Pas på mobilen i kulden - sådan gør du

TIP: Vintervejret har ramt Danmark. Pas på din smartphone i kulden. Vi har samlet 5 tips til hvordan du bedst beskytter telefonen i det kolde vintervejr.

Ski, sne, isDet kolde vejr, som har ramt Danmark, kan dræne din smartphones batteri. Præcis, som hvis du er på skiferie. Hvordan kan du bedst muligt passe på din smartphone i kulden? Det ser vi på her.

OBS! Dette artikel er opdateret med en nyere version. Læs: Mobilen fryser også i kulden - sådan passer du på den.

Vinteren kan være rigtig hård for din telefon. Indtil nu har vi i Danmark været rimelig forskånet for en hård vinter, men sneen er nu kommet, og ser ud til at blive her lidt endnu.

Et af de største problemer der kan komme ved at bruge telefonen meget udenfor i de kolde temperaturer er, at telefonen varmes godt op – både pga. komponenterne, men også af vores kropstemperatur. Når mobilen så eksempelvis lægges i den kolde lomme efter brug er der altså risiko for kondens-skader.

Disse skader kan være en dyr fornøjelse og dækkes aldrig af reklamationsretten.

iPhone 6S i kulde og sne (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 6S i kulde og sne (Foto: MereMobil.dk)

Kulden kan generelt også være hård ved batteriet, og det er derfor en god idé, at lade telefonen helt op, hvis du skal være udenfor i lang tid. Det er batterikemisk kendt, at batteriet taber strøm når det udsættes for hård kulde.

 - TIP: Hjælp! Min telefon har fået en fugt- eller væskeskade

Gode råd: Sådan passer du på mobilen i kulden

  1. Opbevar ikke en kold telefon for tæt på huden, da den varme kropstemperatur kan være med til at skabe kondens. Læg derfor hellere mobilen i jakkelommen.
  2. Har du placeret din mobil et koldt sted længe (eks. i bilen natten over), så “tø” den langsomt op igen. Dette kan forhindre der dannes fugt/kondens.
  3. Sørg for batteriet er ladet helt op inden du går ud i kulden, da frostgraderne aflader batteriet hurtigere end normalt. Ellers medbring et ekstra batteri eller en powerbank.
  4. Undersøg hvor lave temperaturer din mobiltelefon er designet til at fungere i. Tjekker du brugsanvisningen, så må Apples iPhone ikke benyttes i frostvejr, mens blandt andet HTC og Samsung oplyser, at deres telefoner går ned til -10 grader og Nokia går helt ned til -15 grader
  5. Udsæt ikke telefonen for store temperaturskift. Hold den ”varm”, men ikke for varm. Smartphones og deres batterier kan hverken lide frostvejr eller høj varme. Optimalt skal mobilen opbevares tørt og mellem 10 og 40 grader. Derfor hverken direkte i solen eller et alt for koldt sted. Er du på ski, så anbefales en lomme tæt på kroppen.
Testfoto fra ID1 (Foto: MereMobil.dk)

Vintervejret har ramt Danmark - mobilen er ikke glad for kulden (Foto: MereMobil.dk)

 - TIP: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

Mere til historien

Er du på skiferie eller skal du af en anden grund tilbringe meget af dagen udendørs, så sørg for, at slå de ”forbindelser” fra du ikke bruger. Det kan eksempelvis være WiFi eller Bluetooth. Jo færre forbindelser telefonen skal søge på jo mindre strøm bruger den. Det er desuden muligt, at købe covers med ”isolering” i, hvilket kan være en fordel på skiferier eller for ude-mennesker.

Læs også:
- Vejdirektoratet guider dig uden om glatte veje

De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Din iPad er fyldt op! Sådan sparer du plads

GUIDE: Din iPad er fyldt op. Hvad nu? Sådan ser du, hvad der fylder mest på din iPad. Læs hvordan du frigør lagerplads på din iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram