Jabra Elite 10 og Elite 8 Active – sådan er de

FØRSTE INDTRYK: Lyden er god og støjreduktionen i Jabra Elite 10 verdensklasse effektiv. Jeg har prøvet Jabras nye headsets.

Jabra Elite 10
Jabra Elite 10 har en meget effektiv støjreduktion, men er knapt så holdbar i forhold til Jabra Elite 8 Active, når det kommer til støv og vand (Foto: Jabra)

Jabra er klar med to nye trådløse headsets, som lyder fantastisk. Det er mit første indtryk, efter jeg fik mulighed for at teste Elite 10 og Elite 8 Active forud for lanceringen.

Uanset om det er Jabra Elite 10 eller Elite 8 Active, at du vælger, så bliver du ikke skuffet over lyden.

Jeg opfatter lydkvaliteten som fuldstændig ens i begge headsets. Der er en super flot klang med mange detaljer og en lækker fylde.

Når jeg sammenligner med mit go-to headset, Beoplay EX, når Jabra et stykke hen mod B&O, men prisen er så til gengæld lavere hos Jabra.

Hysterisk vild støjreduktion

Hvis du er allergisk overfor støj, så skal du prøve Jabra Elite 10. Jeg har testet deres såkaldte ”Jabra Advanced ANC” i en sportshal fyldt med børn. Jeg kan ikke huske nogensinde at have oplevet så kraftig en reduktion – og musikoplevelsen og lydkvaliteten blev end ikke smadret.

På salgspakkerne beskriver Jabra selv, at Elite 10 er mere effektiv i forhold til støjreduktion end Elite 8 Active, men de er dog begge ret gode.

Ved samtaler er lyden af din stemme, hos den du taler med, ret meget som på de fleste andre in-ear headset. Lyden er rimelig når der er ro omkring dig, men støjreduktion har de nye headsets ikke meget af.

LÆS OGSÅ: Sådan aktiverer du støjreduktion ved samtaler på din iPhone

Jabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active holder til det meste, at du kan udsætte det for (Foto: Jabra)

Hold Dolby ude, Jabra

I markedsføringen vil Jabra uden tvivl anvende Dolby Atmos, som et salgsargument. Jeg har også set det som et argument i OnePlus Buds.

Jeg har til gode at finde Dolby Atmos-klar musik på Spotify, men det findes i Apple Music – og rumlig lyd (Spatial Audio) fungerer glimrende med Apple AirPods Pro, men så er det også slut.

Når Dolby Atmos aktiveres på Jabra headsettet, så lyder musikken helt vanvittig; som om sangeren står i en konservesdåse. Men headtracking, hvor lydbilledet ændrer sig, når du drejer hovedet, fungerer fint. Det lyder bare mærkeligt.

Vil du have Dolby Atmos, så køber du en iPhone, AirPods Pro og Apple Music – hverken headsets fra OnePlus eller Jabra.

Utroligt holdbart headset

Jabra Elite 8 Active tåler støv, vand og er svedtætte. Du kan tabe dem fra én meters højde, lover Jabra.

Opladeæsken er støv- og stænkafvisende, men ikke vandtæt. Derudover har Jabra Elite 8 Active gennemgået en såkaldt Highly Accelerated Corrosion Test (HACT).

Fordelen ved HACT-testen er, at den kan simulere korrosion, der svarer til 10 års brug i et normalt udendørsmiljø og 5 års brug i et maritimt miljø på bare en uge.

Elite 10 er IP57-certificeret. Det er således beskyttet mod støv og kortvarig nedsænkning i vand, men er ikke nær så "holdbart" som active-udgaven.

Jabra kalder selv Elite 8 Active for ”The Worlds Toughest Earbuds”.

Pasformen driller mig

Gennem tiden har jeg prøvet mange Jabra headset, men de senere generationer, er begyndt at passe dårligere. Uanset hvilken størrelse silikonedut, jeg anvender, så har de små earbuds det med at glide ud af ørerne.

Jeg oplever ikke, at de falder ud. Jeg oplever blot at de bevæger sig udad, så de indimellem skal rettes til.

Pasformen er noget du virkelig skal prøve af på dig selv. Heldigvis er det let, da Jabra har 100 dages returret. Du kan læse mere om returretten her.

Konklusion: Headsets i topkvalitet

Uanset om du køber Jabra Elite 10 eller Elite 8 Active, så får du et headset i topkvalitet. Lyden er rigtig god og Jabra gør rigtigt meget ud af softwareoplevelsen samt opdateringer.

Støjreduktionen er i særklasse god, men kun i forhold til lytning af musik, podcasts og lydbøger.

Går du op i den ultimative holdbarhed, så er det Jabra Elite 8 Active, at du skal købe.

  • Jabra Elite 10: 1.999 kroner
  • Jabra Elite 8 Active: 1.599 kroner

Et in-ear headset behøver ikke være voldsomt dyrt. Se denne video hvor jeg tester et billigt AirPods Pro alternativ.

Mere til historien

Støjreduktionen i Jabra Elite 10 er dynamisk, hvor støjreduktionen skues op, når støjniveauet stiger og ned, når det falder.

iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt fremad i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Apple har opdateret AirPods Pro med USB-C

Det er ikke kun iPhone 15-serien, som har fået USB-C-stik, det har opladeæsken til en opdateret AirPods Pro variant også.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram