iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max: Ny action-knap og vild ydelse

Så er der nye promodeller fra Apple. Læs mere om iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro action knap
KORT VERSION: Phone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max er de mest avancerede iPhones fra Apple, med et nyt titanium-design, et nyt A17 Pro-chipset, en ny action-knap og et nyt kamera-system. De nye iPhones har op til 5x optisk zoom, HDR-video med Dolby Vision, variabel opdateringsfrekvens i skærmen og USB-C port. De vil være tilgængelige fra den 22. september og koster fra 9.799 kroner.(Foto: Apple)

Nu er iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max afsløret. Det er de hidtil mest avancerede iPhones, lød de endnu engang fra Apple.

De nye modeller har flere nye funktioner og forbedringer i forhold til de tidligere iPhones, herunder et nyt A17 Pro-chipset og forbedrede kameraer.

A17 Pro-chip: Det hurtigste chip i en smartphone

En af de vigtigste nyheder i de nye iPhones er det nye A17 Pro-chipset, som er den hurtigste chip, Apple nogensinde har lavet til en smartphone. Det er samtidigt branches første 3nm chipset.

Det nye chipset leverer betydeligt mere ydelse end A16 Bionic-chippen, som iPhone 15 og 15 Plus er baseret på. A17 Pro giver desuden mulighed for at anvende Wi-Fi 6E.

Ydelsen er så kraftig, at Apple kaldte det “Next generation of mobile gaming”. GPU’en er op til 20 gange hurtigere end tidligere, hvilket åbner for helt nye muligheder på gamingfronten. Læs mere om konsol-gaming på iPhone 15 Pro her.

Oplade- og datastikket er nu USB-C, som har fået et løft i datahastigheden, sammenlignet med f.eks. iPhone 15 og 15 Pro. Med et USB 3.0 kabel, der kan købes som tilbehør, bringes overførselshastigheden op på 10 gigabit/s.

iPhone 15-serien markerer overgangen fra Lightning port til USB-C.

Kablet opladning er understøttet med 20 watt, hvor de vil tage cirka en halv time at oplade telefonen til halv kapacitet. Trådløs opladning med MagSafe-brik har 15 watt, mens andre trådløse opladere vil fungere med 7,5 watt.

Titanium-design: Det stærkeste og letteste materiale i en iPhone

En anden stor nyhed i iPhone 15 Pro’erne er det nye titanium-design, som giver dem et mere robust og elegant udseende. Titanium er et af de stærkeste og letteste materialer i verden, som er meget modstandsdygtigt over for ridser og stød.

Titanium gør telefonen lettere end tidligere promodeller, fortalte Apple. Samtidigt tilføjede de, at materialet vil gøre telefonen endnu mere holdbar.

De nye iPhones har også et keramisk skjold på forsiden, som giver dem bedre beskyttelse mod fald.

Har stadig Dynamic Island

Apple fortsætter med Dynamic Island, som på 14 Pro’erne. Dynamic Island er et pilleformet “hul” i midten af toppen, som indeholder både FaceTime-kameraet og Face ID-hardwaren.

Apple har lavet nogle grafiske tryllerier, hvor de forsøger at få Dynamic Island til at virke mere levende en blot at være “et hul i skærmen”.

Skærmen har variabel opdateringsfrekvens mellem 1 Hz og 120 Hz, som tilpasser sig automatisk til indholdet på skærmen.

En anden vigtig nyhed er, at Apple har gjort telefonen lettere at reparere.

Action-knap – lydknappen forsvinder

Den ikoniske vippekontakt på siden af iPhone forsvinder. I første omgang dog kun på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. I stedet kommer nu en Action-knap, hvor man f.eks. trykker og holder for at aktivere lydløs.

Knappen styrer ikke kun lyden, men kan sættes til at håndtere mange forskellige funktioner i telefonen. Det kan være hurtigadgang til kameraet eller lommelygten. Fokustilstande kan også skiftes.

Alle andre iPhone-modeller har den gamle vippekontakt.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max
(Foto: Apple)

Nyt kamera-system

Den største nyhed for mange vil nok være det helt nye kamera-system, som er det bedste kamera-system, Apple nogensinde har lavet til en smartphone. Lød det fra Apple. Vi må håbe, at de kan leve op til markedsføringen.

Kamerasetup i iPhone 15 Pro

 • 48 MP hovedkamera: 24 mm, blænde­åbning på ƒ/1,78, anden­generations optisk billed­stabilisering med sensor­forskydning, 100 % Focus Pixels, understøttelse af billeder i superhøj opløsning (24 MP og 48 MP)
 • 12 MP ultravidvinkel: 13 mm, blænde­åbning på ƒ/2,2 og 120-graders synsfelt, 100 % Focus Pixels
  12 MP 2 x tele (ved hjælp af quad-pixel-sensoren): 48 mm, blænde­åbning på ƒ/1,78, anden­generations optisk billed­stabilisering med sensor­forskydning, 100 % Focus Pixels
 • 12 MP 3 x tele: 77 mm, blænde­åbning på ƒ/2,8, optisk billed­stabilisering

Det nye kamerasystem giver op 3x optisk zoom ind, 2x optisk zoom ud og 6x optisk zoom plus 15x digitalt zoom.


Kamerasetup i iPhone 15 Pro Max

 • 48 MP hovedkamera: 24 mm, blænde­åbning på ƒ/1,78, anden­generations optisk billed­stabilisering med sensor­forskydning, 100 % Focus Pixels, understøttelse af billeder i superhøj opløsning (24 MP og 48 MP)
 • 12 MP ultravidvinkel: 13 mm, blænde­åbning på ƒ/2,2 og 120-graders synsfelt, 100 % Focus Pixels
 • 12 MP 2 x tele (ved hjælp af quad-pixel-sensoren): 48 mm, blænde­åbning på ƒ/1,78, anden­generations optisk billed­stabilisering med sensor­forskydning, 100 % Focus Pixels
 • 12 MP 5 x tele: 120 mm, blænde­åbning på ƒ/2,8, optisk billed­stabilisering med 3D-sensorforskydning og autofokus, tetraprismedesign

På iPhone 15 Pro Max er der 5 x optisk zoom ind, 2 x optisk zoom ud og 10 x optisk zoom.

De nye iPhones understøtter også nattilstand, portrættilstand med bokeh-effekt, HDR-video med Dolby Vision i op til 4K (60 fps) og ProRAW-format for professionel fotoredigering.

Kamerasystemet genkender automatisk mennesker og dyr (hund / kat) i billedet og aktiverer selv portrættilstand. Efterfølgende kan fokuspunktet ændres, hvis man bare ønsker sig et normalt billede.

Priser og tilgængelighed: Det koster iPhone 15 Pro og 15 Pro Max

De nye iPhones vil være tilgængelige i fire farver: Sort, Hvid, Blå og neutralt titanium.

De nye iPhones vil have følgende priser og lagerplads:

 • iPhone 15 Pro: 9.799 for 128 GB
 • iPhone 15 Pro Max: 11.799 for 256GB

De nye iPhones vil blive frigivet den 22. september og kan forudbestilles fra den 15. september 2023.

Læs også om iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Blandt nyhederne ved årets Wonderlust event så vi også Apple Watch Series 9.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram