Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster…

Facebook social media
Sporing og målrettede reklamer kan fjernes, hvis du betaler. Det betyder, at du slipper for reklamer. Der kan dog stadig være reklameopslag i dit feed fra indholdsudbydere (Foto: Alexander Shatov)

Facebook og Instagram har åbnet for nye abonnementer. De er for dem, som ikke ønsker at se reklamer i deres nyhedsfeed.

Det koster 95 kroner/md, hvis du vil undgå reklamer på Facebook og Instagram. Du kan tilkøbe en ekstra konto for yderligere 58 kroner om måneden.

Målrettet reklamer er reklamer, som er baseret på data om digital adfærd og likes, der indsamles af Meta (Facebook og Instagrams ejer) på de to platforme.

OPRÅB! Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Skal du betale for Facebook og Instagram?

Du sidder måske og tænker: -”Hvad? Koster det nu penge? Kan jeg ikke bruge Facebook længere uden at betale?”.

Og bare rolig. Du kan fortsat benytte Facebook uden at betale de 95 kroner måneden. Du vil blot (fortsat – som hidtil) blive udsat for annoncer, der er baseret på dine data, som du er vant til.

Meta har blot valgt, at man skal kunne betale sig til, at slippe for de målrettede annoncer, som et en reaktion på EU’s krav om at benytte borgernes data.

LÆS OGSÅ: Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

HVORFOR BETALING? Tiltaget fra Meta handler, som jeg ser det, ikke om at tjene en masse penge på abonnementerne. Det handler udelukkende om at tilfredsstille EU-myndighederne; at give muligheden for at slippe for sporingen. Nu kan Meta sige til EU, at brugerne ikke behøver at finde sig i de målrettede reklamer og sporing, hvis de betaler.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Der er en del AI-genereret indhold på de sociale medier. Det er tidligere meldt ud, at Instagram vil synliggøre indhold, som er AI-genereret.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Google og Meta får kort frist i cookies-sag

Digitaliseringsstyrelsen mener, at techgiganterne Metas og Googles brug af cookies er mangelfuld. Det er Meta ikke nødvendigvis enig i.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Facebook og Instagram klar med betaling

Der har været mange rygter og spekulationer længe, men nu er den sikker. Fra 1. november 2023 kan du betale for Facebook og Instagram.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram