Kinesiske elbiler slår de europæiske rivaler på garantien – men …

En FDM-undersøgelse viser, at kinesiske elbilproducenter giver meget mere omfattende garanti end europæiske.

en elbil
Med småt står der i MGs’s garantibetingelser, at bilen skal vaskes hver måned, hvis man bor mindre end 50 kilometer fra havet. (Foto: MG/PR)

Jo, kineserne giver en noget længere garanti på elbiler end deres europæiske konkurrenter.

Det viser en gennemgang, som interesseorganisationen FDM har foretaget.

Men undersøgelsen af kinesernes garantivilkår viser også, at det kan betale sig at læse det med småt.

En række af garantibetingelserne indeholder nemlig skrappe krav, der skal overholdes, for at garantien dækker eventuelle fejl.

Således skal man passe på, at man ikke lader sig forføre af det der står med stort hos de fleste kinesiske elbilproducenter; nemlig fem års garanti plus en batterigaranti på mellem 7 og 10 år.

Garantien hos de europæiske producenter er typisk to år, men det håber Michael Ern Nielsen, advokat i FDM, vil ændre sig i retning af den garanti kineserne giver.

-“Vi kan kun håbe, at det vil få konkurrenterne til at genoverveje deres garantier. En god og lang garanti er nemlig noget, man bør lægge vægt på i sit valg af bil, og her kører de nye bilmærker fra de gamle,” siger Michael Ern Nielsen i en pressemeddelelse.

Om de skrappe kinesiske garantibetingelser peger FDM på, at man hos MG kræver, at bilen bliver vasket hver måned, hvis man bor mindre end 50 kilometer fra havet. Og hos Hongqi skal reservedele, der benyttes i forbindelse med service være udspecificeret med varenumre.

Dertil kommer garantien på batterierne. Her går de kinesiske producenter ikke i takt. Flere producenter har nemlig deres egen måde at definere, hvad batterigarantien helt præcist dækker.

– “Det, synes vi, er problematisk. Importører og producenter bør som minimum fortælle, hvilken målemetode de benytter, og hvordan de når frem til resultatet, så bilejerne ved, hvad de har at gå ud fra, og så andre, for eksempel FDM, har mulighed for at kontrollere det,” siger Michael Ern Nielsen i pressemeddelelsen.

Mere til historien

Tør du se stort på MG’s garantidetalje om at bilen skal vaskes hver måned, hvis man bor mindre end 50 kilometer fra havet, så er netop MG hoppet med på krigsvognen om priserne på elbiler. Således har MG sænket prisen på to MG4 Electric-modeller. Læs mere om det her
Er du mere til en sydkoreansk model, så er Kia også med på prisspøgen og har nedsat udvalgte lagermodeller med over 100.000 kroner. Læs mere om det her

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram