder også, at selskabets aktie faldt med omkring 8 procent. Det skriver Business.dk.

 - Apple sætter salgsrekord med iPhone og iPad

Vi skrev i går, at Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea, forventede mindst 53 millioner iPhones i kvartalet, mens der i udlandet nogle steder var en forventning på op mod 57 millioner solgte iPhones. Apple solgte kun 51 millioner, hvilket altså var under forventningerne.

 - Pres på Apple for fremgang i dagens regnskab

Også på salget af Macs blev der sat rekord, her blev i fjerde kvartal solgt 4,8 millioner styk, dette var en fremgang på 17 procent.

Selvom der var fremgang på både salg af iPhones, Mac og iPads, så var det altså ikke nok til at tilfredsstille investorerne, som også var skuffede over Apples salgsprognose for det igangværende kvartal.

Apple forventer i første kvartal 2014 et salg på mellem 42 og 44 milliarder dollars, mens analytikerne har en forventning på 46 milliarder dollars.

Mere til historien

Apple skuffede dog ikke analytikerne på alle punkter, for i dollars overgik Apples julesalg forventningerne marginalt. I fjerde kvartal omsatte Apple for 57,6 milliarder dollars, og analytikernes forventningerne havde været på 57,5 milliarder dollars.

Også på indtjeningen kom Apple over forventningerne, da Apple tjente 14,50 dollar pr. aktie i fjerde kvartal – forventningerne havde været på 14,07 dollar pr. aktie.

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

Her er Apples hardware-nyheder – sommer 2023

KORT OVERBLIK: De nye Apple-produkter er: MacBook Air, Mac Studio, Mac Pro og Vision Pro. Læs om nyhederne her.

(mere…)
Apple har fremvist nyt watchOS til Apple Watch

Apple har givet et smugkig på det kommende styresystem til Apple Watch. Der er mange spændende nyheder i watchOS 10.

(mere…)
Disse iPads får ikke iPadOS 17

OVERBLIK: Når Apple sender den næste store opdatering ud til iPads, så kan ikke alle modeller opdateres. Se listen her.

(mere…)
iPadOS 17 giver mulighed for mere personlig tilpasning

Apple har afsløret lidt af det, som vi kan forvente af den kommende iPadOS 17-opdatering. Se nogle af nyhederne her.

(mere…)
De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

OVERBLIK: Vi har samlet de 12 vigtigste nyheder i den kommende iOS 17-opdatering til iPhone.

(mere…)
Vision Pro: Genialt eller et fejlskud?

Apple har fremvist Vision Pro – et helt nyt produkt, som vi skal lære at forstå meningen med. Måske er det genialt...

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram