Net1 udruller 4G i hele Danmark

I løbet af uge 34 og 35 udruller det lille selskabet Net1 4G LTE i hele landet.

Net1 er ikke så kendt, som de fire store konkurrenter på det danske marked. Teleselskabet benyttes dog i vid udstrækning af f.eks. campister eller sejlere, da Net1 tilbyder gratis roaming i både Norge og Sverige. Net1 har hidtil leveret trådløst 3G bredbånd via CDMA teknologien, men nu skifter teleselskabet til 4G LTE, for at tilbyde højere hastigheder og mere kapacitet til selskabets kunder.

Net1 udrulning af 4G i Danmark (Foto: Net1)

Net1 udrulning af 4G i Danmark (Foto: Net1)

Net1 har licens til at udbyde mobilt bredbånd på de langtrækkende 450 MHz frekvenser, hvilket giver mulighed for, at levere internet i f.eks. skovområder eller andre områder, hvor andre teleselskaber har udfordringer.

450 MHz frekvenserne giver en stor gennemtræningsevne, og rækker meget langt fra mobilmasterne sammenlignet med normalt mobilt bredbånd, der ofte benytter frekvenser på 800 eller 900 MHz. 450 MHz frekvenserne blev tidligere brugt til NMT-telefoni, men i dag benyttes de altså af Net1 til mobilt bredbånd.

Ifølge Net1 betyder brugen af 450 MHz frekvenserne f.eks. at der kan tilbydes internetdækning til lystsejlere op til 120 kilometer fra land. Der kan også leveres internet midt i skovområder såsom Klosterheden plantage, der er Danmarks tredjestørste sammenhængende skovområde.

Net1 skifter fra CDMA til 4G LTE i Danmark i løbet af uge 34 og 35, og en detaljeret tidsplan kan ses her. Skiftet betyder også at Net1s kunder får ny router. Net1s 4G-netværk tilbyder hastigheder op til 30 Mbit/s.

Norge og Sverige er med på vognen

Det er dog ikke kun i Danmark, at Net1 opgraderer fra CDMA til 4G LTE. I Norge og Sverige skifter Net1 også til 4G LTE i løbet efteråret, og i uge 42 får de sidste sites skiftet udstyr. En tidsplan over dette kan ses her.

Udover teknologiskiftet lover Net1 ifølge selskabets hjemmeside at “introducere nye produkter til både private og erhverv med mere data til en meget konkurrencedygtig pris”.

Net1 har traditionelt set haft noget højere priser sammenlignet med konkurrenterne, og seneste tilbud med 50 GB data for 299 kroner per måned ligger også stadigvæk i den høje ende. Den gratis roaming i Norden og meget brede dækning trækker dog op i det regnestykke.

Mere til historien

Net1 tilbyder “dækning eller pengene tilbage” indenfor 30 dage, og Net1 tilbyder professionel hjælp til montering af retningsbestemt antenne (mod betaling selvfølgelig).

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram