FDM: Mange elbilejere kan komme i problemer

Fiskers kunder risikerer store problemer, men ejere af andre elbiler kan også blive ramt.

En fisker elbil
I Danmark er der 210 privatejede elbiler fra Fisker Inc. Dertil kommer 96 leasede. (Foto: Fisker Inc./PR)

Det er ikke kun ejere af elbiler fra Fisker Inc., som kan komme i klemme. Det siger forbrugerøkonom hos FDM, Ilyas Dogru, til B.T.

Fisker-ejerne har den seneste tid måtte se elbilproducenten Fisker Inc., med den danske grundlægger Henrik Fisker i spidsen, slås med gevaldige økonomiske problemer.

Problemerne toppede indtil videre med, at Børsen i New York mandag suspenderede handlen med aktierne i elbilfirmaet med henblik på at afnotere selskabet.

Den økonomiske nedtur skal ses i lyset af, at Fisker-aktier i februar 2021 kunne købes 28 dollar og at aktiekursen mandag lukkede i 0,09 dollar.

Med andre ord, så var Fisker Inc. knap otte milliarder dollar værd i 2021. Mandag var værdien barberet ned til “sølle” 50 millioner dollar.

Tilbage er der stort set kun en konkurs, og sker det, så står ejerne af en Fiskers elbil ladt alene tilbage. De mister alt fra reklamationsmuligheder og garanti til adgangen til reservedele.

Fisker er ikke alene

Men Fisker Inc. er ikke det eneste elbilmærke, som er i problemer. Aiways og HiPhi har suspenderet produktionen, NIO er gået i dvale på det danske marked og Polestar har reddet sig ud af problemer med en omlægning af ejerstrukturen.

FDM’s Ilyas Dogru påpeger overfor B.T., at der er kommet mange nye bilmærker, især kinesiske, og det er ikke nødvendigvis godt.

– “Der er jo kun de kunder, der er, så vi kan ikke undgå, at nogle mærker vil komme i vanskeligheder og enten vil blive opkøbt eller gå konkurs,” siger han.

Han tilføjer, at mange nye mærker har store armbevægelser, men ikke nødvendigvis noget solidt økonomisk fundament. Og det bør man som forbruger være opmærksom på.

– “Er man i tvivl, så anbefaler vi, at man benytter sig af privatleasing og dermed undgår bekymringer om service, reservedele og værditab,” siger Ilyas Dogru til B.T.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Er leverandøren gået konkurs, så er der intet at hente for en ejer af en elbil. Det vil blandt andet ikke nytte at klage, som for eksempel i denne sag om en revne i infoskærmen i en Tesla Model Y. Læs om sagen her

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram