Apple: Ja! iPhone bliver langsommere når batteriet er gammelt

Apple reagerer på kritik af, at iPhones over tid bliver langsommere. Softwaren hjælper med at beskytte elektronikken, lyder det.

Reparation af iPhone 7 (Foto: iFixit.com)

Hvis du vil have fuld speed tilbage på din iPhone kan en batteriudskiftning være nødvendig (Foto: iFixit.com)

Apple reagerer nu på snakken om, at iPhones bliver langsommere, og yder dårligere, når batteriet er slidt. Reaktionen kommer efter en blogpost fra John Poole, Primate Labs. Det er dem, der står bag benchmarkapplikationen GeekBench.

Primate Labs fremlægger dokumentation for, at blandt andet iPhone 6 og iPhone 6S får processorydelsen nedsat (via iOS-softwaren) når batteriet bliver gammelt og slidt.

Tidligere artikel om emnet: Bliver din iPhone også langsommere og langsommere?

I en sidebemærkning bringes ”planlagt forældelse” ind i billedet. For er dette det endegyldige bevis på, at Apple indbygger mekanismer i produkterne, der skal få forbrugerne til at udskifte dem?

Sådan er virkeligheden ikke. I hvert fald ikke ifølge Apple.

– ”I kolde omgivelser, når batterispændingen er lav, eller batterierne er ældet over tid, bliver lithium-ion batterier dårligere til at levere den krævede ydelse. Dette kan føre til, at enheden uventet lukker ned for at beskytte komponenterne. Sidste år lancerede vi en funktion til iPhone 6, iPhone 6S og iPhone SE, der udjævner pludselige belastnings-peaks. Vi har nu udvidet denne funktion til iPhone 7 med iOS 11.2 og planlæger at understøtte flere produkter fremover”.

Dette er den officielle udmelding fra Apple i sagen, ifølge Techcrunch.

I kort form: Når batteriet er koldt, har lav spænding eller er gammelt forhindrer iOS-softwaren pludselige peaks i belastningen, for at undgå utilsigtet nedlukning af enheden.

Udskiftning af batteriet på en iPhone koster 629 kroner. Det oplyser Apple. Når batteriet igen er frisk vil telefonen igen køre på fuld skrald.

LÆS OGSÅ: Samsung lader her et batteri på 12 minutter

Mere til historien

Når batteriet og telefonen bliver meget koldt, lukker telefonen automatisk ned. Læs her hvordan du beskytter mobilen i kulden

Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram