Instagram vil afsløre opslag lavet af maskiner

Der er efterhånden en del AI-genereret indhold på Instagram – endda hele AI-profiler. Instagram vil nu gøre opmærksom på dette.

Instagram icon
(Foto: Brett Jordan)

Man skal ikke altid tro på, hvad man ser og læser. Sådan har vi alle været vant til at høre. Ligesom vi ved, at det er de færreste, som deler dårlige dage, trælse oplevelser eller andet på de sociale medier. Her er det ofte ”glansbilledet”, der vises frem.

LÆS OGSÅ: ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

Faktisk skal vi være endnu mere opmærksomme end de fleste måske havde tænkt. Der findes nemlig et væld af AI-generet indhold og hele profiler, som er baseret på kunstig intelligens.

Det er egentlig ikke fordi det er ”nyt”, men der er kommet mere fokus på det. Og helt sikkert også flere opslag og profiler, som er genereret af kunstig intelligens.

Nu er det altså blevet spottet, at Instagram har markeret et billede, som har været oprettet ved hjælp af kunstig intelligens.

AI - FORKLARING: AI står for kunstig intelligens, som er evnen til at skabe maskiner eller systemer, der kan udføre opgaver, som normalt kræver menneskelig intelligens. AI kan bruges til mange formål, såsom at analysere data, genkende ansigter, oversætte sprog, skriver artikler, oprette blogindlæg eller opslag på sociale medier. AI er baseret på algoritmer, som er regler eller instruktioner, der fortæller maskinen, hvordan den skal løse et problem. AI kan også lære af data eller erfaring ved hjælp af forskellige metoder, såsom maskinlæring eller dyb læring. AI har mange fordele, men også udfordringer og risici, som vi skal være opmærksomme på. Hvis du vil vide mere om AI, kan du besøge denne hjemmeside: https://www.dtu.dk/forskning/ai

Denne tekst er skrevet af en AI-robot

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

Instagram er blevet opdaget i at teste en ny funktion af, der markerer et billede, som er oprettet ved hjælp af generativ AI.

Den nye funktion er dog en test og en ny etiket, som Instagram eksperimenterer med.

Meta håber, at den nye ”etiket” vil gøre det nemmere for brugerne at identificere indhold, der ikke er skabt af mennesker. Det er udvikleren Alessandro Paluzzi, der har opdaget funktionen og delt et skærmbillede af dette på Twitter. Det skriver Android Central.

Det er uvist, hvor udbredt testen er. Android Central har forsøgt at få et svar fra Meta, men dette var ikke lykkedes.

Du kan følge MereMobil.dk på Instagram og vores redaktør John G. her.

Mere til historien

På de sociale medier lyver op mod hver tredje sig ældre end de er, hvilket også betyder at de ser indhold, som altså ikke er alderssvarende.

Facebook-betaling: Næsten 100 kroner om måneden

En betalingsmodel er på vej til Facebook og Instagram, hvor du kan slippe for reklamer og digital sporing.

(mere…)
Du skal snart betale for X (Twitter)

Elon Musk vil forsøge at gøre X (tidligere Twitter) til et sted for abonnenter. Brugerne skal betale for at bruge platformen.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Danskerne bruger sociale medier som aldrig før

I starten af 2023 brugte ni ud af ti danskere sociale medier, hvilket var en stigning i forhold til i 2022.

(mere…)
Stor nyhed på vej til Instagram

En længe ventet funktion fra Facebook kommer snart til Instagram.

(mere…)
Public service-medie lukker ned for Twitter … eller X

Efter Elon Musk har skåret drastisk i moderationen på Twitter/X er platformen blevet "giftig".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram