Apple Watch vil kunne opdage søvnapnø

Søvnapnø kan måske i nær fremtid blive spottet af Apple Watch. I hvert fald hvis vi skal tro de seneste rygter.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9 kan ikke give en melding om, at brugeren skal udredes for søvnapnø, men det kan et fremtidigt Apple Watch måske (Foto. MereMobil.dk)

Der florerer rygter og spekulationer om, at et kommende Apple Watch vil kunne diagnosticere søvnapnø.

Det vil være en revolution hvis Apple Watch, eller andre smartwatches, i fremtiden vil kunne diagnosticere søvnapnø eller i hvert fald sende brugere til lægen med mistanken, så det kan blive udredt.

Fremtidens sundhedsvæsen: AI halverer indlæggelsestid for kræftpatienter

I 2020 udtalte Poul Jennum, processor og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin, at der var omkring 200.000 danskere, der havde en ikke-diagnosticeret lidelse. Mens der kun er cirka 80.000 danskere der er diagnosticeret og i behandling.

Apple har allerede på de nuværende (med Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 som de nyeste) en masse relevante sundhedsfunktioner. Men der er altså flere på vej.

Skal vi tro Bloombergs Mark Gurman, så arbejder Apple på nye sensorer, der skal kunne opdage for højt blodtryk, samt søvnapnø.

Det er ikke fordi, at et kommende Apple Watch gør, at du ikke skal opsøge læge. Men det vil måske få dig til at indse, at det er klogt at blive yderligere undersøgt. De sensorer, som skal opdage søvnapnø, fungerer ved at tracke søvnen og vejrtræningsvanerne. Afviger disse vil brugeren blive anbefalet at blive undersøgt yderligere.

Det skal siges, at Apple Watch til en hvis grad allerede har disse data, men måske en ny type sensor kan gør det mere præcist?

Skærme kan påvirke den mentale sundhed og trivsel

Der svirrer også lidt rygter om, at Apples AirPods i fremtiden ville kunne få lidt større indvirkning på høreapparatbranchen. I dag er mange høreapparater allerede kompatible med iPhone. Men i fremtiden vil AirPods måske kunne fortælle brugerne, når det er tid til at få hørelsen tjekket ved en ørelæge.

Lad mig i den forbindelse minde om vores podcastepisode om høreapparater. Kedeligt? Nej bestemt ikke. Det er virkelig en fascinerede teknologi, at disse bygger på. Lyt med her eller søg “MereMobil” i din podcastapp.

Apple har vanen tro ikke kommenteret på rygterne, men vi må altså væbne os med tålmodighed indtil vi bliver klogere.

I dag har Samsungs smartwatch, Galaxy Watch Classic, mulighed for at måle dit blodtryk. Læs mere om det i min anmeldelse af Watch Classic.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

En af Sundheds-appens nyeste funktioner i skrivende stund er muligheden for tracking af humør. Denne funktion er tiltænkt at give et bedre overblik over, hvordan dit humør udvikler sig over en given periode. Mens også watchOS 10 lader dig være mere opmærksom på, om særligt dit barn får nok dagslys. Dette kan være med til at mindske risikoen for nærsynethed.

OnePlus Open 2 vil få kæmpe batteri med ny teknologi

RYGTE: Den næste OnePlus Open vil få et noget større batteri, grundet bedre teknologi.

(mere…)
iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 og Xiaomi 15 Pro er lækket

KORT NYT: Der er flere måneder til lanceringen, men allerede nu er specifikationerne på Xiaomi 15 og 15 Pro ude.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram