Apples tjenester vækster – mens salget af iPhones falder

I det seneste kvartalsregnskab har det været de digitale tjenester, som har hjulpet Apple, da omsætningen for iPhones.

Apple TV+
Apple TV+ er Apples streamingtjeneste

iCloud, App Store og Apple Music er nogle af de digitale tjenester, som hjalp Apple til et flot kvartalsregnskab i det seneste kvartal. Salget af iPhones og andre hardware-produkter gik nemlig tilbage.

Den økonomiske krise gør måske så, at kunderne beholder deres enheder i længere tid, men altså investerer i digitale tjenester som aldrig før.

Salgstallene ventes mindre på iPhone 15 end på iPhone 14

Da Apple i sidste uge (torsdag den 3. august 2023) fremlagde deres seneste kvartalsregnskab var det i tydeligt, at der var brugt lidt færre penge på nye iPhones, iPads og Macs blandt kunderne, der dog til gengæld havde brugt rekord mange penge på Apples digitale tjenester.

Omsætningen på iPhones var faldet med to procent i forhold til sidste år. Det var dog stadigvæk en omsætning på 270 milliarder kroner. Mac-omsætningen faldt med 7 procent, mens “højdespringeren” var iPad-omsætningen, der faldt med hele 20 procent.

Produktkategorien ”andre produkter”, som blandt andet er AirPods, havde derimod fremgang på to procent. Og en samlet omsætning på cirka 56 milliarder kroner.

Apple Service-forretningen, der dækker over App Store, iCloud, Apple Music og Apple TV+, oplevede en fremgang på otte procent. Og en omsætning på 145 milliarder kroner, hvilket er omsætningsrekord.

LÆS OGSÅ: Apple er klar med iPhone 15 i september

Den samlede omsætning i Apple i seneste kvartal var på 557 milliarder kroner, hvilket er en smule mindre end året før. Mens ”bundlinjen” endte på 135 milliarder kroner, som er en stigning på 2,3 procent.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har en aftale med den amerikanske fodboldliga, Major League Soccer, hvor kampene kan ses på Apple TV. Og efter Lionel Messi er skiftet til Inter Miami, har flere har købt abonnement.

Læs også:
Nyt Apple Watch SE har lange udsigter

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram