Anti-stalking funktioner på vej til AirTags

Apple vil gøre livet vanskeligere for stalkere, der bruger AirTag til at forfølge personer.

AirTag
Et AirTag kan kommunikere med ejeren via andre iPhones, der er i nærheden. På den måde kan man fastslå, hvor et givent AirTag befinder sig (Foto: Apple)

Folk med ureelle hensigter får vanskeligere ved at forfølge dig, ved at smide et AirTag i din lomme eller taske.

Apple er på vej med flere anti-stalking funktioner til AirTag, skriver 9to5Mac.

Under parringen af en AirTag fortæller systemet nu mere tydeligt, at det kan være kriminelt at overvågne andre mennesker uden deres samtykke. Der står videre, at myndighederne kan kræve oplysninger fra Apple om hvilket Apple ID, at en given AirTag er parret med.

Hvis en ukendt AirTag forfølger dig, vil telefonen nu give en mere præcis meddelelse om, hvad der sker, fremfor en mere generelt ”ukendt tilbehør”-melding

Tidligere kunne disse advarsler deaktiveres via Find-appen, men denne mulighed fjernes fra den kommende iOS 15.4-version.

BAGGRUND: Hvad er AirTag? Dette skal du vide

Giver hurtigere besked

En AirTag vil også hurtigere give besked, end tidligere, hvis den ukendte AirTag forfølger dig. Samtidigt kan man nu bruge en nyere iPhone med ultrawideband-teknologi til at finde frem til en skjult AirTag, der opfører sig underligt.

Alt dette gavner naturligvis ikke brugere af Android-telefoner, der uden deres vidende forfølges af en AirTag. Android-brugere er således fortsat nødt til at installere appen Tracker Detect fra Apple, der kan bruges til at scanne efter AirTags, som ikke er sammen med deres ejer og som potentielt stalker dig.

Læs også min guide til, hvad du skal gøre, hvis en AirTag forfølger og overvåger dig.

Mere til historien

De nye AirTag-funktioner ventes at komme bredt ud til iPhone-brugerne, når Apple frigiver iOS 15.4, der lige nu er ude i betaversioner til udviklere.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram