Bliver din iPhone også langsommere og langsommere?

Er din iPhone langsom, og tænker du på udskiftning? Her er forklaringen, og hvad du selv kan gøre.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

En iPhone 6S kan blive sløv over tid. Er det planlagt forældelse fra Apples side? Start med at nulstille den. Det vil kunne løse meget (Foto: MereMobil.dk)

Har du også oplevet dette? At din iPhone føles langsommere og langsommere som tiden går?

Det handler muligvis om batteriet, skriver CNET.

Nogle iPhones har det problem, at telefonerne i takt med batteriet bliver ældre og mere slidt, begynder at køre langsommere. Det siger John Poole, grundlæger af Primat Labs, firmaet bag Geekbench.

Han har fundet frem til, at i takt med batteriets naturlige ældning, nedsættes processorens hastighed og den samlede performance går tilsvarende ned. Dette styres af Apple i iOS-softwaren.

Tidligere i år udsendte Apple en rettelse til iPhone 6 og iPhone 6S, fordi nogle telefoner pludselig lukkede ned uden varsel. Rettelsen har så tilsyneladende haft en afledt effekt, der ikke er så hensigtsmæssig.

John Poole taler i sit blogindlæg ligefrem om ’planlagt forældelse’.

– ”Dette ’fix’ får brugerne til at tænke, ’min telefon er langsom og skal udskiftes’. De tænker ikke, ’min telefon er langsom så jeg må hellere skifte batteriet’. Dette kommer sandsynligvis ind i fortællingen om planlagt forældelse hos Apple,” skriver John Poole.

Planlagt forældelse er en stående fortælling i techindustrien hvor producenterne beskyldes for, at indbygge gener i produkterne der skal få ejerne til at købe nyt.

UPDATE: Apple indrømmer, at langsomme iPhones er med vilje

Dette kan du selv gøre

Hvis din iPhone føles langsom så hold inde, inden du køber en ny.

Start med at nulstille telefonen til fabriksindstillinger og slet alt indhold på den. Herefter sætter du den op fra bunden. Altså manuelt installerer app-for-app osv. Ikke noget med at genetablere det hele fra en backup, da du så risikerer, at tilbageføre problemerne.

I de fleste tilfælde vil du opleve en lynhurtig iPhone, der næsten føles som en ny. Sådan er det forresten også med telefoner fra andre producenter.

Telefonen sander ganske simpelt til over tid. Ligesom i gamle dage med din computer, der også ind imellem havde rigtigt godt af en total re-installation.

Personligt tror jeg ikke på planlagt forældelse i Apples produkter. Apple tjener ufatteligt mange penge, og sælger rigtigt mange dyre telefoner. Folk udskifter helt frivilligt. Apple behøver ikke sætte deres renommé for spil i denne sammenhæng.

BAGGRUND: Sådan virker trådløs opladning

Mere til historien

Når du køber en powerbank med hurtig opladning, er det slet ikke sikkert, at den oplader hurtigere. Få forklaringen her.

Læs også
Fremtidstech: Oplad mobilen på få minutter

iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram