Strålingsbekymring: Kan tvinge Apple til at tilbagekalde iPhone 12

Apple er blevet bedt om at stoppe salget af iPhone 12 i Frankrig. I yderste konsekvens kan Apple blive tvunget til at tilbagekalde alle solgte enheder.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 har en for høj SAR-værdi. I yderste konsekvens kan en tilbagekaldelse komme på tale (Foto: MereMobil.dk)

Apple er løbet ind i modvind i Frankrig.

Apple er nemlig beordret til ikke længere at sælge iPhone 12 på det franske marked, da den overskrider SAR-grænserne. Det er Frankrigs nationale strålingsagentur (ANFR), som har indstillet salget af iPhone 12 midlertidigt. Det skriver Android Authority.

Dermed skal Apple opdatere de eksisterende iPhone 12-enheder, så SAR-værdien bringes indenfor grænsen. Gøres dette ikke inden 15 dage, så kan de blive beordret til at tilbagekalde produktet og endnu værre, så kan dette udvides til andre steder i Europa.

OPDATERING: Danske myndigheder siger, at iPhone 12 trygt kan anvendes

I forbindelse med lanceringen af iPhone 15-serien har Apple fjernet iPhone 12 fra deres officielle lineup sammen med iPhone 13 Mini, men derfor er der fortsat forhandlere, som har iPhone 12 på lager.

SAR, eller Specific Absorption Rate, er den hastighed, hvormed energi absorberes af den menneskelige krop, når den udsættes for radiofrekvenser og elektromagnetiske felter. SAR måles i watt per kilogram.

I Frankrig er SAR-grænsen på 4 W/kg, når en telefon holdes i hånden eller er i lommen. Det rygtes, at iPhone 12 overskrider grænsen med 5,74 W/kg. Dette er dog ikke bekræftet.

LÆS OGSÅ: Antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

Der er dog fortsat langt til minimumstærsklen, når det kommer til at påvirke den menneskelige krop, da denne formodes at være 40 W/kg (ikke bekræftet information, kilde mangler).

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Det er ikke første gang, at mobilproducenter overskrider SAR-værdier. Tilbage i 2019 skrev vi, at OnePlus og Xiaomi på daværende tidspunkt overskred SAR-værdierne, mens også Apple og Google var repræsenteret på listen over de høje SAR-værdier

Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram