Apples tjenester vækster – mens salget af iPhones falder

I det seneste kvartalsregnskab har det været de digitale tjenester, som har hjulpet Apple, da omsætningen for iPhones.

Apple TV+
Apple TV+ er Apples streamingtjeneste

iCloud, App Store og Apple Music er nogle af de digitale tjenester, som hjalp Apple til et flot kvartalsregnskab i det seneste kvartal. Salget af iPhones og andre hardware-produkter gik nemlig tilbage.

Den økonomiske krise gør måske så, at kunderne beholder deres enheder i længere tid, men altså investerer i digitale tjenester som aldrig før.

Salgstallene ventes mindre på iPhone 15 end på iPhone 14

Da Apple i sidste uge (torsdag den 3. august 2023) fremlagde deres seneste kvartalsregnskab var det i tydeligt, at der var brugt lidt færre penge på nye iPhones, iPads og Macs blandt kunderne, der dog til gengæld havde brugt rekord mange penge på Apples digitale tjenester.

Omsætningen på iPhones var faldet med to procent i forhold til sidste år. Det var dog stadigvæk en omsætning på 270 milliarder kroner. Mac-omsætningen faldt med 7 procent, mens “højdespringeren” var iPad-omsætningen, der faldt med hele 20 procent.

Produktkategorien ”andre produkter”, som blandt andet er AirPods, havde derimod fremgang på to procent. Og en samlet omsætning på cirka 56 milliarder kroner.

Apple Service-forretningen, der dækker over App Store, iCloud, Apple Music og Apple TV+, oplevede en fremgang på otte procent. Og en omsætning på 145 milliarder kroner, hvilket er omsætningsrekord.

LÆS OGSÅ: Apple er klar med iPhone 15 i september

Den samlede omsætning i Apple i seneste kvartal var på 557 milliarder kroner, hvilket er en smule mindre end året før. Mens ”bundlinjen” endte på 135 milliarder kroner, som er en stigning på 2,3 procent.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har en aftale med den amerikanske fodboldliga, Major League Soccer, hvor kampene kan ses på Apple TV. Og efter Lionel Messi er skiftet til Inter Miami, har flere har købt abonnement.

Læs også:
Nyt Apple Watch SE har lange udsigter

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Hvornår kan du opdatere din iPhone til iOS 18?

OVERBLIK: Her er de kendte tidspunkter for frigivelsen af iPhone-opdateringen, iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram