Samsung skærer gevaldigt af opladningstiden

En ny type batteri kan oplades på kun 12 minutter. Samsungs forskere, har nået et gennembrud med teknologi baseret på det elektrisk ledende materiale grafen.

Mesterskabet i hurtigopladning af batterier går nu ind i en ny fase. Samsung meddeler nemlig, at de er i topform, og nu kan oplade et batteri på sølle 12 minutter. Det skriver Berlingske Business.

Således får jagten på en oplader, eller et 230 volts-stik, en ny dimension: Du skal ikke også kalkulere med mere end den tid det tager at inhalere en smøg eller drikke en kop smartkaffe.

Samtidig skal vi nok også forberede os på, at sige “et grafen-batteri, tak” i stedet for “et lithium-batteri, tak”.

Samsung oplyser nemlig, at forskere på Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) har udviklet en såkaldt kugle af materialet grafen, skriver Berlingske.

Kuglen gør det muligt at lade batterier fem gange hurtigere end standardbatterier af lithium-ion. Oveni øger grafen batteriets kapacitet med intet mindre end 45 procent.

BAGGRUND: Sådan fungerer trådløs opladning

Samsungs gennembrud vil ikke kun få betydning for batterier til smartphones, men også for blandt andet elektriske biler eller for den sags skyld batteridrevne haveredskaber og støvsugerrobotter.

Mens et litium-ion-batteri er mindst en time om at lade fuldt op, vil et grafen-batteri nå sit maksimum på blot 12 minutter. Dertil kommer, at grafen-batteriet kan holde en stabil temperatur på 60 grader celsius, skriver Berlingske Business, og tilføjer, at det endnu ikke vides, hvor længe den nye type batteri vil kunne holde, før det skal oplades igen.

Samsung meddeler også, at man har fundet en metode at producere grafen-batteriet, som holder produktionsomkostningerne nede.

Samsung fortæller dog ikke, hvornår den nye teknologi tages i brug – eller om den overhovedet bliver sendt på markedet.

Mere til historien

Grafen er elektrisk ledende og har samme egenskaber og sammensætning som grafit. Det er det tyndeste og stærkeste materiale, som er lavet, og leder elektricitet langt bedre – ifølge Samsung 140 gange hurtigere – end silicium, som bruges i computerchips.

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Advarsel mod iPhone-oplader er igen i omløb

Har du en ældre oplader til din iPhone, så kan den være farlig. Gammel historie har fået nyt liv.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram