Strålingsbekymring: Kan tvinge Apple til at tilbagekalde iPhone 12

Apple er blevet bedt om at stoppe salget af iPhone 12 i Frankrig. I yderste konsekvens kan Apple blive tvunget til at tilbagekalde alle solgte enheder.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 har en for høj SAR-værdi. I yderste konsekvens kan en tilbagekaldelse komme på tale (Foto: MereMobil.dk)

Apple er løbet ind i modvind i Frankrig.

Apple er nemlig beordret til ikke længere at sælge iPhone 12 på det franske marked, da den overskrider SAR-grænserne. Det er Frankrigs nationale strålingsagentur (ANFR), som har indstillet salget af iPhone 12 midlertidigt. Det skriver Android Authority.

Dermed skal Apple opdatere de eksisterende iPhone 12-enheder, så SAR-værdien bringes indenfor grænsen. Gøres dette ikke inden 15 dage, så kan de blive beordret til at tilbagekalde produktet og endnu værre, så kan dette udvides til andre steder i Europa.

OPDATERING: Danske myndigheder siger, at iPhone 12 trygt kan anvendes

I forbindelse med lanceringen af iPhone 15-serien har Apple fjernet iPhone 12 fra deres officielle lineup sammen med iPhone 13 Mini, men derfor er der fortsat forhandlere, som har iPhone 12 på lager.

SAR, eller Specific Absorption Rate, er den hastighed, hvormed energi absorberes af den menneskelige krop, når den udsættes for radiofrekvenser og elektromagnetiske felter. SAR måles i watt per kilogram.

I Frankrig er SAR-grænsen på 4 W/kg, når en telefon holdes i hånden eller er i lommen. Det rygtes, at iPhone 12 overskrider grænsen med 5,74 W/kg. Dette er dog ikke bekræftet.

LÆS OGSÅ: Antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

Der er dog fortsat langt til minimumstærsklen, når det kommer til at påvirke den menneskelige krop, da denne formodes at være 40 W/kg (ikke bekræftet information, kilde mangler).

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Det er ikke første gang, at mobilproducenter overskrider SAR-værdier. Tilbage i 2019 skrev vi, at OnePlus og Xiaomi på daværende tidspunkt overskred SAR-værdierne, mens også Apple og Google var repræsenteret på listen over de høje SAR-værdier

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Hvornår kan du opdatere din iPhone til iOS 18?

OVERBLIK: Her er de kendte tidspunkter for frigivelsen af iPhone-opdateringen, iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram