Apples aktie falder med 8 procent - investorerne var skuffede

Til trods for, at julesalget var rekordhøjt, så skuffede Apple investorerne, hvilket betød at aktien faldt med 8 procent.

Apple logo

Apple logo

Apples julesalg af iPhones, iPads og øvrige Apple-produkter var rekordhøjt, men til trods for det, så var det langt under forventningerne. Det betyder også, at selskabets aktie faldt med omkring 8 procent. Det skriver Business.dk.

 - Apple sætter salgsrekord med iPhone og iPad

Vi skrev i går, at Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea, forventede mindst 53 millioner iPhones i kvartalet, mens der i udlandet nogle steder var en forventning på op mod 57 millioner solgte iPhones. Apple solgte kun 51 millioner, hvilket altså var under forventningerne.

 - Pres på Apple for fremgang i dagens regnskab

Også på salget af Macs blev der sat rekord, her blev i fjerde kvartal solgt 4,8 millioner styk, dette var en fremgang på 17 procent.

Selvom der var fremgang på både salg af iPhones, Mac og iPads, så var det altså ikke nok til at tilfredsstille investorerne, som også var skuffede over Apples salgsprognose for det igangværende kvartal.

Apple forventer i første kvartal 2014 et salg på mellem 42 og 44 milliarder dollars, mens analytikerne har en forventning på 46 milliarder dollars.

Mere til historien

Apple skuffede dog ikke analytikerne på alle punkter, for i dollars overgik Apples julesalg forventningerne marginalt. I fjerde kvartal omsatte Apple for 57,6 milliarder dollars, og analytikernes forventningerne havde været på 57,5 milliarder dollars.

Også på indtjeningen kom Apple over forventningerne, da Apple tjente 14,50 dollar pr. aktie i fjerde kvartal – forventningerne havde været på 14,07 dollar pr. aktie.

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram