Audi A6 e-tron er lanceret med lang rækkevidde

Audi har lanceret deres nye Audi A6 e-tron og S6 e-tron sportsback. Se billeder og specifikationer her.

Audi A6 Avant e-tron, Audi A6 e-tron og Audi S6 e-tron (Foto: Audi)
Audi A6 Avant e-tron, Audi A6 e-tron og Audi S6 e-tron (Foto: Audi)

Audi A6 e-tron er nu lanceret som både sedan, stationcar og en sporty model.

Det er ikke fordi, at den designmæssigt er en overraskelse, da Audi allerede i 2021 fremviste konceptbilen til Auto Shanghai af Audi A6 e-tron og Audi A6 Avant e-tron.

Modellerne hedder mere specifikt Audi A6 Sportback e-tron, A6 Avant e-tron og S6 Sportback e-tron. Avant-modellen er stationcar. Det skriver Audi i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen.

LÆS MERE: Markedet svømmer i brugte elbiler

Audi A6 e-tron har fået nyt lys. Der er OLED-baglygter, et oplyst Audi-logo, digitale spejle, panoramaglastag med PDLC-teknologi, Bang & Olufsen lydsystem og et nyt interiør. Derudover har den også Audis helt nye infotainmentsystem.

Audi påstår, at rækkevidden på en enkelt opladning på Audi A6 e-tron er mere end 750 kilometer, mens Audi A6 Avant e-tron har en rækkevidde på over 720 kilometer. Hvad den reelle rækkevidde er, det er rigtig spændende.

LÆS MERE: Kinesiske elbiler slår de europæiske rivaler på garantien – men …

A6 e-tron har 800 volts-teknik og en maksimal DC-ladeeffekt på 270 kW, hvilket betyder den ved en lynlader kan lade op til 310 kilometers rækkevidde på 10 minutter. Batteriet skulle kunne lades fra 10 til 80 procent på kun 21 minutter. 

Billeder af Audi A6

Audi A6 Avant og Sportsback e-tron med baghjulstræk kan accelerere fra 0-100 km/t på 5,4 sekunder. Tophastigheden er 210 km/t og den yder 270 kW.

Ønsker du mere fart over feltet, så finder du det i S6 e-tron, som har en tophastighed på 240 km/t og den yder 370 kW (med launch-control så 405 kW) og den kan gå fra 0 til 100 km/t på 3,9 sekunder. 

HØR PODCASTEN: Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

Fra start kommer de to karrosserivarianter i to udgaver. Den foreløbige basismodel er A6 e-tron Performance med baghjulstræk og en ydelse på 367 hk fra elmotoren. Det er 61 hk mere end i den nye Q6 e-tron Performance.

Der er endnu ikke kommet en standardudgave med firehjulstræk, så er det et must, er det i skrivende stund S6 Sportsback e-tron eller S6 Avant e-tron, at du skal kigge nærmere på. Her er standardydelsen oppe på 503 hk, S6’erne kan komme på 551 hk, hvis launch control aktiveres.

LÆS MERE: Elbiler har også brug for service

Audi S6 e-tron (Foto: Audi)
Audi S6 e-tron er den af modellerne, som du skal vælge, hvis du ønsker flest hestekræfter. (Foto: Audi)

Dansk salgsstart og lancering

De danske priser er endnu ikke offentliggjort. Men det er meldt ud, at Audi A6 e-tron og S6 e-tron kan bestilles i løbet af september 2024 og kommer endeligt i handlen herhjemme omkring årsskiftet.

Nogle af konkurrenterne er BMW i5 og Mercedes EQE.

Mere til historien

Audi har generelt et godt salg af Audi Q4 e-tron, som blev den 3. bedst sælgende bil på det danske marked i første kvartal i år med 2.800 solgte eksemplarer.

Nu over 25.000 offentlige ladepunkter i Danmark

En stor milepæl er rundet, når det kommer til ladepunkter. Der er nu over 25.000 offentlige ladepunkter rundt i Danmark.

(mere…)
Xpeng G6 får topkarakter i crashtest

Det er tredje gang i træk, at en af Xpengs elbiler har scoret topkarakter i crashtest.

(mere…)
Clever-kunder kan nu lynlade hos Uno-X 

Et nyt samarbejde mellem Uno-X og Clever gør, at Clever-abonnenter nu kan lynlade hos Uno-X. 

(mere…)
BYD Han lanceret i ny 2025-udgave

BYD har lanceret en ny variant af deres Han-model, som tidligere ikke fik stor succes i Danmark.

(mere…)
Skoda giver smugkig på Elroq

Skoda har afsløret nye skitser af den kommende Elroq. Se dem her.

(mere…)
Volvo opdaterer til nyt infotainmentsystem

Volvo vil opdatere nuværende modeller med det nye infotainmentsystem, som de introducerede i den populære EX30.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram