Instagram vil afsløre opslag lavet af maskiner

Der er efterhånden en del AI-genereret indhold på Instagram – endda hele AI-profiler. Instagram vil nu gøre opmærksom på dette.

Instagram icon
(Foto: Brett Jordan)

Man skal ikke altid tro på, hvad man ser og læser. Sådan har vi alle været vant til at høre. Ligesom vi ved, at det er de færreste, som deler dårlige dage, trælse oplevelser eller andet på de sociale medier. Her er det ofte ”glansbilledet”, der vises frem.

LÆS OGSÅ: ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

Faktisk skal vi være endnu mere opmærksomme end de fleste måske havde tænkt. Der findes nemlig et væld af AI-generet indhold og hele profiler, som er baseret på kunstig intelligens.

Det er egentlig ikke fordi det er ”nyt”, men der er kommet mere fokus på det. Og helt sikkert også flere opslag og profiler, som er genereret af kunstig intelligens.

Nu er det altså blevet spottet, at Instagram har markeret et billede, som har været oprettet ved hjælp af kunstig intelligens.

AI – FORKLARING: AI står for kunstig intelligens, som er evnen til at skabe maskiner eller systemer, der kan udføre opgaver, som normalt kræver menneskelig intelligens. AI kan bruges til mange formål, såsom at analysere data, genkende ansigter, oversætte sprog, skriver artikler, oprette blogindlæg eller opslag på sociale medier. AI er baseret på algoritmer, som er regler eller instruktioner, der fortæller maskinen, hvordan den skal løse et problem. AI kan også lære af data eller erfaring ved hjælp af forskellige metoder, såsom maskinlæring eller dyb læring. AI har mange fordele, men også udfordringer og risici, som vi skal være opmærksomme på. Hvis du vil vide mere om AI, kan du besøge denne hjemmeside: https://www.dtu.dk/forskning/ai

Denne tekst er skrevet af en AI-robot

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

Instagram er blevet opdaget i at teste en ny funktion af, der markerer et billede, som er oprettet ved hjælp af generativ AI.

Den nye funktion er dog en test og en ny etiket, som Instagram eksperimenterer med.

Meta håber, at den nye ”etiket” vil gøre det nemmere for brugerne at identificere indhold, der ikke er skabt af mennesker. Det er udvikleren Alessandro Paluzzi, der har opdaget funktionen og delt et skærmbillede af dette på Twitter. Det skriver Android Central.

Det er uvist, hvor udbredt testen er. Android Central har forsøgt at få et svar fra Meta, men dette var ikke lykkedes.

Du kan følge MereMobil.dk på Instagram og vores redaktør John G. her.

Mere til historien

På de sociale medier lyver op mod hver tredje sig ældre end de er, hvilket også betyder at de ser indhold, som altså ikke er alderssvarende.

Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram