Bluetooth 4.1 klar til frigivelse

0

En ny version af den trådløse teknologi Bluetooth er klar. Læs nærmere her hvad den kan i forhold til tidligere versioner.

Bluetooth Logo
Bluetooth Logo

Den trådløse teknologi Bluetooth er klar i en ny version – nemlig Bluetooth 4.1. Med den nye version er det også blevet tydeligere hvilken rolle den trådløse teknologi kan få fremadrettet. Det skriver Computerworld.dk.

– ”Opdateringen vil forbedre brugervenligheden med øget understøttelse af sameksistens med LTE,” oplyses det, ifølge Computerworld.dk, i pressemeddelelsen fra Bluetooth Special Interest Group.

Men noget af det mere interessante er, at det skulle blive nemmere for udviklerne at give deres produkter specifikke roller, og begrænse sammenstødet med andre trådløse teknologier – så de forstyrrer hinanden mindst muligt.

Der skrues også op for data-hastighederne i den nye opdaterede version. Bluetooth 4.1 sendes automatisk ud til de enheder, som understøtter den.

Mere til historien

Bluetooth er en trådløs teknologi, hvor man kan overføre data fra en enhed til en anden. Bluetooth så dagens lys for omkring 10 år siden, inden da benyttede man infrarød. Bluetooth er dog både hurtigere og nemmere at bruge end infrarød, hvor f.eks. telefonerne skulle peges direkte mod hinanden.

Bluetooth-teknologien bruges til alt fra at parre smartphones til headsets, til overførsel af billeder og musik mellem to enheder, samt til streaming af musik via trådløse højtalere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer