Net1 udruller 4G i hele Danmark

1

I løbet af uge 34 og 35 udruller det lille selskabet Net1 4G LTE i hele landet.

Net1 er ikke så kendt, som de fire store konkurrenter på det danske marked. Teleselskabet benyttes dog i vid udstrækning af f.eks. campister eller sejlere, da Net1 tilbyder gratis roaming i både Norge og Sverige. Net1 har hidtil leveret trådløst 3G bredbånd via CDMA teknologien, men nu skifter teleselskabet til 4G LTE, for at tilbyde højere hastigheder og mere kapacitet til selskabets kunder.

Net1 udrulning af 4G i Danmark (Foto: Net1)
Net1 udrulning af 4G i Danmark (Foto: Net1)

Net1 har licens til at udbyde mobilt bredbånd på de langtrækkende 450 MHz frekvenser, hvilket giver mulighed for, at levere internet i f.eks. skovområder eller andre områder, hvor andre teleselskaber har udfordringer.

450 MHz frekvenserne giver en stor gennemtræningsevne, og rækker meget langt fra mobilmasterne sammenlignet med normalt mobilt bredbånd, der ofte benytter frekvenser på 800 eller 900 MHz. 450 MHz frekvenserne blev tidligere brugt til NMT-telefoni, men i dag benyttes de altså af Net1 til mobilt bredbånd.

Ifølge Net1 betyder brugen af 450 MHz frekvenserne f.eks. at der kan tilbydes internetdækning til lystsejlere op til 120 kilometer fra land. Der kan også leveres internet midt i skovområder såsom Klosterheden plantage, der er Danmarks tredjestørste sammenhængende skovområde.

Net1 skifter fra CDMA til 4G LTE i Danmark i løbet af uge 34 og 35, og en detaljeret tidsplan kan ses her. Skiftet betyder også at Net1s kunder får ny router. Net1s 4G-netværk tilbyder hastigheder op til 30 Mbit/s.

Norge og Sverige er med på vognen

Det er dog ikke kun i Danmark, at Net1 opgraderer fra CDMA til 4G LTE. I Norge og Sverige skifter Net1 også til 4G LTE i løbet efteråret, og i uge 42 får de sidste sites skiftet udstyr. En tidsplan over dette kan ses her.

Udover teknologiskiftet lover Net1 ifølge selskabets hjemmeside at “introducere nye produkter til både private og erhverv med mere data til en meget konkurrencedygtig pris”.

Net1 har traditionelt set haft noget højere priser sammenlignet med konkurrenterne, og seneste tilbud med 50 GB data for 299 kroner per måned ligger også stadigvæk i den høje ende. Den gratis roaming i Norden og meget brede dækning trækker dog op i det regnestykke.

Mere til historien

Net1 tilbyder “dækning eller pengene tilbage” indenfor 30 dage, og Net1 tilbyder professionel hjælp til montering af retningsbestemt antenne (mod betaling selvfølgelig).

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer