Er den innovativ? Kom tæt på Motorola Razr 40 Ultra

VIDEO: Dette er måske den mest innovative klaptelefon netop nu. Her sammenligner jeg Motorola Razr 40 Ultra med Samsung Galaxy Z Flip5.

I denne video tager jeg et dybdegående kig på Motorola Razr 40 Ultra, Motorolas nyeste klaptelefon.

Dette er telefonen, der skal konkurrere mod Samsung Galaxy Z Flip5.

På ydersiden finder vi en 3,6-tommers skærm, der er ideel til notifikationer, beskeder, videoafspilning og endda spil.

Her er et vigtigt aspekt: Sammenlignet med Samsungs telefon har Motorola formået at udnytte frontskærmen bedre.

Samsung begrænser frontskærmen til nogle få udvalgte apps og bruger deres egne widgets med begrænsede muligheder. Frontskærmen på Razr er langt mere alsidig. Stort set alle apps kan køres på denne lille skærm, hvilket fungerer forbavsende godt.

Man kan læse og besvare beskeder og e-mails, se YouTube-videoer, lytte til Spotify, navigere med Google Maps og endda spille små spil. Frontskærmen kan også anvendes til selfiefotografering.

Brug det store kamera til selfies

Hovedkameraet kan bruges til at tage billeder med den lille skærm som søger. Dette giver langt bedre resultater end det almindelige selfiekamera inde i telefonen.

Dette betyder, at med Razr 40 Ultra får du næsten to telefoner i én. På indersiden får du en 6,9 tommer skærm med en opløsning på 2340 x 1080 pixels samt op til 165 refreshrate og en lysstyrke på hele 1.400 nits.

Motorola har lagt en imponerende indsats i designet af Razr 40 Ultra, der forener æstetik og holdbarhed. Telefonen har en ramme af aluminium hele vejen rundt og Gorilla Glass Victus på begge sider. Den ligger godt i hånden, med afrundede og hængslet er af høj kvalitet og giver mulighed for fleksibel skærmjustering.

Razr er ikke den mest vand- og støvafvisende. Med kun en IP52-certificering kan den tåle lidt støv og vandsprøjt, men ikke meget mere. Vær derfor forsigtig med at tage den med ud i regnvejr eller på stranden.

Hvad med skærmfolden?

Motorola går foran Samsung, når det gælder skærmfolden. Er den synlig? Ja, det er den, men kun hvis du søger efter den. Den er langt mindre påtrængende end på tidligere foldbare telefoner.

Motorola Razr 40 Ultra er udstyret med en Snapdragon 8+ Gen 1-processor, der hører til blandt de bedste fra det forgangne år. Den har også 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Selvom det ikke er de mest sprudlende specifikationer på markedet, er det bestemt rigeligt.

Telefonen fungerer rigtig godt i praksis. Den er hurtig og stabil, uden nogen oplevede lags eller nedbrud. Den håndterer også krævende spil uden besvær.

Overraskende nok er batterilevetiden også god. Med en kapacitet på 3800 mAh lyder det ikke af meget, men det holder faktisk længere, end du måske forventer. Med mit typiske forbrug af sociale medier, YouTube, spil og websurfing havde jeg normalt omkring 40 procent tilbage på batteriet, når jeg gik i seng.

Den medfølgende 30 watts oplader bringer telefonen fra 0 til 100 procent på omkring 90 minutter. Det føles langsomt. Telefonen understøtter også trådløs opladning.

Enkel tilgang til Android

Motorola har altid haft en stærk tilbøjelighed til at følge Googles vision for, hvordan Android skal fremstå. Det gælder også for Razr 40 Ultra, der kører Android 13 fra starten og byder på et minimalistisk og overskueligt interface.

Gestikulationer og bevægelser er en del af Motorolas egne tilføjelser. Du kan for eksempel ryste telefonen for at tænde lommelygten eller “vride” den to gange for at åbne kameraet.

Derudover har Motorola forpligtet sig til at opdatere telefonen til mindst Android 16 samt give opdateringer af sikkerhed i fire år.

Billederne fra hovedkameraet er skarpe og detaljerede, især i godt lys. Farverne er livlige og naturlige, selvom eksponeringen til tider kan være lidt for høj og resultere i overeksponering.

Ultravidvinkelkameraet klarer sig også godt til landskabs- og gruppefotografering. Dog er det bedste ved kameraet faktisk dets nattilstand. Den tager fremragende billeder i mørke omgivelser med minimal støj og god detaljegengivelse.

Konklusion: En stærk klaptelefon

Motorola Razr 40 Ultra er en imponerende telefon med mange stærke funktioner og specifikationer. Den kombinerer flot design, en brugbar frontskærm, god ydeevne og et fint kamera.

Konklusionen er, at Razr 40 Ultra er en fed telefon som på nogle punkter overgår konkurrenten Samsung Galaxy Z Flip5, som du kan læse anmeldelsen af her.

Via dette link, kan du læse hele testen af Razr 40 Ultra.

Mere til historien

Denne artikel og video er baseret på min kollega Kim Vidkærs anmeldelse samt mine egne erfaringer med telefonen.

Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Her er den bedste GPS-styrede robotplæneklipper

TEST: Virker de GPS-styrede robotplæneklippere? Jeg har gennemtestet Segway, Stiga og Ecoflow.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram