Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

Apple og Google logo

Apple og Google har oplyst, at de nu samarbejder om at sikre brugernes privatliv i forbindelse med anvendelsen af location-tracking-enheder.

Disse enheder er små Bluetooth-gadgets, der bruges til at lokalisere personlige ejendele såsom nøgler, tegnebøger, tasker og meget mere ved hjælp af en netværkskommunikation mellem forskellige enheder.

Hvis enhederne anvendes til at spore personer uden deres samtykke, kan det udgøre en alvorlig trussel mod privatlivet, lyder det i en fælles pressemeddelelse.

For at imødegå denne risiko har Apple og Google meddelt, at de vil samarbejde om at skabe en ny branchestandard, der vil forhindre misbrug af denne type enheder.

Den foreslåede standard vil fungere på tværs af iOS- og Android-platformen – idéen er at advare brugere om eventuelle forsøg på uautoriseret sporing – samt forhindre denne sporing.

GUIDE: Hvad gør du hvis et AirTag overvågner dig?

De store bakker op om initiativet

Førende producenter af denne type gadgetsm, som Samsung, Tile, Chipolo, Eufy Security og Pebblebee, har udtrykt deres støtte til udkastet til specifikationen, som giver retningslinjer og anbefalinger til, hvordan man implementerer disse funktioner i deres produkter.

Det oplyses ikke, hvornår initiativet bliver implementeret i praksis.

GUIDE: Sådan skifter du batteri på AirTag

Mere til historien

Apple og Samsung har to forskellige systemer, der kan bruges til sporing af ting. Apples hedder AirTag. Hos Samsung er navnet SmartTag.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Den næste store iPhone-opdatering er vist frem

Her kan du læse om de kommende nyheder i iOS 18 til din iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram