Nokia N95 test | Skuffer på mange punkter

TEST: Nokia N95 er et teknologisk mirakel, men softwaren er ustabil og den samlede telefon er for dårlig.

Nokia N95 test
Nokia N95 imponerer på teknikken men fejler på stabiliteten (Foto: Nokia / pressefoto)

Det her er telefonen hele verden har glædet sig til, og det seneste ”heroprodukt” fra Nokia. Nokia N95 læner sig op af en teknikpris. Alt det som findes på markedet er indbygget i N95.

Telefonen har en dobbelt slider-funktion. Skud den ene vej (op) for at få de numeriske taster frem. Den modsatte vej (ned) bringer musikafspillerens betjeningsknapper til syne.

Slideren er det svage punkt i designet på grund af de mange bevægelige dele. Teknikken virker nogenlunde rimeligt, men du får ikke samme ”smæk smæk”-lydeffekt som vi så på Nokia E65.

Nokia N95 er designet i plastik, og til en pris på omkring 5.000 kroner havde jeg forventet noget mere for pengene.

Blændende flot skærm, men betjeningen halter

Skærmen sparker så meget bagdel! Det er ufattelig flot. Der er masser af lys og god kontrast. Jeg kan ikke andet end give toppoint for denne blændende flotte skærm. Opløsningen er 240 x 320 pixles fordelt på 2,6 tommer.

Betjeningen er, når det kommer til hastigheden, en udfordring. Der opleves ventepauser og der er helt klart plads til forbedringer. Det glæder også på musikafspilleren. Umiddelbart en god fylde i lyden ved de fleste stilarter, men der er baggrundsstøj mellem sangene, og når der trykkes play høres en ”plop”-lyd.

I forhold til mp3-afspilleren Sandisk Sansa er lydkvaliteten den samme, men Sandisk, eller Nokia N91 som jeg også har testet, har hverken støj eller mystiske lyde.

Flotte billeder udendørs

N95 leverer fantastisk fotokvalitet med sine 5 megapixels, og det er meget vanedannende. De bedste billeder får du udendørs. Indendørs og ved dårlige lysforhold er billederne derimod trælse at se på. Kameraet lider, som den øvrige betjening, af hastighedsproblemer.

Der har været meget hype op til lanceringen af Nokia N95, og desværre var forventningens glæde den største. Indrømmet! Jeg havde glædet mig MEGET til denne test. Men ak!

GPS’en går i sort

GPS’en er det helt store, men på køreture oplevede jeg store problemer med at fastslå positionen. På de dårligste dage gik N95 i sort mindst tre gange under navigationen, og jeg ramte også ind i manglende kortdata, da de ikke var hentet ned på telefonen.

Skærmen er for lille til at være seriøs til navigation i bil, og desuden skal du købe adgang til stemmenavigation. Altså en ekstraudgift. Der er ingen tvivl om, at det professionelle alternativ – Navigon, TomTom eller Garmin, er klart at foretrække. Telefonnavigation er alt for bøvlet og fejlfyldt.

LÆS OGSÅ: Retrokig på Nokia N95

Bruger vildt meget strøm

Telefonen bruger ufatteligt meget strøm. Jeg løber fra stikkontakt til stikkontakt. Husk at slukke for trådløst netværk, Bluetooth og GPS når det ikke bruges, ellers skal du løbe endnu stærkere. Strømforbruget er urimeligt højt, og særligt ved navigation skal du have en biloplader tilsluttet.

Konklusion: Den skal jeg ikke selv have

Jeg skal bestemt ikke selv have en Nokia N95. Designet er kedeligt plastikagtigt. GPS er træls og strømforbruget for højt. Det er også for dårligt, at den ikke har grafiske smileys.

Nokia N95 er omgivet af hype og store forventninger, men Nokia formår ikke at levere en telefon, som samlet set er interessant.

4 ud af 6 stjerner.

Læs også omtalen fra 2006 som All About Symbian udgav.

Nokia N95
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram