Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

elbil hybridbil biler
Danskerne er vilde med elbiler (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange myter om, at elbiler ikke har brug for service. Men det er hvad det er – altså en myte. For elbiler har brug for service.

De mange myter får den landsdækkende værkstedskæde AutoPartner til at råbe ”vagt i gevær”.

Antallet af elbiler i Danmark er vækstet markant de senere år og det tyder på at fortsætte.

TIP: Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

Efter et rekordhøjt elbilsalg i 2023 viser undersøgelsen ”Elbilkøberne 2024” fra Bilbasen nemlig, at 70 procent af de danskere, som forventer at købe en bil inden udgangen af 2025, regner med at vælge en elbil.

–”Vi kan nu se, at langt størstedelen af forbrugerne har besluttet sig for en elbil inden for en overskuelig fremtid. Vi ser også, at der nu for alvor også er begyndt at blive handlet en del brugte elbiler, hvor det for relativt kort tid siden primært var nye eller næsten nye,” siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen.

Jesper Valentin Lund, konceptchef hos AutoPartner, er bekymret over de mange elbiler, da mange elbilejere fravælger regelmæssig service af bilen.

–”Folk ser anderledes på en elbil – som en computer på hjul – og overordnet oplever vi, at mange elbilejere groft sagt ikke tror, at en elbil skal vedligeholdes, og det får mange til at skippe den regelmæssige service. Mange elbiler gør først selv opmærksom på, at de skal serviceres efter 24 måneder, men hvis du kører rundt i to år, og der har været vintervejr med vejsalt og så videre, så har bilen det ikke godt,” siger Jesper Valentin Lund i en pressemeddelelse.

Med det klima vi har i Danmark, skal blandt andet bremserne skilles ad og renses oftere end hvert andet år.

I sidste ende kan det derfor gå ud over sikkerheden, da elbiler også er tunge og typisk vejer mere end to tons.

Mange elbilsejere ved heller ikke, at der som udgangspunkt mindst er otte års fabriksgaranti på batterierne, hvis de er serviceret efter forskrifterne.

LÆS MERE: FDM: Mange elbilejere kan komme i problemer

–”Lad mig bare slå fast, at lige som på benzin- og dieselbiler, er der også helt almindelig garanti på alle elbiler, hvis de bliver serviceret efter forskrifterne. På den lange bane er det præcis lige så vigtigt at vedligeholde en elbil, selvom mange negligerer det – ellers kan det både ende med dyre reparationer, og det der er værre,” siger Jesper Valentin Lund.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

I undersøgelsen ”Elbilkøberne 2024” svarer 84 procent, at de har den grundlæggende opfattelse, at elbiler er billigst at eje på sigt. Men ifølge Jesper Valentin Lund, så skal de til regelmæssig service.

Større batterier i elbiler er meningsløst

Fokus på længere rækkevidde for elbiler er forkert. Udviklingen går i en anden retning.

(mere…)
Tesla er væltet af tronen

Leasing er blevet sikkerhedsnettet, når der konverteres fra fossilbil til elbil.

(mere…)
Polestar 5 kan lades fra 10-80 procent på 10 minutter

En prototype af Polestar 5 giver håb om meget hurtigere opladning af elbiler, inden for nær fremtid.

(mere…)
Elbilsejere betaler dyrt for uigennemskuelig opladning
(mere…)
Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram