Apple fortalte ikke om vigtig iPhone-ændring

Nu kommer pengene til dem, som lagde sag an mod Apple for at gøre iPhones langsommere. 627 kroner er på vej.

iPhone Xr
Lad være med at smide en telefon, eller computer ud, hvis den føles langsom. Måske er det bare batteriet, der skal udskiftes (Foto: Apple)

Det tog hen mod syv år for et søgsmål mod Apple at komme gennem retssystemet.

Resultatet blev, at sagsøgerne skal dele omkring 500 millioner dollars fra Apple, hvilket giver cirka 627 kroner til hver (92 dollars), skriver BBC.

Hvis du spørger mig, er søgsmålet både hysterisk og vigtigt.

DET HANDLER SAGEN OM: Apple udsendte en softwareopdatering i 2017, som reducerede ydelsen på iPhones med et dårligt og slidt batteri. Et batteri, der ikke længere har nok restkapacitet, kan medføre, at telefonen spontant lukker ned og genstarter, hvis der f.eks. kommer et spike i ydelsen, som kræver mere af batteriet. Grundlæggende handler det om, at funktionen, der reducerede ydelsen, blev indført uden at brugerne fik besked fra Apple.

Selvfølgelig skal en producent informere brugerne, hvis der indføres en ændring som denne. Efterfølgende har Apple udrullet muligheden for at se batteriets helbred i telefonen – og se, om en reduktion af ydelsen er aktiveret.

Jeg ved ikke, hvad der er værst? At en telefon kører på nedsat kraft eller spontant genstarter som følge af et dårligt batteri. Men at rejse et søgsmål er lidt hysterisk, især hvis sagsøgerne forventer at få boksen trukket ud af Apple.

Resultatet taler dog sit tydelige sprog. De 627 kroner er i omegnen af, hvad et batteriskift hos Apple koster på ældre modeller. Priserne ligger fra cirka 600 til 850 kroner.

TIP: Er din iPhone langsom? Måske er det bare batteriet

Så meget betyder et batteriskift

Hvis du har prøvet en iPhone eller Mac-computer, der kører med reduceret ydelse, vil du vide, at enheden kan føles meget sløv.

Det er her, mange tror, de skal købe en ny telefon eller computer.

Jeg har prøvet en MacBook af ældre dato, hvor batteriet var dårligt. Computeren var stort set ubrugelig.

Jeg skiftede selv batteriet, hvorefter computeren blev “som ny”. Det samme sker for telefoner. Batteriskiftet gør det fuldstændigt unødvendigt at købe en ny telefon eller computer.

Apple har tidligere fået en bøde i Frankrig som følge af batteri- og ydelsesændringen. Læs mere om sagen her. Som følge af søgsmålet har Apple tidligere reageret, ved at indrømme, at telefonen bliver langsommere, når batteriet ældes.

GUIDE: Sådan ser du batterihelbred på din iPad

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ingen brugere i Danmark af Apple-produkter får penge fra søgsmålspuljen.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram