Anti-stalking funktioner på vej til AirTags

Apple vil gøre livet vanskeligere for stalkere, der bruger AirTag til at forfølge personer.

AirTag
Et AirTag kan kommunikere med ejeren via andre iPhones, der er i nærheden. På den måde kan man fastslå, hvor et givent AirTag befinder sig (Foto: Apple)

Folk med ureelle hensigter får vanskeligere ved at forfølge dig, ved at smide et AirTag i din lomme eller taske.

Apple er på vej med flere anti-stalking funktioner til AirTag, skriver 9to5Mac.

Under parringen af en AirTag fortæller systemet nu mere tydeligt, at det kan være kriminelt at overvågne andre mennesker uden deres samtykke. Der står videre, at myndighederne kan kræve oplysninger fra Apple om hvilket Apple ID, at en given AirTag er parret med.

Hvis en ukendt AirTag forfølger dig, vil telefonen nu give en mere præcis meddelelse om, hvad der sker, fremfor en mere generelt ”ukendt tilbehør”-melding

Tidligere kunne disse advarsler deaktiveres via Find-appen, men denne mulighed fjernes fra den kommende iOS 15.4-version.

BAGGRUND: Hvad er AirTag? Dette skal du vide

Giver hurtigere besked

En AirTag vil også hurtigere give besked, end tidligere, hvis den ukendte AirTag forfølger dig. Samtidigt kan man nu bruge en nyere iPhone med ultrawideband-teknologi til at finde frem til en skjult AirTag, der opfører sig underligt.

Alt dette gavner naturligvis ikke brugere af Android-telefoner, der uden deres vidende forfølges af en AirTag. Android-brugere er således fortsat nødt til at installere appen Tracker Detect fra Apple, der kan bruges til at scanne efter AirTags, som ikke er sammen med deres ejer og som potentielt stalker dig.

Læs også min guide til, hvad du skal gøre, hvis en AirTag forfølger og overvåger dig.

Sådan skifter du batteri på AirTag

Mere til historien

De nye AirTag-funktioner ventes at komme bredt ud til iPhone-brugerne, når Apple frigiver iOS 15.4, der lige nu er ude i betaversioner til udviklere.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram