Huawei Ascend G525 – effektiv dual-SIM telefon

TEST: G525 med plads til to telefonnumre er både en god og billig lavpris Android-smarpthone, med få irritationsmomenter.

Noget tyder på at telefoner med to SIM-kort, også kendt som dual-SIM, bliver mere almindeligt i løbet af det kommende år.

Kazam har annonceret en stribe af produkter med plads til mere end et telefonnummer, og HTC One er kommet i en dual-SIM version.

Huawei har også et produkt, der har netop den ekstra feature. Produktet hedder Huawei Ascend G525.

Denne Android 4.1.2 baserede smartphone både føles, og ser ud som en prisbillig mellemklasse telefon, der i øvrigt er  produceret i plastik.

Øverst på venstre side er power-knappen placeret, og lige under sidder tasterne til volumenkontrol. Fronten er fri for fysiske taster, men under skærmen findes tre touchknapper; tilbage, hjem og menu. Alle taster fungerer godt, og selvom plastikken knager en lille smule, er der alligevel tale om en rimelig god kvalitet.

Derimod er det helt vanvittigt, at USB-stikket til opladning er lokaliseret i nederste venstre side. Det betyder, at telefonen passer ualmindeligt dårligt i mange bilholdere.

Ascend G525 måler 134 x 66.8 x 9.9 mm. Den er en smule større og tykkere end iPhone 5, blot så du har en fornemmelse af forholdet. Vægten er 155 gram og jeg synes, telefonen har en glimrende balance i størrelsen i forhold til at kunne passe i en lomme.

Helt power-mobil fra Huawei med stor skærm

Fornuftig skærmkvalitet

I denne telefon får du ikke en superskærm, men heller ikke en der er totalt håbløs. IPS LCD-displayet på 4.5 tommer har en fornuftig betragtningsvinkel, og farverne fremstår rimeligt neutrale, uden for meget ”Disney-effekt”, selv når skærmen ses fra siden.

Podcast: Hvad er op og ned på mobil-skærme?

Opløsningen er 540 x 960 pixels (245 PPI) som for en telefon i denne prisklasse, er et godt kompromis.

Når der scrolles i lister eller på websites følger indholdet ens finger rimeligt, men ikke så præcist som på markedets topmodeller.

Gennemsnitlig ydelse

Huawei Ascend G525 har Snapdragon quad-core processor fra Qualcomm (MSM8225Q) på 1.2 GHz og Adreno 203 grafikprocessor. Det er en fin maskine, og egentlig utrolig kraftig hardware, i forhold til prisen.

Benchmarkprogrammet AnTuTu tildeler Ascend G525 11.261 point, altså nærmest en fjerdedel af hvad vi finder i produkter som LG G2.

Alligevel er jeg blevet overrasket over, hvor fint telefonen virker. I styresystemet er der kun få pauser og lags, men ikke overdreven lang ventetid når der skiftes fra program til program, eller en notifikation i topgardinet, skal sende brugeren til eksempelvis Facebook.

Man når lige at tænke ”Arh – det kunne godt være hurtigere”, men lige inden irritationen sætter ind, så er indholdet klar på skærmen. Brugeroplevelsen er væsentligt bedre end på Kazam Trooper X5.0, en anden dual-SIM telefon vi har testet.

Test: Kazam Trooper X5.0

Udfordret på nettet

Net-oplevelsen på Ascend G525 er relativt begrænset. Det er sløvt at bevæge sig rundt på nettet, og jeg synes ikke zoom, flyt og indlæsning er på et niveau, hvor der kan tales om en internet-egnet smartphone. Læsning af små nyhedsartikler via de mobiltilpassede websites går fint, men skal man ret meget mere, går det for langsomt.

Lidt det samme kan siges om e-mailen, der understøtter synkronisering med kendte tjenester som Microsoft Exchange og Gmail. Det kniber nogle gange lidt.

Læsning af mails fungerer udmærket, men vil du besvare og eventuelt klippe tekster, og flytte rundt, kræver det en anden type smartphone.

Når G525 forsøger at tilslutte sig Wi-Fi går der lidt flere sekunder end godt er, men forbindelsen er til gengæld stabil. Samme udfordring ses omkring Bluetooth.

Når forbindelsen er etableret, er den til gengæld stabil.

Emotion UI er en god oplevelse

I forhold til andre Android-telefoner, er produkterne fra Huawei en lille smule anderledes. Den klassiske underliggende menu med alle genvejene er fjernet. I stedet er de placeret på forside-skærmene.

Huawei kalder deres overlægning på Android for Emotion UI.

Huawei Honor 2 får Emotion UI 1.6

Denne flade struktur, der også kendes fra iPhone, fungerer glimrende, men det kræver at du selv kan organisere dine applikationer fornuftigt, eksempelvis i mapper, for at der kan holdes orden. Når dette er på plads, er det udmærket at menuen mangler, og personligt har jeg ikke savnet den.

Kontaktlisten og kalenderen er enkel og ligetil at anvende, men der er ingen ugenummer-visning i månedsoversigten. Heldigvis kan ens aftaler ses i listeform som ”Dagsorden”.

Låseskærmen indeholder fire genveje, som åbnes ved at trække låsesymbolet ud på et af felterne. Der er altså hurtig adgang til at aktivere kameraet, åbne SMS-indbakken, se opkaldslisten eller blot låse telefonen op.

Hyggekamera

Kameraet på 5 megapixels er fint til et hurtigt foto på Facebook eller Instagram, men der er ikke tale om en kameratelefon. Der er mulighed for at tilføje forskellige filtre på billederne såsom Mono, Sepia, Negativ osv. Dette kan ske samtidigt med, at et foto tages.

Det tager 1-2 sekunder at få kameret til at låse autofokus, og der går lidt for lang tid, fra udløseren er aktiveret til billedet er i kassen. Du skal også være opmærksom på, at der ikke er fotolys i denne mobil.

Videosamtaler kan føres via VGA-kameraet på fronten.

Videooptageren har en maksimal opløsning på 640 x 480 pixels, så heller ikke her, finder vi den store ydelse.

Telefonen har kun 4 GB indbygget hukommelse, og man løber hurtigt tør for plads, hvis der lægges lidt musik ind, og tages en stak billeder. Brugerne kan dog selv tilføje mere hukommelse ved brug af et microSD-hukommelseskort.

Ud over musikafspilleren, kan der også lyttes til musik via den indbyggede FM radio, der jo ikke kræver ekstra hukommelse for at fungere. Naturligvis kan almindelige netradio-apps også anvendes på Huawei Ascend G525.

To SIM-kort – virker godt

Når du anvender to SIM-kort i mobilen skal du være opmærksom på, at netværksmulighederne ikke er ens på begge kort.

Begge SIM-kort understøtter det gamle GSM-net, der har en ualmindelig langsom datahastighed, og kun via SIM 1 har adgang til 3G-nettet.

Integrationen af de to SIM-kort er ellers lavet rigtigt fint i telefonen. I SMS er det let enten at sende via kort 1 eller kort 2, hvilket også gør sig gældende i opkaldsdelen.

I SMS-indbakken er der en fin farveindikation af, hvilket SIM-kort der er anvendt.

Jeg synes dual-SIM er effektivt og intuitivt indarbejdet i Huaweis telefon.

Nogenlunde god batteritid

Jeg er ikke imponeret over batteriet. Godt nok leverer de 1.700 mAh en driftstid ved mit brug på 16-17 timer, men jeg har oplevet ikke at kunne stole på den resterede batteritid.

Den kan sagtens rapportere 15 procent tilbage, men pludselig falder den til måske 4 procent i et hug. Heldigvis er dette ikke noget, som jeg har set midt på dagen, men kun når niveauet er forholdsvist lavt.

Huawei har tilføjet en strømstyrings-applikation som kan køre i Normal, Smart og Holdbarhed. På denne måde, kan man alt efter behov, presse mere driftstid ud af telefonen. Husk. Når Normal-tilstand ikke er aktiveret, så reduceres der også på processor-ydelsen, og mobilen kan i nogle sammenhænge opleves langsommere.

Konklusion: Godt bud på en billig dual-SIM mobil

Hvis du har behovet for en smartphone med plads til to SIM-kort, kan du roligt tjekke denne ud.

Huawei Ascend G525 er et glimrende bud på en dual-SIM smartphone.

G525 har dog også sine begrænsninger, og jeg oplever den ikke som en fuldblods-smartphone, nok mere en mobil med adgang til smartphone-funktioner.

Beskeddelen er derimod ganske god, men tastaturet er for mig irriterende. Selvom der er ordbog, laver jeg alt for mange skrivefejl, og ofte punktum i stedet for mellemrum.

Men i forhold til en anden dual-SIM telefon, Kazam Trooper X5.0, som jeg tidligere har testet, er Huawei Ascend G525 et betydeligt bedre bud.

Web-TV: Oplev billig-smartphones fra Kazam

Begge telefoner koster uden abonnement omkring 1.400 kroner, om end Kazam dog tilbyder en større skærm.

Ascend G525 ender på 4 ud af 6 stjerner.

Fordele

– Godt forhold mellem størrelse, skærm og vægt
– God lyd ved samtaler og forståelig brugeroplevelse
– Dual-SIM

Ulemper

– Ringe kamera og lille hukommelse
– Langsom ved netbrug og andre smartphone-funktioner
– Irriterende tastatur

Huawei Ascend G525
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram