Apple: Ja! iPhone bliver langsommere når batteriet er gammelt

Apple reagerer på kritik af, at iPhones over tid bliver langsommere. Softwaren hjælper med at beskytte elektronikken, lyder det.

Reparation af iPhone 7 (Foto: iFixit.com)

Hvis du vil have fuld speed tilbage på din iPhone kan en batteriudskiftning være nødvendig (Foto: iFixit.com)

Apple reagerer nu på snakken om, at iPhones bliver langsommere, og yder dårligere, når batteriet er slidt. Reaktionen kommer efter en blogpost fra John Poole, Primate Labs. Det er dem, der står bag benchmarkapplikationen GeekBench.

Primate Labs fremlægger dokumentation for, at blandt andet iPhone 6 og iPhone 6S får processorydelsen nedsat (via iOS-softwaren) når batteriet bliver gammelt og slidt.

- Tidligere artikel om emnet: Bliver din iPhone også langsommere og langsommere?

I en sidebemærkning bringes ”planlagt forældelse” ind i billedet. For er dette det endegyldige bevis på, at Apple indbygger mekanismer i produkterne, der skal få forbrugerne til at udskifte dem?

Sådan er virkeligheden ikke. I hvert fald ikke ifølge Apple.

- ”I kolde omgivelser, når batterispændingen er lav, eller batterierne er ældet over tid, bliver lithium-ion batterier dårligere til at levere den krævede ydelse. Dette kan føre til, at enheden uventet lukker ned for at beskytte komponenterne. Sidste år lancerede vi en funktion til iPhone 6, iPhone 6S og iPhone SE, der udjævner pludselige belastnings-peaks. Vi har nu udvidet denne funktion til iPhone 7 med iOS 11.2 og planlæger at understøtte flere produkter fremover”.

Dette er den officielle udmelding fra Apple i sagen, ifølge Techcrunch.

I kort form: Når batteriet er koldt, har lav spænding eller er gammelt forhindrer iOS-softwaren pludselige peaks i belastningen, for at undgå utilsigtet nedlukning af enheden.

Udskiftning af batteriet på en iPhone koster 629 kroner. Det oplyser Apple. Når batteriet igen er frisk vil telefonen igen køre på fuld skrald.

LÆS OGSÅ: Samsung lader her et batteri på 12 minutter

Mere til historien

Når batteriet og telefonen bliver meget koldt, lukker telefonen automatisk ned. Læs her hvordan du beskytter mobilen i kulden

Apple i modvind med nye iPhone-covers

Apple har i mange år solgt covers til iPhones i læder, men dette er slut nu. Men de covers, som erstatter lædercovers får høvl.

(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Har din iPhone dårlig batteritid efter opdatering? Her er (måske) svaret
(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram