Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

Samsung Galaxy S24 Plus
Samsung Galaxy S24+ har lækre afrundede hjørner (Foto: MereMobil.dk)

Når en Samsung Galaxy S24 Ultra koster fra 11.499 kroner, er det fristende at overveje Galaxy S24 eller Galaxy S24+, hvor startpriserne er henholdsvis 6.999 og 8.999 kroner.

Priserne er uden abonnement. Du kan se S24-seriens priser her.

Samsung har ikke givet hele S24-serien den samme processor- og chipset-type. Det er en fantastisk god idé, da det giver en større forskel mellem topmodellen og de to andre.

Det er også kun på Ultra, at du får en antirefleksbehandlet skærm – og en helt flad skærm. På ultra-modellen anvendes desuden den nyeste glasoverflade, Gorilla Glass Armor, hvor du på Galaxy S24 og Galaxy S24+ må nøjes med Victus 2.

Kameraerne er også lidt slatne, når vi sammenligner med det toppotente kamera i Samsung Galaxy S24 Ultra.

De vigtigste forskelle mellem Ultra og Galaxy S24 / Galaxy S24+ er:

 • Skærmstørrelse: 6,8 | 6,7 / 6,2 tommer
 • Skærmoverflade: Armor med antirefleks | Victus 2
 • Ramme: Titanium | Aluminium
 • CPU: Snapdragon 8 Gen 3 | Exynos 2400
 • Wi-Fi: Op til Wi-Fi 7 | Op til Wi-Fi 6E
 • Kamera: Langt mindre kamerasystem i S24 og S24+
 • Batteri: 5.000 | 4.900 / 4.000 mAh
 • Vægt: 232 | 196 / 167 gram
 • S Pen: Eksklusivt på S24 Ultra
 • AI-funktioner: Ens for alle tre modeller
CBB annonceblok

Samsung Galaxy S24 kan fås til en skarp pris hos CBB. Tjek den aktuelle (gode) pris på Galaxy S24. Indtil den 30. januar får du dobbelt op på lagerplads uden merpris.

CBB

Dette er vigtigt at vide om ydelsen

Inden vi kommer til AI-funktionerne, som er det helt nye i årets serie, skal vi tale om ydelsen.

Selvom Samsung har valgt deres eget Exynos-chipset til S24 og S24+, betyder det ikke, at du går ned på ydelsen.

Herunder kan du se mine benchmarkmålinger.

Du skal være forberedt på, at Galaxy S24 og S24+ bliver rigtigt varme, når du belaster dem kraftigt. I forhold til S24 Ultra og Qualcomm-processoren, er Exynos 2400 derimod god til ikke at throttle (nedsætte ydelsen når den belastes, red.).

Samsung Galaxy S24+ holder i min test maksimalydelsen omkring 90 procent i 4 minutter inden falder til omkring 70 procent.

På Samsung Galaxy S24 Ultra starter ydelsen derimod på MAX-speed. Efter ét minut er vi under 80 procents ydelse. Derefter går telefonen helt ned på omkring 60 procent.

Jeg har ofte set, at Qualcomm har store problemer med kraftig varmeudvikling. På OnePlus 12, som også bruger Snapdragon 8 Gen 3, dykker ydelsen til omkring 70 procent efter cirka to minutter på maksimal belastning.

Mens Galaxy S24+ bliver virkelig varm, så yder den altså sit maksimale i længere tid end topmodellen.

Både Samsung og OnePlus har fortalt, at de har udbygget kølesystemet i deres Qualcomm-topmodeller. Det fortæller mig, at de står med et Qualcomm-problem, som de er nødt til at håndtere så godt de kan.

OM THROTTLING: “Throttling” i CPU-sprog refererer til processen med at kontrollere strømforbruget af en processor eller CPU. Det er også kendt som “Dynamic frequency scaling” og “power throttling”. CPU-throttling kan begrænse CPU-forbruget ved at sænke clockfrekvensen for at forlænge batterilevetiden og/eller reducere varmeudledningen, men det går ud over ydeevnen.

Du får Galaxy AI

Kunstig intelligens (AI) findes i hele Samsung Galaxy S24-serien. Det er ikke én app, men funktioner, der ligger i telefonopkald, tastaturet, browseren, diktafonen og noterne.

Her er hovedfunktionerne med AI

 • Live-oversættelse af telefonopkald mens samtalen er i gang
 • Sprogrettelser og tilpasning af din sprogstil i beskeder
 • Resumé af lange tekster på nettet eller i dine notater
 • Formatering af notater, så de bliver mere overskuelige
 • Diktafonen kan transskribere lyden, den hører
 • Optag møder med flere deltagere; se, hvad alle har sagt, og autoskriv et referat
 • Flyt eller fjern objekter/personer på billeder
 • Restaurering af gamle billeder
 • Udfyld tomme områder på billeder, hvor horisonten rettes
 • Skab slowmotionklip ud fra standardoptagelser

AI er integreret, så man slet ikke tænker over, at det er AI, hvilket nok er den stærkeste måde at håndtere det på fra Samsungs side. Det bliver således en helt naturlig del af telefonen.

En af de stærkeste funktioner, udover liveoversættelse af telefonopkald, er optage- og diktatfunktionen, der kan lave resumé og referatforslag, efter optagelsen er slut.

Jeg har selv haft stor glæde af resuméfunktionen i browseren, så man lynhurtigt får hovedpunkterne fra en nyhedsartikel.

Lige nu skal du ikke købe S24-serien på grund af AI, da 90 procent af funktionerne endnu ikke fungerer på dansk. Samsung har lovet en nordisk sprogpakke, men vil p.t. kun sige, at den ”kommer i 2024”.

KOMMENTAR: Samsungs AI er fremtiden og en KÆMPE forretning

Kameraet er ”fint”

Det bedste kamera findes i Samsung Galaxy S24 Ultra.

Det er ikke mange forskelle, vi finder i kameraet fra Galaxy S23 / S23+ til Galaxy S24 / S24+. Efter min bedste overbevisning skal du ikke opgradere, hvis kameraet er vigtigt for dig.

I mange fotosituationer får du et ”fint billede”, men det er indendørs eller i dårligt lys, at udfordringerne ligger.

Der er dog blevet plads til en telefotolinse med 3x optisk zoom, og videokameraet har fortsat Super Steady-optagelse. Se i den forbindelse min demo i videoen om Samsung Galaxy S23 FE.

Redigeringsdelen indeholder, som ultraen, AI-funktioner. Det er altså ikke AI, du må undvære, hvis du vælger Galaxy S24 / Galaxy S24+.

Langt bedre størrelse og form

Samsung Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy S24+ og Samsung Galaxy S24 Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S24 Ultra er noget af et bat. Jeg synes, at Galaxy S24+ er et bedre kompromis i forhold til størrelse og udformning.

Ved lang tids brug kan den firkantede facon med skarpe hjørner, som er ultraens design, godt være generende. Telefonen fylder også ret meget i lommer, hænder og tasker.

I øvrigt! Hvis du lægger en Galaxy S24+ og en iPhone 15 Pro ved siden af hinanden, så er det næsten umuligt at se forskel. Hold op, hvor de bare ligner hinanden.

LÆS MERE: Samsung opdaterer nye telefoner i 7 år

Se testen af Samsung Galaxy S24 Ultra

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Store forbedringer i softwaren

Samsung har positivt forbedret brugerfladen One UI over tid. I dag er brugen af en Samsung-telefon langt mere ”rolig” end tidligere. Der er simpelthen mindre softwarerod, som stritter.

Særligt Samsungs eget tastatur er blevet MEGET bedre. Tidligere smed jeg det på porten som det første og installerede Google Gboard. Sådan er det ikke længere.

Tastaturet er blevet meget hurtigere at skrive på – og er virkelig præcist. Og ja! Så er der AI-funktioner til sproglige rettelser, stavefejl og skrivestil direkte indbygget – disse virker på dansk.

Når jeg bruger Android-telefoner, har jeg hidtil været misundelig på iPhone-brugerne, der har støjreduktion i telefonsamtaler – fungerer i øvrigt fantastisk. Jeg har netop konstateret, at Samsung også har en tilsvarende funktion – stemmefokus hedder den. GENIALT. Det virker desværre ikke, hvis du bruger et headset.

Det skal med, at Samsung kører med flere dobbelte apps. Det er f.eks. noget rod med både Samsung browser og Chrome browser. Efter jeg deaktiverede Chrome, forbedrede jeg brugeroplevelsen ganske markant.

Og hvad med ”Edge Paneler”. Hvem bruger nogensinde denne tåbelige funktion? Smid en kommentar herunder. Jeg har straks deaktiveret den.

Før min Samsung Galaxy S24+ test har jeg brugt OnePlus 12. Lad mig lige nævne, at jeg savner den fysiske alert-slider mega meget, når jeg er på Samsungs telefon.

VIDEO: Her kan du se testen af OnePlus 12

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY S24 / S24+: Samsung oplyser, at Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+ modtager opdateringer af Android, brugerflade og sikkerhedsplatform i syv år – frem til 2031.

Konklusion: Vent…!

Samsung Galaxy S24+
Galaxy S24+ har de samme AI-funktioner som ultramodellen, men ingen steder er dansk sprog understøttet – endnu (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+ er fede telefoner, hvor deres største fordel er størrelsen og formen. De ligger godt i hånden og har alt den ydelse, du har brug for.

Telefonerne er topmoderne på AI-fronten, og jeg tror, at rigtigt mange bliver voldsomt glade for denne del. Har du først haft en telefon med AI-funktioner og derefter skifter til en ikke AI-telefon, så tror jeg, at du vil mangle noget.

Batteritiden er ret god. Hen mod to dage uden opladning, alt efter brug. Eller et helt døgn hvor du stadig har overskud på batteriet. Jeg synes opladningen går for langsomt, men hilser trådløs opladning velkommen.

Du får ikke det bedste mobilkamera, men du får et fornuftigt kamera. Skærmen er fin, men den mangler det ekstra som vi f.eks. ser på OnePlus 12 eller Galaxy S24 Ultra.

Hvis du vil være AI-frontløber, så køber du i dag. Ellers venter du til den danske sprogpakke kommer. Til den tid er toppen nok også taget af prisen.

Samlet set er Samsung Galaxy S24 og Samsung Galaxy S24+ fede telefoner, som du bliver glad for i lang tid. Softwaren opdateres i hele syv år, lover Samsung.

5 ud af 6 stjerner.

Læs også anmeldelsen af Samsung Galaxy S23 Ultra eller hør denne podcastepisode.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy S24

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy S24.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Ligger godt i hånden; er ikke for stor
 • God batteritid selvom kapaciteten ikke er så stor
 • Høj ydelse
 • Samtalelyden er god og har støjreduktion
 • Gennemført softwareoplevelse med mindre rod
 • Bedre Samsung-tastatur end tidligere
 • God skærmoplevelse og mange skærmfunktioner
 • Har trådløs opladning
 • Softwareopdateringer i lang tid
 • Beskyttet af Samsung Knox og har sikkermappe-funktion
 • Fyldt med brugbare AI-funktioner

Lidt at tænke over

 • AI mangler dansk sprogpakke
 • Fint kamera med samme resultater som i Galaxy S23
 • Sløv opladning – ingen oplader i pakken
 • Telefonen bliver virkelig varm under kraftig belastning

Mere til historien

Der har været talt om, at Samsung måske senere vil tage penge for AI-funktionerne. Vi har dog ikke kunne få Samsung til at bekræfte oplysningerne, selvom det fremgår af deres betingelser.

Samsung Galaxy S24 | Galaxy S24+
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram