Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

OnePlus 10 Pro Sony Xperia 5 III
Sony Xperia 5 III og OnePlus 10 Pro er bedst til samtaler på 4G LTE 700 frekvensområdet. Dette er to af 18 testede telefoner (Grafik: MereMobil.dk)

Vil du have den ultimativt bedste telefon med den bedste antenne til samtaler, så skal du købe Sony Xperia 5 III eller OnePlus 10 Pro. Det fastslår en ny rapport, hvor antennekvaliteten i 18 forskellige smartphones er testet.

De to telefoner scorer de bedste resultater ved brug i henholdsvis venstre og højre hånd. Sony er bedst, hvis du holder telefonen i venstre hånd – OnePlus i højre.

Årsagen til de to, meget forskellige resultater, er, at vores hænder, arme og hoved skygger for mobilsignalerne. Ville du være i stand til at holde telefonen uden at skygge, så klarer Motorola Edge 30 Pro og iPhone 14 sig bedst.

Det hører med, at resultaterne også afhænger af, hvilke frekvensbånd telefonen har fat i på mobilmasten. Xperia 5 III ligger i toppen på næsten tre ud af fem frekvensbånd, mens OnePlus kun er topscorer i 4G LTE 900 frekvensområdet.

Den dårligste håndholdte dækning til samtaler har iPhone 13 Mini og Samsung Galaxy S22+.

Samtaler: Telefon holdt i venstre hånd

 1. Sony Xperia 5 III
 2. Samsung Galaxy S22
 3. OnePlus 10 Pro

Samtaler: Telefon holdt i højre hånd

 1. OnePlus 10 Pro
 2. iPhone 13 Pro
 3. iPhone 12 Mini

4G LTE 700 frekvensområde

FAKTA: Rapporten Mobile Phone Antenne Performance 2023 er bestilt og betalt af Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, SDIF. Du kan se antennerapporten i sin helhed her.

Bedste telefoner til databrug

Når du går på nettet og holder telefonen i højre hånd, så har iPhone 13 den bedste antenneperformance, viser rapporten. Holdt i venstre hånd er det iPhone SE.

Her er det interessant, at Motorola Edge 30 Pro er i top-3 i begge brugsscenarier.

Dårligst til data er Xiaomi Redmi Note 11 Pro, som ligger i bunden på begge typer af målinger.

Data: Telefon holdt i venstre hånd

 1. iPhone SE
 2. Motorola Edge 30 Pro
 3. Sony Xperia 5 III

4G LTE 700 frekvensområde

Data: Telefon holdt i højre hånd

 1. iPhone 13
 2. iPhone 13 Pro
 3. Motorola Edge 30 Pro

4G LTE 700 frekvensområde

GUIDE: Dårlig mobildækning? Har du prøvet dette?

DETTE SKAL DU VIDE: Der findes ikke én telefon som ”den bedste” til data såvel som samtaler. Det handler om, hvordan telefonen holdes – dermed hvor meget du skygger for masterne – og de frekvensbånd telefonen er tilsluttet. Dertil kommer, hvordan dit mobilselskab dækker i et givent område.

Eksperten: Det er blevet bedre

Det er professor og antenneforsker ved Aalborg Universitet, Gert Frølund Pedersen, der har ledet analysen af telefonerne.

Testen er lavet i et kontrolleret miljø på AAU efter internationalt anerkendte testmetoder – i øvrigt de samme metoder, som mobilproducenterne selv anvender internt.

Gert Frølund Pedersen har udført antennemålinger på telefoner i over 20 år. Noget tyder på, at antennerne i vores telefoner er blevet bedre.

Overfor Ingeniøren konkluderer professoren, at variationen mellem de dårligste og bedste antenner over tid er blevet mindre – om end der fortsat er store forskelle.

Sådan testes antennerne på telefonerne


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Alt efter hvordan tallene læses, så kan forskellige resultater udledes. Vinderen af samtaletesten i højre hånd, OnePlus 10 Pro, er den absolut dårligste, hvis telefonen blot hænger i ”free space”, skriver AAU.

5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
It-kriminaliteten vokser markant: 190.000 danskere udsat for digital svindel

GODE RÅD: Flere former for IT-kriminalitet er i vækst. Her får du masser af gode råd om, hvordan du kan undgå svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram