Instagram vil afsløre opslag lavet af maskiner

Der er efterhånden en del AI-genereret indhold på Instagram – endda hele AI-profiler. Instagram vil nu gøre opmærksom på dette.

Instagram icon
(Foto: Brett Jordan)

Man skal ikke altid tro på, hvad man ser og læser. Sådan har vi alle været vant til at høre. Ligesom vi ved, at det er de færreste, som deler dårlige dage, trælse oplevelser eller andet på de sociale medier. Her er det ofte ”glansbilledet”, der vises frem.

LÆS OGSÅ: ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

Faktisk skal vi være endnu mere opmærksomme end de fleste måske havde tænkt. Der findes nemlig et væld af AI-generet indhold og hele profiler, som er baseret på kunstig intelligens.

Det er egentlig ikke fordi det er ”nyt”, men der er kommet mere fokus på det. Og helt sikkert også flere opslag og profiler, som er genereret af kunstig intelligens.

Nu er det altså blevet spottet, at Instagram har markeret et billede, som har været oprettet ved hjælp af kunstig intelligens.

AI – FORKLARING: AI står for kunstig intelligens, som er evnen til at skabe maskiner eller systemer, der kan udføre opgaver, som normalt kræver menneskelig intelligens. AI kan bruges til mange formål, såsom at analysere data, genkende ansigter, oversætte sprog, skriver artikler, oprette blogindlæg eller opslag på sociale medier. AI er baseret på algoritmer, som er regler eller instruktioner, der fortæller maskinen, hvordan den skal løse et problem. AI kan også lære af data eller erfaring ved hjælp af forskellige metoder, såsom maskinlæring eller dyb læring. AI har mange fordele, men også udfordringer og risici, som vi skal være opmærksomme på. Hvis du vil vide mere om AI, kan du besøge denne hjemmeside: https://www.dtu.dk/forskning/ai

Denne tekst er skrevet af en AI-robot

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

Instagram er blevet opdaget i at teste en ny funktion af, der markerer et billede, som er oprettet ved hjælp af generativ AI.

Den nye funktion er dog en test og en ny etiket, som Instagram eksperimenterer med.

Meta håber, at den nye ”etiket” vil gøre det nemmere for brugerne at identificere indhold, der ikke er skabt af mennesker. Det er udvikleren Alessandro Paluzzi, der har opdaget funktionen og delt et skærmbillede af dette på Twitter. Det skriver Android Central.

Det er uvist, hvor udbredt testen er. Android Central har forsøgt at få et svar fra Meta, men dette var ikke lykkedes.

Du kan følge MereMobil.dk på Instagram og vores redaktør John G. her.

Mere til historien

På de sociale medier lyver op mod hver tredje sig ældre end de er, hvilket også betyder at de ser indhold, som altså ikke er alderssvarende.

TikTok er klar med Instagram-lignende app

En ny app fra TikTok er i al stilhed blevet lanceret - og den minder en del om Instagram.

(mere…)
Arto er tilbage – det første danske sociale medie

Der var mange skriverier om Arto med alt fra krænkelser af børn, mobning og trusler på livet. Nu er Arto tilbage!

(mere…)
Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram