Lumigon taber stadig millioner
På fire år har Lumigon tabt 114 millioner kroner, men de har stadig ambitioner.
Den danske mobilproducent Lumigon kæmper stadig med deres eventyr i mobilbranchen. Selvom mange jeg løbende møder ofte spår den snarlige død for projektet, så er der stadig liv i forretningen, om end med gigantisk underskud.
Ifølge Børsen har Lumigon tabt 25 millioner kroner det seneste år. Tallene kommer fra regnskabet, som er afsluttet med udgangen af juni 2016. Egenkapitalen er nu 20,5 millioner kroner.
I 2015 tabte Lumigon 39 millioner kroner. I 2014 var tabet 22 millioner, mens 2013 lå på minus 28 millioner kroner.
Årsagen til årets underskud er en udskydelse af Lumigon T3. Ifølge Børsen er det bestyrelsen, der har skudt telefonen til hjørne.
– ”Den skulle fungere fuldstændigt perfekt før lanceringen, så vi har i den periode, som regnskabet dækker over, næsten ikke haft en krone på indtægtssiden,” lyder det fra storinvestoren Michael Moesgaard.
I foråret 2016 gik Michael Moesgaard ind i Lumigon med et håb om international succes. Moesgaard ejer mellem 25 og 33 procent, mens idémanden Lars Gravesen ejer 33 til 50 procent.
Michael Moesgaard er den oprindelige grundlægger af CBB Mobil, som i 2014 blev solgt til Sonofon for omkring 200 millioner kroner.
– WEB-TV: Set T3s natkamera i funktion
Aftaler med importører
Børsen skrev i begyndelsen af december om store aftaler med europæiske importører, der muligvis kunne sikre et boost i salget gennem adgang til tusindvis af butikker. Dette efterår har Lumigon angiveligt solgt et stort parti telefoner til en distributør, der ikke har retur-ret og i øvrigt har forudbetalt leveringen.
På MereMobil.dk har vi tidligere prøvet en prototype af Lumigon T3. Det er ikke den nyeste hardware, der er i kassen, men telefonen viser rigtigt gode tendenser og har et virkeligt lækkert design.
På Lumigons website ses T3 desuden i eksklusive guld- og diamantvarianter.
– WEB-TV: Se Lumigon T3 i guld
Skåret helt ind til benet hjælper det naturligvis ikke at have en god telefon, hvis ikke den bliver solgt nogle steder. Når det er sagt så må Michael Moesgaard, i forhold til hans investering, have set nogle muligheder i Lumigon. De muligheder har os der sidder udenfor måske bare endnu ikke fået øjnene op for.
Her er Lumigon T3
Mere til historien
Kendetegnet for Lumigon er meget snak om ”lige ved og næsten”. Og sådan er det som sådan stadigvæk.