Hvad er AirTag - det du skal vide

BAGGRUND: Via det verdensomspændende netværk af iPhones kan du med AirTag finde næsten enhver mistet enhed. Her kan du læse om mulighederne med AirTag.

AirTag
AirTag kommer i salgspakken som en selvstændig enhed uden kroge til vedhæftning. Derfor skal der købes en holder til f.eks. nøglering eller taske (Foto: MereMobil.dk)

AirTag er en trackingenhed, du kan sætte på tasken, nøglerne, cyklen eller en anden ting, som du ønsker at kunne finde igen.

Hvis nøglerne er blevet væk, åbner du appen Find på din iPhone og aktiverer Find funktionen. Nu guider telefonen dig hen mod det pågældende AirTag, hvis den ellers kan ses af systemet.

Du kan også aktivere afspilning af lyd, hvorefter du kan gå efter lyden.

AirTag gør brug af en såkaldt Ultra Wideband chip, kaldet U1, når du vil skal finde et AirTag. Systemet anvender desuden NFC og Bluetooth.

AirTag deltager i et globalt netværk

Glemmer du tasken i bussen, vil du ret hurtigt kunne finde den igen, da AirTag sender besked om, hvor den er, krypteret (usynligt) via iPhones i nærheden.

Det betyder, at de milliarder af iPhones der er i omløb på verdensplan, udgør et fintmasket netværk, som kan benyttes til at finde genstande.

Du har således en ret god chance for at lokalisere en taske eller andet objekt, hvis det bliver væk.

Hvad så med stalking?

Folk med ureelle hensigter kunne måske fristes til at lægge et AirTag i lommen på en person, som de gerne vil følge eller overvåge. Der går dog ikke længe inden personen, der har et stalker-tag på sig, får besked på telefonen om, at et AirTag der ikke er deres eget, forfølger dem.

Der kan via beskeden på telefonen aktiveres afspilning af lyd, så man kan lytte sig frem til et AirTag.

Det fundne AirTag kan finderen scanne, ved at holde det ved toppen af iPhone, hvorefter man får oplysninger om serienummeret på det pågældende AirTag.

Der gives også vejledning i, hvordan man åbner et AirTag og tager batteriet ud, så trackingen stoppes. Personen kan efterfølgende give oplysningerne om serienummeret til politiet, der via Apple, kan finde frem til den person, som et AirTag tilhører.

OM AIRTAG. Batteriet (CR2032) holder omkring et år inden det skal udskiftes, hvilket du selv kan gøre. Et AirTag er IP67-certificeret og er derfor modstandsdygtig overfor vand og støv. Den tåler at ligge på 1 meter vand i op til 30 minutter. AirTag fungerer ikke på Android.

Når du finder en taske med et AirTag

Hvis du finder en taske med et AirTag på, kan du også scanne tagget med telefonen. 

Hvis ejeren af genstanden har markeret denne som ”mistet”, kan du læse en besked ejeren har skrevet samt telefonnummeret du kan kontakte, når du vil genforene genstanden og ejermanden.

Det vil også i dette tilfælde være muligt for politiet at finde frem til personen, som ejer genstanden.

Et AirTag der er adskilt fra ejeren vil afspille en lyd, så andre kan finde det og hjælpe genstanden tilbage til sin ejer.

Mere til historien

Trejdepartsproducenter kan udvikle enheder, som kommunikerer med Find-systemet. Eksempelvis har S3- og X3-elcykler fra VanMoof indbygget tracking via Find-netværket. Det samme har Belkins True Wireless øretelefoner, Soundform, også denne mulighed.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram