Danskerne er utilfredse med Tesla

Tesla ender på niveau med Dacia i en ny tilfredshedsundersøgelse blandt danske bilejere.

Tesla Model Y (Foto: Tesla)
Tesla Model Y har solgt rigtigt godt, men salget er faldende – og utilfredsheden større fra Tesla-ejere end sidste år, det viser ny undersøgelse. (Foto: Tesla)

Tesla Model Y var den absolut mest solgte elbil i 2023 og faktisk har den solgt så godt, at den blev den mest solgte bil i mere end 10 år.

Trods de flotte salgstal, så er det altså ikke alle ejerne, som er tilfredse med deres Tesla. Det viser den årlige AutoIndex-tilfredshedsundersøgelse fra FDM. Her er Tesla røget langt ned ad listen.

I undersøgelsen fra sidste år lå Tesla på en 10. plads, men i år er de røget helt ned på en 19. plads. Og der er i alt 23 bilmærker med i AutoIndex-undersøgelsen.

Det er særligt på bilen, forhandleren og værkstedet, at Tesla klarer sig dårligt i undersøgelsen.

–”Der er tale om et hypet bilmærke, der ikke kan leve op til den succes, det har fået. Tesla ligger i bund, når det gælder forhandler og værksted, hvilket ikke er så underligt, da der kun er få fysiske salgssteder og værksteder, og det meste af kontakten med kunderne foregår online. Men nu ser vi også, at vurderingen af bilen bliver lavere, fordi den skuffer ejerne, og det kan ses på „bundlinjen“ i AutoIndex,” forklarer Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør hos FDM.

Kigger vi på listen, så er Tesla faldet med fire procentpoint siden sidste års undersøgelse, dog er Skoda faldet endnu mere – nemlig med 4,1 procentpoint.

Skoda er dog bedre placeret end Tesla.

Skoda har ellers også haft stor succes med deres Enyaq, men priserne er også høje. Mens Skoda har ladet den billige Citigo udgå, hvor brugerne måske ellers følte, at de fik meget for pengene.

Under Tesla finder vi Dacia, Seat, Opel og Fiat.

Mens det er BMW og Toyota, som topper listen. Det var kun fire bilmærker, som oplevede fremgang i forhold til sidste år. Disse er Suzuki, Nissan, Ford og Opel.

OM UNDERSØGELSEN: I den omfattende undersøgelse AutoIndex har mere end 22.000 danske bilejere delt deres oplevelser med deres biler, forhandlere og værksteder. Over 120 spørgsmål er blevet besvaret, og analyseres nu af det anerkendte analyseinstitut Loyalty Group. Kilde: FDM.

Mere til historien

Det tyder på, at Teslas rigtig gode dage måske er talte – i hvert fald for en stund – og danskerne har fået øjnene op for andre mærker. Salgstallene for april viste også, at Tesla ikke længere var den foretrukne bil i Danmark. Volvo er en af de producenter, som har oplevet stor fremgang.

Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Skoda Elroq lanceres senere i år

En ny elbils-model er på vej fra Skoda senere i år, som et billigere og mindre alternativ end Skoda Enyaq.

(mere…)
Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram