Bedste SSD-harddisk – sådan vælger du

SSD-drev er meget hurtigere end harddiske. Jeg har målt hastighederne på en række SSD-drev og fundet den bedste SSD-harddisk

Valget af den rigtige eksterne harddisk eller SSD-drev kan være en udfordring på grund af det store udvalg og mange fancy beskrivelser fra producenterne, der forvirrer.

Jeg har testet nogle af de nyeste eksterne SSD-lagermedier for at vurdere deres reelle hastighed. Dermed har jeg fundet den bedste SSD-harddisk.

En almindelig gammeldags USB-baseret harddisk har en effektiv overførselshastighed på op til 100 Mb/s, mens en god SSD kan trække op mod 1.000 MB/s.

Det er dog vigtigt at bemærke, at de interne SSD-medier i nyere computere som MacBook Pro kan have en overførselshastighed på over 5.000 MB/s, hvilket gør eksterne drev langsomme i forhold til interne.

INFO: En harddisk er en mekanisk enhed, der bruger en roterende magnetisk disk til at gemme og hente data. En SSD (Solid State Drive) er derimod en elektronisk enhed, der bruger flash-hukommelse. En SSD er langt hurtigere end en harddisk, og generelt mere kompakt. På samme tid er de også dyrere pr. gigabyte end en harddisk. SSD omtales ofte som “SSD-harddisk”, hvilket ikke er korrekt. Det er et lagermedie ikke en harddisk.

Den bedste SSD-hardisk – læg mærke til dette

Når du læser specifikationerne for en ekstern harddisk eller et SSD-drev, skal du være opmærksom på producentens angivelse af “op til”-hastigheder eller “interne hastigheder”, da det ikke nødvendigvis er det, du vil opleve på din computer.

En af flaskehalsene er USB-tilslutningen. Det er vigtigt at tjekke, hvilken datahastighed USB-C porten i din computer understøtter, da det kan påvirke hastigheden betydeligt.

For eksempel har USB 3.2 Gen 1 x 1 en maksimal overførselshastighed på 5 Gpbs, mens Thunderbolt 3 kan nå op på 40 Gbps.

Kablerne er meget vigtige

Kablerne kan også påvirke hastigheden, selvom tilslutningerne alle er USB-C.

Det bedste råd er derfor at bruge det kabel, der følger med i salgspakken.

Det er også vigtigt, at du tilslutter SSD-drevet til den rigtige USB-C port i computeren. Ikke nødvendigvis alle porte understøtter de højeste hastigheder.

TESTEDE SSD-DREV

  • Sandisk Extreme Pro Portable V2 | Hastighed: 920 MB/s
  • Samsung Portable SSD T9 | 900 MB/s
  • LaCie Rugged SSD | Hastighed: 800 MB/s
  • Sandisk Portable SSD | Hastighed: 415 MB/s
  • Adata SC680 | Hastighed 530 MB/s

Alle drev er 2 TB-versioner. Hastighederne er læsehastigheder.

En almindelig harddisk er billigere

Når du skal vælge den bedste SSD-harddisk, er det vigtigt at overveje, hvad det skal bruges til. Hvis du skal bruge det til backup og datalagring, kan du overveje et billigere (og langsommere) SSD eller fysiske harddiske med en snurrende skive. Her kan der være mange penge at spare.

Hvis du skal bruge det til arbejdsdata eller videoredigering, er det bedre at investere i en SSD-medie med læse/skrive-hastighed på 900 MB/s eller derover, især hvis din computer har et af de hurtigere interfaces.

Kort sagt, når du skal vælge den rigtige eksterne harddisk eller SSD-drev, skal du tage hensyn til hastigheden på USB-porten i din computer, tænke på hvad det skal bruges til, og vurdere, hvad du vil betale for det.

MIT VALG: Sandisk Extreme Pro Portable V2 er mit valg. Den vinder pga. hastigheden og det fysiske udtryk. Jeg bruger drevet i forbindelse med videoredigering, hvor jeg er afhængig af høje hastigheder. Ulempen er, at drevet koster omkring 1.700 kroner for 2 TB.

Læs også min uddybende guide om SSD-drev med mange flere data.

Mere til historien

Du kan så mere lagerplads, hvis du køber en fysisk harddisk med en snurrende skive. Du kan sagtens finde eksterne harddiske med f.eks. 4 TB plads til under 800 kroner, men du skal være forberedt på en længere ventetid, når store datamængder håndteres.

OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram