Vilde telefoner! Xiaomi klar med 2 nye

Virkelig spændende kameraer og fuld power på hardwaren. Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra, der begge kommer til Danmark.

Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra er nærmest mere et kamera med en telefon end omvendt (Foto: Xiaomi)

Xiaomi har netop offentliggjort to nye smartphones, der mest af alt minder om to topmodeller, selvom de dog er forskellige – også i prisen.

Telefonerne hedder Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra. Modellerne kommer til salg på det danske marked.

Du skal lægge mærke til dette:

  • Der er et stort fokus på kameraerne. Begge telefoner har ”Leica” stående på salgspakken og telefonerne.
  • Skærmene er i AMOLED-kvalitet og kommer med op til 3.000 nits lysstyrke samt dynamisk 1-120 Hz opdateringshastighed. Skærmstørrelserne er hhv. 6,63 og 6,73 tommer.
  • Processorplatformen er Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 på begge telefoner.
  • Hurtigopladning på 90 watt med kabel samt trådløs opladning ligeledes på 14 og 14 Ultra

En lille og stor model

Den ”mindste” model er Xiaomi 14, hvor vægten er 193 gram. Ultraen vejer cirka 220 gram. På dimensionerne er det også Xiaomi 14, der er mindst.

Grundlæggende har begge telefoner et meget ens kamerasetup, men kameraet på Xiaomi 14 Ultra er tunet lidt ekstra og har desuden en ekstra linse. Når telefonen ses fra siden, er det tydeligt, at kameraklodsen bagpå er virkelig stor.

Herunder kan du se detaljerne om kameraerne.

Begge telefoner understøtter op til 8K videooptagelse. I spec-arket fra Xiaomi kan det læses, at 14 Ultra har 8K video i 30 fps på alle fire linser.

HovedkameraTelefotoUltra vidvinkelPeriscope
Xiaomi 1450 MP, 1/1.31” sensor, OIS, 7P linse, 23 mm50 MP, f/2.0, OIS, 10 cm. makro, 75 mm.50 MP, f/2.2, 115 gr
Xiaomi 14 Ultra50 MP, 1/1.31” sensor, OIS, 8P linse, 23 mm50 MP, f/1.8, OIS, 10cm. makro, 75 mm.50 MP, f/1.8, 122 gr50 MP, f/2.5, 120mm

Fyldt med Xiaomi

Ingen af telefonerne star tilbage I forhold til konkurrenterne, når det kommer til f.eks. reduktion af det blå lys fra skærmen eller begrænsning af flimmer.

Jeg noterer mig også, at nogle af skærmdetaljerne i forhold til netop en bedre skærmoplevelse minder om det, som OnePlus har fortalt om i forhold til OnePlus 12.

Styresystemet er Android 14, men Xiaomi omtaler det selv som ”Android-baserede Xiaomi HyperOS”. For mig indikerer det, at telefonen er broderet med bunkevis af Xiaomi-funktioner og softwaredesigns, som vi kender det fra andre Xiaomi-telefoner.

Det koster Xiaomi 14

Xiaomi 14
Den “mindste” model på vægt og fysisk størrelse er Xiaomi 14 (Foto: Xiaomi)

Xiaomi 14 kommer i farverne sort og jadegrøn. Den har 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Den vejledende pris er 7.999 kroner, men frem til den 24. marts 2024 er der et lanceringstilbud, hvor der kan spares 1.000 kroner.

Du skal vente til april med at få fingrene i Xiaomi 14 Ultra. Farverne er sort og hvid. Du får 16 GB RAM og 512 GB lagerplads. Lige nu vil Xiaomi ikke fortælle, hvad 14 Ultra koster, men mon ikke vi skal hen i nærheden af de 10.000 kroner?

Xiaomi fortæller til MereMobil.dk, at begge telefoner vil modtage systemopdateringer i fire år (frem ti 2028) samt fem års sikkerhedsopdateringer (2029).

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra understøtter WiFi 7. Du kan læse om Netgears nye WiFi 7-router her.

Xiaomi kommer måske først med Snapdragon 8 Gen 4

KORT NYT: Den næste topmodel fra Xiaomi ventes at være først på markedet med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 processoren.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram