Android advarer mod uønskede AirTags

Nu får Android-brugere en notifikation, hvis de spores af et Apple AirTag eller et lignende produkt.

AirTag bagage lufthavn
AirTag kan bruges til mange ting, som f.eks. i et nøglebundt eller på en taske eller kuffert, men nogle bruger det også til tracking af andre mennesker. Det vil Google nu advare mod (Foto: MereMobil.dk)

Google er startet udrulningen af en ny funktion til Android, der skal advare brugere, hvis de ”forfølges” af AirTags eller andre Bluetooth-trackere, som de ikke kender til. Det skriver Techcrunch.

BAGGRUND: Hvad er AirTag – det du skal vide

Siden lanceringen af AirTags i 2021 har der været flere sager om uønsket sporing eller stalking. Apple har derfor selv udsendt nogle anti-stalking funktioner til AirTag, men disse virkede ikke til Android-platformen.

Der kan være fordele ved et AirTag, som når det er placeret på ens kuffert, hvis denne skulle forsvinde på ferierejsen. Ligesom det kan være godt på ens nøgler. Men som overvågning kan det altså give problemer.

Brugeren på Android vil modtage en notifikation om en ”ukendt tracker” samt et kort over den rute, som den har fulgt efter brugeren.

Stalking-beskyttelse er tilgængelig i Android 6.0 og nyere. Det kan køres automatisk såvel som manuelt.

Du vil også få tips til, hvordan du frakobler en Bluetooth enhed helt, så ejeren ikke længere kan tracke dig.

Udrulningen af funktionen er begyndt og skulle snart blive tilgængelig på telefonen.

Antistalking på Android er et led i et samarbejde mellem Apple og Google, der har til formål at sætte nye standarder inden for Bluetooth-baserede sporingsenheder. Læs mere om den historie her.

Mere til historien

Google har netop meddelt, at de har stoppet supporten af Android 4.0 KitKat i deres Google tjenester og Google Play Store.

Læs også denne guide:
AirTag forfølger og overvåger dig – hvad gør du?

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram