Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

Børns Vilkår og TDC Group indsamler mobiltelefoner.
Grænsen er 13 år, men de fleste indtaster bare en falsk alder, når de opretter en profil (Foto: TDC: Group)

Der er regler om, at unge skal være mindst 13 år før de ”må” have en profil på de sociale medier. Men mange lyver sig ældre. En ny rapport fra engelske Ofcom viser, at udfordringen er stor.

Ofcom har netop afsløret en undersøgelse, der viser, at tæt på en tredjedel af børn mellem 8 og 17 år lyver sig ældre end de er. De opretter sig med en falsk fødselsdato. Det skriver BBC.

Problem gør sig også gældende i Danmark.

Selvom reglen er man mindst skal være 13 år, så kan man nemlig sagtens oprette en profil med en forkert fødselsdato.

LÆS OGSÅ: Nyt smartwatch til børn

Undersøgelsen konkluderer også, at de yngre forbrugeres brug af sociale medier er omfattende. Af de 8 til 17-årige, som har adgang til sociale medier, benytter cirka 77 procent af børnene deres egen profil på en af de større tjenester. Og 60 procent af de 8-12-årige har deres egen profil fremfor at benytte deres forældres.

Omkring halvdelen af de mindreårige har selv oprettet sig, mens to tredjedele af fået hjælp af en forælder eller værge.

Når man opretter profiler med en alder, som ikke stemmer, så risikerer man at blive udsat for voksenindhold, hvilket kan være gambling og pornografi. Rapporten slår ikke fast om det er de sociale mediers ansvar eller om forældrene også bærer en del af ansvaret.

Mere til historien

Anders And er sammen med Telenor trådt ind i kampen for, at børn skal lære mere om sociale medier og adfærd på nettet. Læs historien her.

Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram