Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

Apple Watch Ultra nightmode
Apple Watch Ultra 2 kan nå helt ned på 1 nit i lysstyrke, men også op til 3.000 nits – den kraftigste lysstyrke på et smartwatch (Foto: Apple)

Apple har netop annonceret anden generation af Apple Watch Ultra, som tilbyder alle funktionerne fra det originale, plus en hurtigere ny S9 SiP-chip, en ny dobbelttryk-gestus, Apples hidtil kraftigste skærmlysstyrke i et ur, udvidet højdemåler, hurtigere Siri på enheden og Precision Finding for iPhone.

Apple Watch Ultra 2 har en skærmlysstyrke på 3.000 nits – 50 procent lysere end den første generation af Apple Watch Ultra og den lyseste skærm, Apple nogensinde har designet

I mørke rum, eller ved brug om natten, kan lysstyrken nu sænkes til kun 1 nit. Lommelygte-funktionen drager også fordel af den nye skærm, ifølge Apple, da drejning af Digital Crown midlertidigt fordobler lysstyrken for bedre at oplyse de nærmeste omgivelser.

Apple Watch Ultra 2 kører på den nye S9 SiP-chip, der har 60 procent flere transistorer og er 30 procent hurtigere end S8-chippen, der blev brugt i det originale Apple Watch Ultra.

Derudover har S9-chippen en fire-kerne neural engine, der er to gange hurtigere.

Uret indeholder også anden generation af en Ultra Wideband-chip, som gør det lettere at bruge Apple Watch Ultra til at finde en iPhone 15, og den understøtter også Precision Finding.

ANMELDELSE: Her er vores test af Apple Watch Ultra

Helt ny funktion til betjening

Apple-Watch-Ultra-2-double-tap
Dobbelttryk med pege- og tommelfinger for at besvare et opkald (Foto: Apple)

Apple Watch Ultra 2 har også en ny funktionsbetjening. Det er muligt at dobbelttrykke med din pege- og tommelfinger for at besvare et opkald, afslutte et opkald, snooze en alarm, afspille eller pause musik og mere.

Der er tale om en bevægelse du laver ”ud i luften” og ikke på skærmen.

Det nye dobbelttryk gøres muligt af den hurtigere Neural Engine, som behandler data fra accelerometeret, gyroskopet og den optiske hjertesensor med en ny maskinlæringsalgoritme.

Algoritmen registrerer den unikke signatur af små håndledsbevægelser og ændringer i blodgennemstrømningen, når pegefingeren og tommelfingeren udfører et dobbelttryk. Dobbelttryk vil være tilgængelig næste måned, ifølge Apple.

Der er også dobbelttryk-funktion i Apple Watch Series 9.

Kører på watchOS 10

Apple-Watch-Ultra-2
Det er umiddelbart svært at se forskel på Apple Watch (2022) og den nye 2023-model, som du ser her på billedet (Foto: Apple)

Der kommer et nyt ”watch-face”, der udnytter den store skærm og bruger den yderste kant til at præsentere realtidsdata, herunder sekunder, højde eller dybde.

Uret har desuden en nat-tilstand, som tænder automatisk i mørke – baseret på data fra lyssensoren.

Apple Watch Ultra 2 kører watchOS 10, som leverer redesignede apps, widgets og den nye Smart Stack,

Apple Watch Ultra 2 har den samme 36-timers batterilevetid ved almindelig brug og op til 72 timer i low-power-mode, lyder det fra Apple.

Apple Watch Ultra 2 koster fra 7.199 kroner, hvilket er lidt billigere end hvad Apple Watch Ultra (2022) kostede, da det kom på markedet.

Her kan du se, hvor meget årets Apple Watch-modeller er faldet i pris. Læs også prisfaldet på iPhone-modellerne.

Salget starter i Danmark den 22. september 2023.

Se testen af Apple Watch (2022)

Mere til historien

På iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er vippekontakten til lydindstillinger væk. I stedet introduceres en action-knap.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram