Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

Polestar 2 fra 2020 (Foto: Polestar)
Polestar 2 fra 2020 er en af de brugte elbiler, som danskerne falder for. (Foto: Polestar)

Danskerne er vilde med elbiler – nu også de brugte.

I takt med elbilsmarkedet er vækstet markant de senere år, så betyder det også nu, at brugtmarkedet for alvor er kommet i gang. De danske forhandlere henter brugte elbiler i stor stil i udlandet.

I april blev der sat rekord i salget af brugte elbiler. Tallet var her 7.218 solgte brugte biler. Men allerede i maj blev en ny rekord sat med næsten 8.000 solgte brugte modeller.

Det tyder på en ny rekord igen i juni, hvis salget fortsætter som det er nu resten af måneden.

LÆS MERE: Rekord i salget af brugte elbiler

Rigtigt mange brugte biler hentes i udlandet

Nu er endnu en milepæl nået. Der er nemlig for første gang nogensinde mere end 11.000 brugte elbiler til salg på det danske marked. Det oplyser Jan Lang, head of market insights, fra Bilbasen, til BT. Rigtigt mange af dem er hentet i udlandet.

-”80 procent af de brugte elbiler, der er solgt i 2024, er fra udlandet. Det er primært fra Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien og Sverige,” fortæller Jan Lang.

Jan Lang forventer også, at brugtmarkedet kun vil gå op i lang tid.

-”De danske forhandlere bliver tilbudt rigtigt mange biler lige nu, nogle gange 3-500 biler ad gangen. Det siger noget om, hvor store mængder, der er til salg lige nu i Europa,” siger han.

Det er f.eks. biler leasingselskaber, udlejningsselskaber og lignende vil af med, derfor kommer de i så store mængder.

LÆS MERE: MG sænker prisen på to MG4 Electric-modeller

Ifølge Bilbasen, så har der særligt været en stigning i Skoda (15 procent), Volkswagen (17 procent), Polestar (18 procent), Volvo (19 procent), BMW (21 procent) og Tesla (6 procent).

Det at brugtsalget også vækster i det niveau viser, at der også er interesse for at skifte elbil for dem, der ikke har råd til at købe fra ny, forklarer Ilyas Dogru, som er forbrugerøkonom og chefkonsulent hos FDM.

Importtolden på de kinesisk producerede biler bliver også spændende at følge, da det måske kan få nogle til at vælge brugt i stedet.

Det som bilsælgeren IKKE fortæller dig

Mere til historien

Ved elbiler er der meget teknik – det er der for også i mange nyere fossilbiler, men ved elbilerne er der oftest lige en tand ekstra. Hvad hvis elbilen ”går ned”?

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram