Samsung skærer gevaldigt af opladningstiden

En ny type batteri kan oplades på kun 12 minutter. Samsungs forskere, har nået et gennembrud med teknologi baseret på det elektrisk ledende materiale grafen.

Mesterskabet i hurtigopladning af batterier går nu ind i en ny fase. Samsung meddeler nemlig, at de er i topform, og nu kan oplade et batteri på sølle 12 minutter. Det skriver Berlingske Business.

Således får jagten på en oplader, eller et 230 volts-stik, en ny dimension: Du skal ikke også kalkulere med mere end den tid det tager at inhalere en smøg eller drikke en kop smartkaffe.

Samtidig skal vi nok også forberede os på, at sige "et grafen-batteri, tak" i stedet for "et lithium-batteri, tak".

Samsung oplyser nemlig, at forskere på Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) har udviklet en såkaldt kugle af materialet grafen, skriver Berlingske.

Kuglen gør det muligt at lade batterier fem gange hurtigere end standardbatterier af lithium-ion. Oveni øger grafen batteriets kapacitet med intet mindre end 45 procent.

- BAGGRUND: Sådan fungerer trådløs opladning

Samsungs gennembrud vil ikke kun få betydning for batterier til smartphones, men også for blandt andet elektriske biler eller for den sags skyld batteridrevne haveredskaber og støvsugerrobotter.

Mens et litium-ion-batteri er mindst en time om at lade fuldt op, vil et grafen-batteri nå sit maksimum på blot 12 minutter. Dertil kommer, at grafen-batteriet kan holde en stabil temperatur på 60 grader celsius, skriver Berlingske Business, og tilføjer, at det endnu ikke vides, hvor længe den nye type batteri vil kunne holde, før det skal oplades igen.

Samsung meddeler også, at man har fundet en metode at producere grafen-batteriet, som holder produktionsomkostningerne nede.

Samsung fortæller dog ikke, hvornår den nye teknologi tages i brug - eller om den overhovedet bliver sendt på markedet.

Mere til historien

Grafen er elektrisk ledende og har samme egenskaber og sammensætning som grafit. Det er det tyndeste og stærkeste materiale, som er lavet, og leder elektricitet langt bedre - ifølge Samsung 140 gange hurtigere - end silicium, som bruges i computerchips.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram