Har jeg taget fejl af OnePlus Open?

Min test af OnePlus Open endte lavt i forhold til flere andre techmedier. Har jeg fejlvurderet OnePlus Open?

OnePlus Open

Efter jeg skrev min lunke anmeldelse af OnePlus Open, den første foldbare fra OnePlus, dryssede andre anmeldere langt mere positive anmeldelser ud – nogle endda med topkarakter.

ANMELDELSE: Læs min test af OnePlus Open

Det giver selvfølgelig eftertanke: Var jeg for hård, da den kun fik fire stjerner? Tog jeg fejl af produktet?

Nej! Det mener jeg ikke, at jeg gjorde. Var jeg kommet frem til noget andet, ville jeg have ændret min anmeldelse.

Hvorfor jeg ikke tog fejl…

Samsung Galaxy Z Fold5 fik samme karakter. Det er nemlig sådan, at der er for og imod begge produkter, men grundlæggende lider de af den samme problemstilling.

  • Skærmfolden er stadig synlig
  • Skærmen føles blød i overfladen
  • Hængslerne mærkes under skærmen, når den er foldet ud
  • Telefonen er stor – også sammenfoldet
  • Prisen er høj for relativt uprøvet teknologi

Årsagen tror jeg er, at telefonerne endnu ikke har fundet deres endelige udformning, hvilket nok handler om, at foldteknologien fortsat mangler udvikling.

Hvad mangler OnePlus Open og Galaxy Z Fold?

Hvis en foldbar skal give mening, skal den være lettere og tyndere. Skærmen skal ikke have synlige folder – eller mærkbare samlinger.

Når telefonen åbnes, skal det være oplevelsen af at gå fra en almindelig smartphone til en tablet. Dertil kommer, at skærmoverfladen ikke skal føles blød, men som en ægte mobilskærm.

I forhold til hinanden får OnePlus Open point i min bog for hurtigere opladning end Samsung, men Z Fold5 har trådløs opladning. Kameraet på OnePlus Open er bedre. Samsungs telefon er vandtæt og understøtter brug af S Pen.

Sådan kan man blive ved med at finde argumenter i den ene eller anden retning.

SÅ MANGE FOLDBARE SÆLGES DER: I 2022 blev der på verdensplan, ifølge Canalys Research, sendt 14,2 millioner foldbare ud i butikkerne. Samsung sad på de 11 millioner enheder. Her i 2023 ventes markedet at nå 30 millioner. Til sammenligning blev der solgt omkring 1,39 mia. telefoner i 2022, ifølge Statista. Med andre ord. Markedet for foldbar teknologi er utrolig lille.

Virker de?

Ser vi bort fra de åbenlyse udfordringer, så kommer jeg ikke uden om, at begge foldbare telefoner er rigtigt gode smartphones.

Hængslerne fungerer godt og ja den store skærm er da bestemt imponerede. Jeg synes særligt det er en fordel med den store skærm, når længere tekster skal læses og overskues.

Trenden går mod, at salget af foldbare telefoner vil stige de kommende år, men det er fordi flere producenter kommer med disse modeller – og deraf følger et større salg. Det er ikke fordi mobilkøberne står og længes efter en foldbar telefon til over 10.000 kroner.

VIDEO: Kom tæt på fliptelefonen Motorola Razr 40 Ultra


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Fordelene ved en foldbar telefon inkluderer en større skærm, som er fantastisk til at se videoer og serier. Personligt har jeg fundet, at den største fordel er muligheden for at læse længere tekster og artikler, da det større overblik giver mere ro

Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Første officielle glimt af OnePlus 12

OnePlus har afsløret et billede og en video af den kommende OnePlus 12 . Se den næste topmodel her.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram