Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

Anders And, Rip, Rap og Rup er klar på det digitale liv (Foto: Telenor)
Anders And, Rip, Rap og Rup er klar på det digitale liv (Foto: Telenor)

Det er ikke kun vi ”almindelige” mennesker, som til tider er alt for afhængige af sociale medier og digitale enheder – eller har brug for hjælp til, hvordan man opfører sig online. Problemet er også nået til Andeby.

En ny særlig udgave af det ikoniske Anders And-blad har set dagens lys. Bladet er blevet til i samarbejde mellem Story House Egmont og Center for Digital Pædagogik med støtte fra blandt andet Telenor.

TIP: Spot dit barns usunde adfærd på nettet

Bladet hedder: ”Anders And og Rip, Rap og Rup går online!” og kommer ikke hos din normale bladforhandler. Det kan derimod afhentes gratis i Telenors butikker landet over, så længe lager haves.

Historierne har fokus på digital dannelse og online trivsel. Og du finder historier som ”Sociale medier og spil”, ”Zzzzzzsikkerhedseksperten”, ” Der er så meget de voksne ikke forstår”, ”For meget Fjæsbog” og ”Når medierne styrer dig”.

Idéen med Anders And-bladet går fint i spænd med Telenors fokus på børns digitale liv. Der også ses ved, at Telenor siden 2016 har tilbudt undervisningsmateriale til 4.-6. klasse under overskriften #digitaltpænt.

For mange oplever digital mobning

En undersøgelse af børns onlinetrivsel har vist, at alt for mange børn har oplevet digital mobning. Undersøgelsen viste, at hvert tredje barn har oplevet digital mobning, mens 6 ud af 10 børn har prøvet at sige noget, som de enten ikke ville sige i virkeligheden eller der er blevet misforstået.

Derfor er det vigtigt at have fokus på de lærer at navigere rigtigt, når de færdes digitalt. Præcis som de skal lære at begå sig i trafikken.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

-”Det digitale har en stor og vigtig plads i børnenes liv. De vokser op i en verden med nye muligheder men også udfordringer. Når de færdes digitalt, oplever de ikke bare mobning, men føler sig også pressede, alene og ser ting, der sætter spor. Den type dårlige oplevelser vil vi også gerne forsøge at hjælpe dem med at lære at håndtere, og skabe de bedste forudsætninger for, at alle børn får en god og tryg digital barndom,” siger Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, kommunikations- og CSR-chef i Telenor.

Mere til historien

Forældre hægtes også alt for tidligt og hurtigt af børns digitale “liv”. Her har de et ansvar om, at følge med og have opsyn – præcis som i virkeligheden.

Endnu et land vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Flere og flere lande følger Unescos anbefalinger om mobiltelefoner i skolerne.

(mere…)
Små børn efterlades alene med skærmen

Skræmmende adfærd i en ny dansk undersøgelse om, hvilken rolle skærme spiller i langt de fleste små børns liv.

(mere…)
Små børn bruger over 100 minutter foran en skærm – hver dag!

Ny rapport om små børns liv med skærme viser bekymrende tal, mener Børns Vilkår.

(mere…)
Ny aftale skal begrænse børns skærmtid i dagtilbud

En ny politisk aftale slår fast, at børn under to år kun i helt særlige tilfælde skal have skærmtid i dagtilbud.

(mere…)
Minister: Folkeskoleelever skal lære at forstå teknologi

Landets folkeskoleelever kan godt begynde at vænne sig til, at digital dannelse bliver en del af undervisningen - hvis regeringen altså får sin vilje.

(mere…)
Skærme kan påvirke den mentale sundhed og trivsel

Sundhedsstyrelsen er klar med nye anbefalinger for brug af skærm. Særligt anbefalingerne til de mindste børn er skærpet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram