Samsung skærer gevaldigt af opladningstiden

2

En ny type batteri kan oplades på kun 12 minutter. Samsungs forskere, har nået et gennembrud med teknologi baseret på det elektrisk ledende materiale grafen.

Mesterskabet i hurtigopladning af batterier går nu ind i en ny fase. Samsung meddeler nemlig, at de er i topform, og nu kan oplade et batteri på sølle 12 minutter. Det skriver Berlingske Business.

Således får jagten på en oplader, eller et 230 volts-stik, en ny dimension: Du skal ikke også kalkulere med mere end den tid det tager at inhalere en smøg eller drikke en kop smartkaffe.

Samtidig skal vi nok også forberede os på, at sige “et grafen-batteri, tak” i stedet for “et lithium-batteri, tak”.

Samsung oplyser nemlig, at forskere på Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) har udviklet en såkaldt kugle af materialet grafen, skriver Berlingske.

Kuglen gør det muligt at lade batterier fem gange hurtigere end standardbatterier af lithium-ion. Oveni øger grafen batteriets kapacitet med intet mindre end 45 procent.

BAGGRUND: Sådan fungerer trådløs opladning

Samsungs gennembrud vil ikke kun få betydning for batterier til smartphones, men også for blandt andet elektriske biler eller for den sags skyld batteridrevne haveredskaber og støvsugerrobotter.

Mens et litium-ion-batteri er mindst en time om at lade fuldt op, vil et grafen-batteri nå sit maksimum på blot 12 minutter. Dertil kommer, at grafen-batteriet kan holde en stabil temperatur på 60 grader celsius, skriver Berlingske Business, og tilføjer, at det endnu ikke vides, hvor længe den nye type batteri vil kunne holde, før det skal oplades igen.

Samsung meddeler også, at man har fundet en metode at producere grafen-batteriet, som holder produktionsomkostningerne nede.

Samsung fortæller dog ikke, hvornår den nye teknologi tages i brug – eller om den overhovedet bliver sendt på markedet.

Mere til historien

Grafen er elektrisk ledende og har samme egenskaber og sammensætning som grafit. Det er det tyndeste og stærkeste materiale, som er lavet, og leder elektricitet langt bedre – ifølge Samsung 140 gange hurtigere – end silicium, som bruges i computerchips.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer