Podcast #10: Kazam – kom tæt på produkterne og hør historien

Kazam vil i efteråret 2013 sende 9 rene Android-smartphones på markedet i Europa. Kom tæt på produkterne, tankerne bag og hør historien om Kazam.

En ny mobilproducent med navnet Kazam vil i efteråret 2013 indtage det europæiske marked, og lancere hele 9 Android-telefoner med den rene version af Android-styresystemet.

Vi har tidligere fortalt om nye producenter, som vil ind på markedet. Her kan du lytte til udsendelsen om den danske smartphone-producent Lumigon, der har skabt en telefon til de designbevidste.

Kazam er enormt ambitiøse og det mest overraskende er nok, at det er relativt profilerede topfolk fra etablerede producenter, der er med på Kazam-vognen. Chefen for hele det nordiske marked er dansker..

Frank Jensen, Kazam

Frank Jensen, Kazam.

Folkene bag

Kazam er grundlagt af Michael Coombes, tidligere salgschef ved HTC i Storbritannien og James Atkins, tidligere marketingschef i HTCs britiske afdeling.

Den nordiske afdeling ledes af Frank Jensen. Over de seneste 25 år har han beklædt store stillinger i globale europæiske virksomheder, senest hos det NASDAQ-noterede selskab Brightpoint, hvor han var Vice President for Østeuropa.

Thomas Faber er Business Development Director i Norden. Han har tidligere arbejdet over 10 år for Dangaard Telecom, Brightpoint og Atea.

Salgschefen på det nordiske marked er Claus Pedersen, der har ledet salgsteamet hos HTC. Desuden har han været en af hovedkræfterne i opbygningen af HTC Nordics.

Et muligt men svært marked

Kazam skal jagte markedsandele i den kategori, der i statistikkerne hedder ”Andre”.

Ifølge tal fra Gartner udgjorde den i andet kvartal 2013 godt 90 millioner smartphones, hvilket svarer til 40 procent af markedet.

Mobilmarkedet føres af Samsung, der i Q2 2013 havde 31,7 procent af smartphone-salget på verdensplan. Apple er nummer to med 14,2 procent og LG har presset sig ind på tredjepladsen med 5,1 procent.

Der kan altså være en sandsynlighed for, at Kazam kan sætte sig på nogle af de 90 millioner smartphones per kvartal, som ”Andre” omfatter.

Lyt: Podcasten ”Kazam, tæt på produkter og virksomhed”

Episode #10 af Teknologimagasinet Meremobil sætter fokus på Kazam.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv.

Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsten i udsendelsen er Frank Jensen, chef for Kazams nordiske marked.

Du kan også møde de danske teleoperatører og høre deres reaktion på det nye mobilbrand.

 

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Oister giver 6 måneders gratis adgang til Podimo

Elsker du podcasts eller lydbøger, så har Oister måske et tilbud, som du vil finde interessant. 6 måneders gratis adgang til Podimo.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord CE 2

EP109: Lyt med og find ud af, hvorfor OnePlus Nord CE 2 ingen mening giver.

(mere…)
Min mening om Xiaomi Redmi Note 11 Pro

EP108: Jagter du en telefon til lidt under 3.000 kroner, så er Xiaomi Redmi Note 11 Pro måske et bud? Her får du min mening på nogle få minutter.

(mere…)
Min mening om iPhone SE 2022

EP107: iPhone SE er en god budget-iPhone, men der er kompromisser du skal være parat til at indgå. Lyt med her.

(mere…)
Min mening om Samsung Galaxy S22 Ultra

EP106: Om få minutter har du min mening om Samsung Galaxy S22 Ultra og de vigtigste konklusioner fra testen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram