Vigtig Familiedelings-funktion virker ikke hos Apple

Apple bekræfter, at en vigtig funktion i Familiedeling ikke virker på iPhone og iPad. Apple arbejder på, at løse fejlen.

Familiedeling (Foto: Apple)
Familiedeling har i en længere periode været fejlramt, har Apple bekræftet (Foto: Apple)

Sommerferie er lig med ekstra skærmtid til børn (og voksne) og benytter du Apples produkter med funktionen Familiedeling, så får børnene nok mere skærmtid, end du egentlig havde tænkt dig.

Apple bekræfter, at funktionen der skal overvåge børnenes skærmtid har haft problemer de seneste måneder.

GUIDE Familiedeling på iPhone og iPad – sådan kommer du i gang

Du kan i ”Skærmtid” overvåge, hvor mange timer dine børn bruger på forskellige apps, men det har altså haltet lidt i nogle måneder. Det skriver The Verge.

Det er helt konkret funktionen ”Skærmfri Tid”, der har til hensigt at blokere børnenes adgang til enheden helt, så der kun kan sendes SMS’er eller foretages opkald.

Den senere tid har mange oplevet at skulle indstille funktionen gang på gang – uden det virker. Apple bekræfter fejlen overfor The Wall Street Journal og fortæller, at der arbejdes på en løsning.

-”Vi er opmærksomme på, at nogle brugere kan opleve problemer med ‘Skærm Tids-indstillinger, der nulstilles’. Vi tager problemet meget seriøst og arbejder på opdateringer, som kan løse problemet,” fortæller Apple til Wall Street Journal.

GUIDE: For meget iPad? Så let begrænser du børnenes skærmtid

Skærmtid: Sådan fungerer det

Benytter du Familiedeling kan du holde øje med og styr på, hvor meget tid dine børn bruger i forskellige apps på at besøge hjemmesider eller generelt på deres enhed. Du kan gennemgå aktivitetsrapporter og derefter indstille tidsgrænser for specifikke apps direkte fra din egen enhed.

Planlægger du ”skærmfri tid” i Indstillinger, så kan du vælge, at opkald og SMS fortsat er tilgængelige – eller hvis andre apps som du har godkendt.

Enheden lukkes ned når ”Skærmfri tid” nås. Derefter har børnene muligheden for at vælge ”ét minut mere én gang” eller ”bede om mere tid”. Beder de om mere tid, så sendes en anmodning til forældrekontoen, der så skal godkendes.

Du kan læse mere om Familiedeling hos Apple.

Mere til historien

Skærmtid – for meget og for lidt! Det er en balancegang, hvor meget skærmtid, der er for meget. Det er også forskelligt fra barn til barn, hvad de kan “kaperer”. Rigtigt mange forældre ønsker anbefalinger om, hvad der er “for meget”. WHO har anbefalinger ude. Men det er også forskelligt, hvad man som forældre synes. Hør podcasten fra MereMobil.dk “Dette gør skærme ved dit barns hjerne“.

Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram