OnePlus Nord CE 3 Lite test | Det fornuftige valg

TEST: Jeg har testet en fornuftig telefon, til en lav pris, der er oppe mod stærke konkurrenter. Læs min OnePlus Nord CE 3 Lite test.

OnePlus Nord CE 3 Lite test
OnePlus Nord CE 3 Lite er en fornuftig telefon, men der mangler noget wow effekt (Foto: MereMobil.dk)

Billige telefoner bliver bedre og bedre. Det er OnePlus Nord CE 3 Lite 5G et godt eksempel på.

Materialer og teknologi er fornuftige. Samlekvaliteten er god og kameraet gør det godt i dagslys, men jeg kan ikke undgå at stå tilbage med følelsen af, at der mangler noget for at vinde mig over.

Lad os se nærmere på OnePlus Nord CE 3 Lite.

Specifikationer: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

 • Skærm: 6,72” IPS LCD, 120Hz, 1.080 x 2.400 px
 • Processor: Snapdragon 695 5G
 • RAM: 8 GB
 • Lagerplads: 128 eller 256 GB
 • Udvidelse: Ja. MicroSD
 • Kamera 1: 108 MP, f/1.8, vidvinkel
 • Kamera 2: 2 MP, f/2.4, makro
 • Kamera 3: 2 MP, f/2.4, dybdesensor
 • Frontkamera: 16 MP, f/2.4, vidvinkel
 • Batteri: 5000 mAh
 • Opladning: 67 watt (lader medfølger)
 • 3,5 mm jackstik: Ja
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, blutooth 5.1, NFC og USB-C
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Nej
 • Fingeraftrykssensor: Ja, i powerknap på siden
 • IP-beskyttelse: Nej
 • Størrelse: 165,5 x 76 x 8,3 mm
 • Vægt: 195 gram
 • System: Android 13

Stor og tung

OnePlus Nord CE 3 Lite er med sine 195 gram ingen letvægter og den fylder godt i hånden og lommen. Meget af det er selvfølgelig på grund af den store skærm, men det kantede design gør ikke noget godt for håndterbarheden.

Bagsiden er, ligesom resten af telefonen, konstrueret af plastik og den blanke overflade tiltrækker støv og fedtfingre så man tror det er løgn. På trods af at det ikke gør telefonen mere håndterbar, kan det kun anbefales at benytte det medfølgende cover.

På telefonens højre side finder vi en fingeraftrykssensor, der er tæt på perfekt placeret. Sensoren reagerer lynhurtigt og det er sjældent, at den ikke har registreret min finger. På venstre side sidder knapperne til lydstyrke. De er ligesom fingeraftrykssensoren lette at nå.

I bunden af telefonen er der USB-C stik og et 3,5 mm jackstik.

Der er desværre ingen IP-certificering, så hold den fra våde elementer.

Skru den op til 200%

OnePlus Nord CE 3 Lite_front
Muligheden for at skrue op til 200% virker mere som salgsgas, end en reel feature (Foto: MereMobil.dk

Den 6,72 tommer store skærm er ikke dårlig. På den anden side er mobilen heller ikke noget man vil huske mange år frem.

Den er rigelig skarp til de gængse brugsmønstre på en smartphone og med en lysstyrke på 510 nits er den også let se, medmindre solen skinner direkte på den. Og så er 120 Hz skærmopdatering lækkert at få med til prisen.

Når man til daglig er forkælet med en OLED-skærm, så ser LCD-skærme på OnePlus Nord CE 3 Lite kedelig ud i sammenligning. Den mangler i den grad farve. Værst er dog, at sort aldrig er rigtig sort.

Den er dog stadig fuldt ud brugbar til lidt YouTube og Netflix.

OnePlus Nord CE 3 Lite har også stereohøjtalere. De har ikke den dybeste eller mest detaljerede lyd, men er ligesom skærmen absolut brugbar. Og så kan de spille højt.

OnePlus har inkluderet deres ultralydstyrketilstand. Her kan du skrue lydstyrken op til 200 procent. Og det skal forstås som 200 procent i forhold til lydstyrken på telefoner generelt. Det er dog mere en gimmick end en brugbar feature, for det lyder virkelig ikke godt.

Aldrende, men stabil processor

OnePlus Nord CE 3 Lite drives af en Snapdragon 695 fra Qualcomm. En processor fra 2021 der ikke ligefrem bringer ens tanker hen på kæmpe kraftoverskud. Til gengæld er den klippe stabil og afvikler apps i et fornuftigt tempo uden hakken og sprutten.

Processoren bakkes op af 8 GB RAM og det er rigeligt til have masser af apps kørende i baggrunden. Spil kører også fint. Vi kører ikke med højeste indstillinger i spil som Genshin Impact og Fortnite. Heldigvis kan mindre også gøre det og jeg har været fint tilfreds.

Megapixels er ikke alt

OnePlus Nord CE 3 Lite_camera
Kameraet på 108 megapixels, tager gode billeder så længe lyset er godt (Foto: MereMobil.dk)

108 megapixels! Det lyder flot, men som bekendt er megapixels ikke alt. I det her tilfælde er der dog tale om et kamera med en rimelig stor sensor, så billederne bliver faktisk gode.

Farverne og dynamikken er fin med gode detaljer. Indtil lyset forsvinder altså.

Manglen på optisk stabilisering ses tydeligt, når mørket falder på. Så bliver det hele meget blødt og mængden af støj tiltager.

Der er ikke noget dedikeret telefoto-kamera, da OnePlus er af den overbevisning at det ikke er nødvendigt, når du har 108 megapixels på hovedkameraet. Jeg er ikke helt enig.

Ved 3x zoom mister du muligheden for pixelbinning, som er den teknik, der bruges til at lave de såkaldte super-pixels og giver de gode billeder. Det resulterer i, at så snart der zoomes, ryger kvaliteten.

Ultravidvinkel-kameraet er også sparet væk. I stedet får man et 2 megapixel makrokamera. Et rigtigt dårligt bytte, hvis du spørger mig. Kameraet virker og kan tage billeder meget tæt på. Hvor tit du kommer til at bruge det, er en helt anden ting. For mit vedkommende er det stort set aldrig!

Billeder fra frontkameraet er gode om end lidt uskarpe, hvis telefonen ikke holdes stille når billedet tages. Dette kamera bryder sig heller ikke om dårlige lysforhold.

Billeder taget med OnePlus Nord CE 3 Lite

God batteritid og hurtig opladning

Nu til noget langt mere positivt. Batteritiden er absolut godkendt og mere til. Jeg kunne uden problemer bruge telefonen hele dagen og stå op næste dag, med omkring 45 procent tilbage. Det er i sig selv rigtigt flot. Men det er ikke alt.

For OnePlus Nord CE 3 Lite kommer også med en 67 watt lader i pakken og lynopladning. Det giver fra 1-42 procent på batteriet i løbet af 15 minutter. 76 procent efter 30 minutter og 100 procent på omkring 50 minutter.

Trådløs opladning er ikke en mulighed.

Samtidig lover OnePlus at batteriet stadig vil have 80 procent kapacitet efter 1.600 opladninger. Det er gode nyheder, hvis man har planer om at beholde sin telefon i flere år. Batteriet burde fint kunne holde de to store Android opdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer, OnePlus lover telefonen vil få.

Konklusion: Lader noget tilbage at ønske

OnePlus Nord CE 3 Lite_box
Der er sparet på tilbehøret. Der er både 67 watt lader og cover i kassen (Foto: MereMobil.dk)

Det har ikke været udelukkende roser i den her test. Det betyder ikke, at det her er en dårlig telefon. Det betyder, at der skal hugges en hæl og klippes en tå, når man laver en telefon til under 2.500 kroner (vejledende).

Telefonen er godt konstrueret, er stabil i hverdagen, batteritid og opladning er helt i top og kameraet er godt, så længe man har lyset med sig.

Jeg mangler noget wow-effekt. Der er i bund og grund kun et brugbart kamera på denne telefon. Konstruktionen er god, men ikke imponerende for prisklassen.

Og konkurrenterne i prisklassen holder sig ikke tilbage. Jeg ville kigge nærmere på Motorola Moto G73 eller måske endda OnePlus’ egen lidt dyrere Nord 2T, inden jeg svingede dankortet.

4 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på OnePlus Nord CE 3 Lite

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus Nord CE 3 Lite.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • God batteritid
 • 67 watt lynopladning
 • Stabil ydelse
 • Lav pris

Lidt at tænke over

 • Reelt kun et godt kamera
 • Middelmådig LCD-skærm
 • Ingen trådløs opladning
 • Softwareopdateringer i kort tid

Mere til historien

OnePlus meldte i februar ud at de ville komme med en foldbar telefon. Der har i mellemtiden været meget stille omkring den. Nu lyder det fra rygtebørsen at den kommende foldbare telefon, måske bliver en rebranded Oppo Find N3.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
OnePlus’ foldbare smartphone fremvist på video

Telefonen er endnu ikke officiel, men nu har YouTube-kanalen Unbox Therapy fremvist en tidlig version af OnePlus Open. Se den her.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram