Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

Anders And, Rip, Rap og Rup er klar på det digitale liv (Foto: Telenor)
Anders And, Rip, Rap og Rup er klar på det digitale liv (Foto: Telenor)

Det er ikke kun vi ”almindelige” mennesker, som til tider er alt for afhængige af sociale medier og digitale enheder - eller har brug for hjælp til, hvordan man opfører sig online. Problemet er også nået til Andeby.

En ny særlig udgave af det ikoniske Anders And-blad har set dagens lys. Bladet er blevet til i samarbejde mellem Story House Egmont og Center for Digital Pædagogik med støtte fra blandt andet Telenor.

TIP: Spot dit barns usunde adfærd på nettet

Bladet hedder: ”Anders And og Rip, Rap og Rup går online!” og kommer ikke hos din normale bladforhandler. Det kan derimod afhentes gratis i Telenors butikker landet over, så længe lager haves.

Historierne har fokus på digital dannelse og online trivsel. Og du finder historier som ”Sociale medier og spil”, ”Zzzzzzsikkerhedseksperten”, ” Der er så meget de voksne ikke forstår”, ”For meget Fjæsbog” og ”Når medierne styrer dig”.

Idéen med Anders And-bladet går fint i spænd med Telenors fokus på børns digitale liv. Der også ses ved, at Telenor siden 2016 har tilbudt undervisningsmateriale til 4.-6. klasse under overskriften #digitaltpænt.

For mange oplever digital mobning

En undersøgelse af børns onlinetrivsel har vist, at alt for mange børn har oplevet digital mobning. Undersøgelsen viste, at hvert tredje barn har oplevet digital mobning, mens 6 ud af 10 børn har prøvet at sige noget, som de enten ikke ville sige i virkeligheden eller der er blevet misforstået.

Derfor er det vigtigt at have fokus på de lærer at navigere rigtigt, når de færdes digitalt. Præcis som de skal lære at begå sig i trafikken.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

-”Det digitale har en stor og vigtig plads i børnenes liv. De vokser op i en verden med nye muligheder men også udfordringer. Når de færdes digitalt, oplever de ikke bare mobning, men føler sig også pressede, alene og ser ting, der sætter spor. Den type dårlige oplevelser vil vi også gerne forsøge at hjælpe dem med at lære at håndtere, og skabe de bedste forudsætninger for, at alle børn får en god og tryg digital barndom,” siger Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, kommunikations- og CSR-chef i Telenor.

Mere til historien

Forældre hægtes også alt for tidligt og hurtigt af børns digitale "liv". Her har de et ansvar om, at følge med og have opsyn - præcis som i virkeligheden.

Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram