Hvilken iPad skal jeg vælge? (2023-guide)

STOR GUIDE: Den bedste iPad i 2023 er den iPad, der passer til dine behov. Vi guider dig til, hvilken iPad du skal vælge netop nu.

iPad guide 2023 - hvilken iPad skal jeg vælge
Det er svært at afgøre, hvilken iPad der er bedst. Vi har samlet de bedste iPad-køb netop nu (Foto: MereMobil.dk)

Siden den første iPad i 2010 er mange nye og forskellige varianter kommet til. Fælles for dem alle er, at de kan være utrolig nyttige.

I øjeblikket har Apple seks forskellige iPad-varianter i sortimentet. Derfor kan det føles som en jungle.

Det afgørende for dig hvis du mangler en iPad er, at finde ud af dit behov og budget. Der er nemlig ingen grund til at købe en iPad Pro til over 10.000 kroner, hvis du bare skal surfe på nettet.

Ligeledes skal du også tænke over lagringsplads og SIM-kort på din iPad. Hvor meget plads har du brug for, og kan du nøjes med Wi-Fi, hvor du ikke kan komme online over mobilnettet?

Disse iPad er væsentlige og kigge på

Med seks forskellige iPad-varianter er der meget at vælge imellem. Dette spænder fra iPad Mini til iPad Pro.

Varianterne i sortimentet er:

  • iPad Mini: 8,3″
  • iPad (9. og 10. generation): 10,9 og 10,2″
  • iPad Air: 10,9″
  • iPad Pro: 11 og 12,9″

Der er lidt til enhver smag, og du kan nemt blive forvirret over alle modellerne og det er svært at afgøre, hvilken iPad der er den rigtige model for dig.

Nu behøver alt jo ikke være den nyeste generation for at være godt. Derfor har vi på tværs af nuværende og tidligere versioner, men stadig aktuelle modeller, udvalgt følgende, som du bør se nærmere på.

Hvilken iPad? Vi har udvalgt disse modeller:

Husk altid at tjekke dagspriserne på iPad, inden du beslutter hvilken iPad, der skal i kurven.

OBS: Denne iPad-guide er opdateret den 15. november 2023.

iPad Mini (2021) – 8,3 tommer skærm

iPad Mini 2021 (Foto: Apple)
iPad Mini 2021 er modellen med den mindste skærm, men iPad Mini har ikke den mindste ydelse (Foto: Apple)

Den nyeste iPad Mini er fra 2021, og er tiltænkt dem som har brug for en mindre skærm, der overgår skærmstørrelsen på en telefon.

Skærmen er på 8,3 tommer, og bruger det afrundede design, som de andre iPads. Ligeledes har den USB-C og Touch-ID fingeraftrykslæser.

Processoren er ikke dårlig. Med en A15-chip kan den stadigvæk følge med tiden, og du kan derfor forvente at den modtager opdateringer i nogle år endnu.

Den understøtter samtidig Apple Pencil (2. generation), som klikkes på siden med magnet.

iPad Mini (2021) egner sig derfor til dem, som vil have en iPad, der ikke fylder meget, men samtidig er større end telefonen i lommen.

iPad Mini understøtter ikke andre tastaturer end almindeligt Bluetooth tastatur.

LÆS TESTEN: iPad Mini 2021 test | større – men stadig for lille

PRIS: De vejledende priser for iPad Mini (2021) starter fra 4.999 kroner (Wi-Fi model) og 6.499 kroner for udgaven med SIM-kort plads. Den tilbydes i 64 og 256 GB lagerplads.

iPad (2021) – 10,2 tommer skærm

iPad 2021 (Foto: Apple)
iPad 2021 er den traditionelle familie-iPad, hvor de fleste børnefamilier kan være med (Foto: Apple)

Her er der tale om en lidt ældre iPad, set i forhold til teknologien. Det er den 9. generation i rækken, der stadig har det gamle iPad-design. Fordelen ved denne iPad er, at den er billigere.

Skærmen er på 10,2 tommer, men med Retina-skærm som gør den en smule ringere end andre iPads, der bruger Liquid Retina. De fleste vil dog ikke bemærke forskellen.

Stikket er det gamle Lightning, så hvis du allerede er i gang med en udskiftning af dine enheder til USB-C, så skal du lige være opmærksom her.

Det vigtigste for denne iPad er dens A13-chip fra 2019. Hastigheden er naturligvis ikke ligeså god som de nyere, men dog stadig fin til det meste.

I forhold til opdateringer, så er denne model stadig med på de nyeste softwareversioner.

Hvis du bruger Apple Pencil, så er det 1. generation Apple Pencil, som du skal have fat i her.

iPad 2021 har mulighed for tilslutning af Apple Smart Keyboard.

På trods af lidt ældre teknologi, så er iPad 2021 ikke dårlig. Mangler du en iPad til blot og surfe lidt på nettet, se film og YouTube, er denne model klart et kig værd. Det er ligeledes den billigste iPad i vores guide.

LÆS TESTEN: iPad på budget test | hvorfor? – iPad 10.2” 2021

PRIS: De vejledende priser for iPad (2021) starter fra 3.299 kroner (Wi-Fi) eller 4.599 kroner med SIM-mulighed. Den tilbydes i 64 GB samt 256 GB lagerplads.

iPad (2022) – 10,9 tommer skærm

iPad 10. gen (Foto: Apple)
iPad 10. gen med 10,9 tommer skærm er en opdateret version af 2021-modellen med 10,2 tommer skærm (Foto: Apple)

Vi er kommet til efterfølgeren til iPad (2021), nemlig iPad 10. generation, der blev lanceret i 2022.

Det bemærkes nok hurtigt, at den har fået nyt design. Faktisk har den også fået en lidt større skærm på 10,9 tommer i alt.

I modsætning til forgængeren, så er skærmen med Liquid Retina. Det gør billedet på skærmen lidt pænere, og noget du måske vil bemærke, hvis du er lidt kritisk.

Med nyt design så er denne overgået til USB-C, hvilket er fremtidens stik på Apples produkter.

GUIDE: Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

Alligevel mangler modellen mulighed for trådløs opladning af Apple Pencil på siden. Dette er nødvendigt for at kunne bruge Apple Pencil (2. generation).

Derfor er det nødvendigt at bruge den gamle Apple Pencil (1. generation) ELLER købe den nye Apple Pencil med USB-C. Det kan virke en smule forvirrende, men vi har heldigvis en artikel, der forklarer det hele.

Chippen er gået en generation op, og består af en A14-chip fra 2020. Den er derfor sikret opdatereringer i en rum tid, desværre kan det ikke siges hvor længe.

Der er mulighed for at bruge Apple Magic Keyboard Folio med denne iPad.

iPad (2022) egner sig til dig, som vil have en iPad til en rimelig pris, men samtidig ønsker en lidt større skærm og et nyere design.

LÆS TESTEN: iPad 10,9-tommer 2022 test | Jeg forstår den ikke

PRIS: De vejledende priser for iPad (2022) starter fra 4.499 kroner (Wi-Fi) eller 5.999 kroner med plads til SIM-kort. Den fås i størrelser på 64 og 256 GB lagerplads.

iPad Air (2022) – 10,9 tommer skærm

iPad Air 5. gen (Foto: Apple)
iPad Air 5. gen er for dig, som vil have en lille promodel uden prisen stikker af. Denne udgave kan ligesom promodellen benytte tastaturcover (Foto: Apple)

iPad Air blev oprindeligt lanceret tilbage i 2013. Siden er vi nu nået til den 5. generation af iPad Air.

Dette er også den iPad, som kommer tættest på en promodel, uden og være en iPad Pro.

iPad Air (2022) har en skærmstørrelse på 10,9 tommer, men med et P3 skærmpanel, som giver bredere farveområde. Samtidig har den fået antirefleks­belægning.

Stikket på iPad Air består af USB-C, og med trådløs opladning på siden, så kan du bruge Apple Pencil (2. generation) med denne iPad.

Chippen er en M1-chip. Det lyder nok anderledes end de andre chips vi har omtalt, og det er der god grund til. Det er nemlig den samme type chip, som Apple er begyndt og anvende i deres Mac-computere.

Du kan derfor forvente en kraftigere ydelse med M1-chippen. Den blev lanceret tilbage i slutningen af 2020, men har stadig nogle år endnu i forhold til opdateringer.

Hvis du ønsker et tastatur sat til, så virker Apples Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio til iPad Air.

Derfor vil iPad Air (2022) være et godt køb, hvis du står og mangler en kraftig iPad, og måske føler at iPad Pro er for dyr eller kraftig til dig – og som navnet antyder, så er dette den lettelse iPad vi har omtalt – foruden iPad Mini.

LÆS TESTEN: iPad Air test | en lille pro-model

PRIS: De vejledende priser for iPad (2022) starter fra 5.999 kroner (Wi-Fi) eller 7.499 kroner for SIM-mulighed. Den tilbydes i 64 GB samt 256 GB lagerplads.

iPad Pro (2022) – 11 og 12,9 tommer skærme

iPad Pro 2022 (Foto: Apple)
iPad Pro 2022 er topmodellerne. Det er dog 12,9 tommer versionen, der har den bedste skærm (Foto: Apple)

Serien af iPad Pro består af to størrelser. Nemlig 11 tommer og 12,9 tommer.

Som navnet også lægger op til, så er dette den kraftigste iPad i Apples sortiment, og med god grund.

Begge modeller kommer nemlig både med Liquid Retina skærm, men også ProMotion som giver op til 120 Hz opdateringshastighed på skærmen.

Oplevelsen vil være mere flydende med ProMotion, og kan bedst sammenlignes med en nyere iPhone af Pro-serien, som har samme mulighed.

En vigtig detalje på iPad Pro er dog forskellen på skærmene. Det er nemlig sådan at 11 tommer-versionen bruger den samme type LED-skærm som set tidligere. Den store 12,9 tommer iPad er i stedet overgået til Mini-LED.

Fordelen ligger klart i Mini-LED, og du får en bedre skærm-oplevelse med denne. Her tilbydes også en samlet lysstyrke på op til 1600 nits ved HDR-indhold.

Chippen er Apples M2, der blev lanceret i 2022. Derfor er der masser af år med opdateringer, og endnu kraftigere ydelse selvfølgelig.

TIP: Din iPad er fyldt op – sådan får du mere plads

iPad Pro har ikke blot USB-C, men også mulighed for Thunderbolt/USB 4 der tilbyder en overførselshastighed på op 40 Gbps.

Dertil kan man tilslutte Apple Pencil (2. generation) og bruge denne sammen med iPad Pro.

iPad Pro er også de eneste modeller, som bruger Face ID, mens de øvrige iPad sortiment stadig har fingeraftrykssensor.

Hvis du ønsker et tastatur sat til, så virker Apples Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio til begge modeller.

Leder du efter en iPad, der skal have den bedste skærm og kraftigeste ydelse, så er iPad Pro værd at se på, men det er også en heftig pris som følger med.

PRIS: De vejledende priser for iPad Pro 11 tommer (2022) starter fra 7.999 kroner (Wi-Fi) eller 9.499 kroner (SIM-mulighed). Den tilbydes i 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB og 2 TB. De vejledende priser for iPad Pro 12,9 tommer (2022) starter fra 10.999 kroner (Wi-Fi) eller 12.499 (SIM-mulighed). Den tilbydes i 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB og 2 TB.

LÆS TESTEN: iPad Pro 2022 test | rykker for vildt


NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

År 2022 har været et udsædvanligt stille år for iPad-serien, men næste år vil der dog være nyt på vej.

Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram